Porucha OHV (šoupátek, hydroštelů a vahadel) u motoru 2,5TDS
- Slaava
- Moderátor
Canon PowerShot A75

Díky za foto. Je to klasika, původní motor co se do Froncka dával. Je to od VM Motori, viz.: http://www.vm-motori.it/ - je to OHV, takže problém byl podle mě buďto v šoupátku nebo ve vahadle. Hydroštel by takovejdle kravál nedělal.
Cenu bych neřešil, podle mě je dost dobrá a dál bych po tom nepátral.
Jinak jsem si neodpustil se podívat na tvým webu i na jiný fotky a musím pochválit tvoji tvorbu. Chtěl bych se zeptat na to foto měsíce - na co si tu A75-ku nasadila?
-
Snezenkakyticka
Re: Canon PowerShot A75
Děkuji, těší mě, že se ti fotky líbí. Měsíc je focen přes střední hvězdářský dalekohled. včera jsem fotila měsíc odpoledne a musím říct, že jedna fotka mě docela uchvátila (jsou tam vidět docela detailně krátery). Původně jsem chtěla na tyhle stránky nacpat většinu mých fotek, protože si z nich někdo vybírá na pozadí a někomu se líbí, ale bohužel se tam nevejde ani třetina, byť jsou malých rozměrůSlaava píše:
Díky za foto. Je to klasika, původní motor co se do Froncka dával. Je to od VM Motori, viz.: http://www.vm-motori.it/ - je to OHV, takže problém byl podle mě buďto v šoupátku nebo ve vahadle. Hydroštel by takovejdle kravál nedělal.
Cenu bych neřešil, podle mě je dost dobrá a dál bych po tom nepátral.
Jinak jsem si neodpustil se podívat na tvým webu i na jiný fotky a musím pochválit tvoji tvorbu. Chtěl bych se zeptat na to foto měsíce - na co si tu A75-ku nasadila?
- Slaava
- Moderátor
Astronom
"Astronom", vole.vojtech.kloud píše:Ty jsi nějaký astrolog, nebo něco podobného, nebo se tím zabýváš pouze jako hobby???
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Re: Astronom
Ahoj,tos tam jako utíral čočky nebo co Astronaute?Slaava píše:"Astronom", vole.vojtech.kloud píše:Ty jsi nějaký astrolog, nebo něco podobného, nebo se tím zabýváš pouze jako hobby???Já to jako hobby mám a dokonce jsem chvíli na hvězdárně dělal... jako pomocná síla
![]()
![]()
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
- farmář
- Moderátor
- Slaava
- Moderátor
Saturn
Saturn je vidět pěkně, zákryt jsem ale neviděl. Letos je dobrej rok i na Venuši. Uvažoval jsem teď o koupi staršího Meade LX10 (osmipalcovej Schmidt-Cassegrain, ohnisko 2.000mm) ale byl v tak mizerným stavu, že sem se na to vykašlal. Mám doma prd, mám ale přístup na hvězdárnu. Nejvíc se mi ale osvědčil dělostřeleckej binokulární Binar 25x100 - ten se ale těžko shání a ještě hůř přenáší. Spíš teďka sháním nějakou menší samostatnou montáž s hodinovým strojkem abych moh fotit celkový přehledový fotky přímo s foťákem. Jenže takhle už ji sháním asi pět let. Se mnou je to těžký.Snezenkakyticka píše::D
slaavo a máš taky nějaký dalekohled doma? byl teď hezky vidět Saturn....
Jinak to vypadnutí šoupátek se řešilo ještě tady:
viewtopic.php?f=7&t=280
viewtopic.php?f=7&t=2365&st=0&sk=t&sd=a
viewtopic.php?f=7&t=1301&st=0&sk=t&sd=a
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Rosta
Re: Saturn
...na Venusi zajed kouknout do VestonicSlaava píše:Saturn je vidět pěkně, zákryt jsem ale neviděl. Letos je dobrej rok i na Venuši. Uvažoval jsem teď o koupi staršího Meade LX10 (osmipalcovej Schmidt-Cassegrain, ohnisko 2.000mm) ale byl v tak mizerným stavu, že sem se na to vykašlal. Mám doma prd, mám ale přístup na hvězdárnu. Nejvíc se mi ale osvědčil dělostřeleckej binokulární Binar 25x100 - ten se ale těžko shání a ještě hůř přenáší. Spíš teďka sháním nějakou menší samostatnou montáž s hodinovým strojkem abych moh fotit celkový přehledový fotky přímo s foťákem. Jenže takhle už ji sháním asi pět let. Se mnou je to těžký.Snezenkakyticka píše::D
slaavo a máš taky nějaký dalekohled doma? byl teď hezky vidět Saturn....