Zubové spojky nábojů předních kol (volnoběžky)

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
Slaava
Moderátor

Odpověď viz.:

Příspěvek od Slaava »

Odpověď najdeš v sekci "Převodovka" na viewtopic.php?t=211

Samočinné volnoběžky na Fronteře A jsou mechanické, spínají/rozepínají se na základě otáčení/neotáčení poloos.
Tom77

Příspěvek od Tom77 »

Ak som to spravne pochopil, mali by sa mi naboje pri cuvani vypnut. Problem je v tom ze ja nepocujem ziadne cvaknutie. Ale podla "tahu " auta citim ze uz mi zabera len jedna naprava. Len preco mi to necvakne?
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Cvaknutí

Příspěvek od Nimrod »

To cvaknutí může být velmi neznatelné a pokud jsou náboje dobře namazané tak není skoro slyšet. Dobře by mělo jít slyšet na tvrdém rovném bezeštěrkovém podkladu, když pomaličku po jízdeě dopředu s náhonem 4x4 budeš couvat dozadu a z okénka poslouchat cvaknutí.
frontik

pro petr

Příspěvek od frontik »

cau

chci se zeptat jak si spokojeny stema manualnima?
jak to fachci a jaky byla montaž?

no proste neco otom napis . ja ty me automaty mam skoro vprdeli tak to chci nejak zpravit a premyslim i o tech manualech..

predem diky za brzkou odpoved
Bublina

Příspěvek od Bublina »

Potřeboval bych poradit. Volnoběžky se mi zamikaj a odemikaj naprosto v pohodě, ale když se snažim vyjet ňákej prudkej kopec, tak místo toho aby zacaly hrabat přední kola mi zacnou přezkakovat volnoběžky. Sou to spíš takový větší rány než rachtání nebo bzučení. Příde mi že přezkakujou takový ty větší zuby co sou pod vlastním zámkem, ty malý co sou na koši si myslim že to nedělaj. Pomůže oprava co popisujete tady? - Oprava předního náboje potřetí 11.4.2004
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Zdar pánové.Nevíte náhodou jak hluboko do sebe mají ty zuby volnoběžky zapadat?
Slaava
Moderátor

Nevím

Příspěvek od Slaava »

Nevím, nepamatuju si - upřímně řečeno to ale moc nepřeháněj. Zlatý manuály... :roll:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Ty moje zapadají tak 1,5mm a to se mi zdá dost málo.
Slaava
Moderátor

1,5mm

Příspěvek od Slaava »

Ty moje budou mít taky asi takovej přesah.
Bublina

Příspěvek od Bublina »

Prosim prosim - Potřeboval bych poradit. Volnoběžky se mi zamikaj a odemikaj naprosto v pohodě, ale když se snažim vyjet ňákej prudkej kopec, tak místo toho aby zacaly hrabat přední kola mi zacnou přezkakovat volnoběžky. Sou to spíš takový větší rány než rachtání nebo bzučení. Příde mi že přezkakujou takový ty větší zuby co sou pod vlastním zámkem, ty malý co sou na koši si myslim že to nedělaj. Pomůže oprava co popisujete tady? - Oprava předního náboje potřetí 11.4.2004
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Ahoj, oprava je na chvilku (tak pokud bys uvažoval auto prodat,nebo máš silniční leštěnku, která v životě neviděla terén :lol: ), jinak doporučuji zainvestovat 7 000 Kč a u firmy AVM koupit manuály, už je tu toho o tom popsáno hafo :D :shock: ,takže pokud si hodláš auto ponechat a zároveň ho využíváš v terénu, tak bych doporučoval manuály (jinak náhradní automaty koupíš starší cca od 1000 do 4000 Kč), ale kup manuály a určitě nebudu jedinej,kdo ti to tu doporučí :wink:
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

kluci nevite jestli se daj nekde sehnat samostatne ty srouby do AVM volnobezek ktere maji vnitrni imbus?Jsou to ty ktere jsou na prisroubovani toho hlinikoveho krytu v kterem je zamek volnobezek.Sem to chtel sundat a imbusy sou v prd......Nevim kterej blb to vymejslel dat tam imbusy tak malinky.Aspon tam mohli dat hvezdicky ty by se podle me tak neotrhali. :evil:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

To musel vymejšlet obr čurák, ale zkus nějakou moto prodejnu, tam by mohli něco takovýho mít, pokud je neseženeš v normální šroubárně, nebo zkus kontaktovat přímo výrobce AVM, popřípadě distributora AVM - Auto Svárov, esli maj na to nějaké ND, by mít mohli :roll:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Nevím co je tam za imbus ale pokusil bych se to koupit ve spojovacím materiálu tam seženeš i speciálky. :roll:
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Chtělo by to pořádný tvrdý šrouby, který se nevyžvejkaj, v každým případě je to řešený imbusama na vyliž řiť!!!
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“