Zadření naftového čerpadla motoru 2,3TD + diesel vs. benzín
- farmář
- Moderátor
Tak na to jsou jedinné dva postupy....jeden je zavařit hermeticky všechny vstupy a druhej je díra vespod....
ne, pravidelně jednou ročně odpustit kalovej spodek z nádrže, odpouštět filtr a pravidelně ho měnit.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- Slaava
- Moderátor
Tankodrom
Myslíš jako třeba promíchat obsah nádrže v Písku na tankodromu?vojtech.kloud píše:A co nějakej pohlcovač vody,přísada do nafty, nechat v nádrži minimum, pořádně to s ním promíchat a vyjet nadoraz???
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Přísada do nafty-existuje aditivum/u čerpaček/.Před tankováním nalít do nádrže množství dle návodu cca 1dl na 60l a dotankovat do plna a máš promícháno.Já to provedl před zimou/prvními mrazy/ protože mi bylo řečeno že to samé dělají u čerpaček ale protože je to drahý tak sajrajti většinou první mrazy prošvihnou.Potom se to jmenuje zimní diesel.Aditivum eliminuje vodu v palivu které by po té zamrznout nemělo a ani způsobit jiné škody.V podstatě se to dá aplikovat průběžně semo tamo po celý rok,voda by z paliva zmizet měla,ostatní bordel ne.Radši se na to ještě zeptejte,nechtěl bych aby si někdo způsobil škody kvůli mému přízpěvku.Na Bčku na nádrži žádnej vypoušťák nevidím,na palivovym filtru nešetřit!!!!!!!!!vojtech.kloud píše:A co nějakej pohlcovač vody,přísada do nafty, nechat v nádrži minimum, pořádně to s ním promíchat a vyjet nadoraz???
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Slaava
- Moderátor
Petrolej
Tyhle aditiva jsem párkrát zkoušel a víceméně asi bez výsledku. Vyšistit jsem palivovej systém stejně musel drátěným kartáčem, vodu sem musel vypustit z filtru ručně a hulilo to stejně jako předtím. A taková zima aby mi zamrzla nafta nebyla. Těch pár deci petroleje, což tyhle aditiva vlastně jsou, s letitejma usazeninama nehlo.Pavel Mirtl píše:Přísada do nafty-existuje aditivum/u čerpaček/.Před tankováním nalít do nádrže množství dle návodu cca 1dl na 60l a dotankovat do plna a máš promícháno.Já to provedl před zimou/prvními mrazy/ protože mi bylo řečeno že to samé dělají u čerpaček ale protože je to drahý tak sajrajti většinou první mrazy prošvihnou.Potom se to jmenuje zimní diesel.Aditivum eliminuje vodu v palivu které by po té zamrznout nemělo a ani způsobit jiné škody.V podstatě se to dá aplikovat průběžně semo tamo po celý rok,voda by z paliva zmizet měla,ostatní bordel ne.Radši se na to ještě zeptejte,nechtěl bych aby si někdo způsobil škody kvůli mému přízpěvku.Na Bčku na nádrži žádnej vypoušťák nevidím,na palivovym filtru nešetřit!!!!!!!!!vojtech.kloud píše:A co nějakej pohlcovač vody,přísada do nafty, nechat v nádrži minimum, pořádně to s ním promíchat a vyjet nadoraz???
- farmář
- Moderátor
řeknu ti že v hypermrazech přidávám trochu naturalu a v poho. Protože aditiva vyzkoušený mám, aditivoval jsem i ten Arctic diesel od OMV a hádej co mi v-38? zamrzl.Ve všem. Dlabu na aditiva, benál to řeší.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- farmář
- Moderátor
ředění máme stejný, v tuhejch i tři
mám 50 něco nádrž. Mě zamrzly 2 pažouty v -20...čerstvej dovoz z německa! ale tankovaný v ČR....pak jsem jezdil benzínem, no a nekecám, ten nezamrzal