Zadření naftového čerpadla motoru 2,3TD + diesel vs. benzín

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Tak na to jsou jedinné dva postupy....jeden je zavařit hermeticky všechny vstupy a druhej je díra vespod.... :cry: ne, pravidelně jednou ročně odpustit kalovej spodek z nádrže, odpouštět filtr a pravidelně ho měnit.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

A co nějakej pohlcovač vody,přísada do nafty, nechat v nádrži minimum, pořádně to s ním promíchat a vyjet nadoraz??? :oops:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

A nachystat nový čerpadlo. :roll: :roll: :roll:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

ACopa by to s ním udělalo???
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Na sucho to nemá rádo ani čerpadlo. :twisted:
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

To je fakt :roll:
Slaava
Moderátor

Tankodrom

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:A co nějakej pohlcovač vody,přísada do nafty, nechat v nádrži minimum, pořádně to s ním promíchat a vyjet nadoraz??? :oops:
Myslíš jako třeba promíchat obsah nádrže v Písku na tankodromu? :lol:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

vojtech.kloud píše:A co nějakej pohlcovač vody,přísada do nafty, nechat v nádrži minimum, pořádně to s ním promíchat a vyjet nadoraz??? :oops:
Přísada do nafty-existuje aditivum/u čerpaček/.Před tankováním nalít do nádrže množství dle návodu cca 1dl na 60l a dotankovat do plna a máš promícháno.Já to provedl před zimou/prvními mrazy/ protože mi bylo řečeno že to samé dělají u čerpaček ale protože je to drahý tak sajrajti většinou první mrazy prošvihnou.Potom se to jmenuje zimní diesel.Aditivum eliminuje vodu v palivu které by po té zamrznout nemělo a ani způsobit jiné škody.V podstatě se to dá aplikovat průběžně semo tamo po celý rok,voda by z paliva zmizet měla,ostatní bordel ne.Radši se na to ještě zeptejte,nechtěl bych aby si někdo způsobil škody kvůli mému přízpěvku.Na Bčku na nádrži žádnej vypoušťák nevidím,na palivovym filtru nešetřit!!!!!!!!! :)
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Slaava
Moderátor

Petrolej

Příspěvek od Slaava »

Pavel Mirtl píše:
Přísada do nafty-existuje aditivum/u čerpaček/.Před tankováním nalít do nádrže množství dle návodu cca 1dl na 60l a dotankovat do plna a máš promícháno.Já to provedl před zimou/prvními mrazy/ protože mi bylo řečeno že to samé dělají u čerpaček ale protože je to drahý tak sajrajti většinou první mrazy prošvihnou.Potom se to jmenuje zimní diesel.Aditivum eliminuje vodu v palivu které by po té zamrznout nemělo a ani způsobit jiné škody.V podstatě se to dá aplikovat průběžně semo tamo po celý rok,voda by z paliva zmizet měla,ostatní bordel ne.Radši se na to ještě zeptejte,nechtěl bych aby si někdo způsobil škody kvůli mému přízpěvku.Na Bčku na nádrži žádnej vypoušťák nevidím,na palivovym filtru nešetřit!!!!!!!!! :)
Tyhle aditiva jsem párkrát zkoušel a víceméně asi bez výsledku. Vyšistit jsem palivovej systém stejně musel drátěným kartáčem, vodu sem musel vypustit z filtru ručně a hulilo to stejně jako předtím. A taková zima aby mi zamrzla nafta nebyla. Těch pár deci petroleje, což tyhle aditiva vlastně jsou, s letitejma usazeninama nehlo.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Woni fungujou spíš,že ti v zimně nezamrzne nafta, jinak budou asi na hovno
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

řeknu ti že v hypermrazech přidávám trochu naturalu a v poho. Protože aditiva vyzkoušený mám, aditivoval jsem i ten Arctic diesel od OMV a hádej co mi v-38? zamrzl.Ve všem. Dlabu na aditiva, benál to řeší.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Já to řeším také tak,do nádrže 2 litránky naturálu a do plný a je klid, mě jednou zamrzla nafta během jízdy!!!!! V tom zaškubalo a šlůs,naštěstí poblíž benzínky,tak jsem to tam wottlačil,byly v pohodě,pustily mě na myčku a pustily fukar,takže jsem za půl hoďky frčel dál :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ředění máme stejný, v tuhejch i tři :) mám 50 něco nádrž. Mě zamrzly 2 pažouty v -20...čerstvej dovoz z německa! ale tankovaný v ČR....pak jsem jezdil benzínem, no a nekecám, ten nezamrzal :mrgreen:
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Asi tak,podle mrazu :lol:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Kluci kupte rovnou benziňáky a nemusíte to čurdit! :P :twisted: :P
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“