Přední kola skloněná, úprava geometrie po dotažení torzek

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Přední kola skloněná, úprava geometrie po dotažení torzek

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Tak jsem na tu svojí obludu dnes koukal a tak nějak se mi zdálo, že přední kola jsou trošku do A, což nebylo :cry: , možná se mi to jen zdálo (auto nestoji na rovině a na ideál povrch), ale spíš teda jen tak teoreticky,když už se F tom hrabu,mohlo by se to stát,že by se kola rozjeli do A???
A čím by to pak bylo způsobeno??? Jediná choroba mi napadá ložiska předních kol, povolený,nebo vysypaný?!
Co vy na to střelci??? :wink:
Jirka V.

Kola do A

Příspěvek od Jirka V. »

Měl jsem to samý, sjetý gumy vevnitř, tak jsem zvednul předek a - prasecká vůle na čepech přední nápravy, takže nové čepy, geometrie a pneu to spravily.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Ty čepy mě taky napadly :idea:
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Vojto ty maš kola na Fronterke do A a moja žena ma nohy do X a obe sú pekné.Pato-Divoch
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

:D :D :D tak to to budem muset někdy porovnat :D :D :D
Slaava
Moderátor

Re: Kola do A

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:Tak jsem na tu svojí obludu dnes koukal a tak nějak se mi zdálo, že přední kola jsou trošku do A, což nebylo :cry: , možná se mi to jen zdálo (auto nestoji na rovině a na ideál povrch), ale spíš teda jen tak teoreticky,když už se F tom hrabu,mohlo by se to stát,že by se kola rozjeli do A???
A čím by to pak bylo způsobeno??? Jediná choroba mi napadá ložiska předních kol, povolený,nebo vysypaný?!
Co vy na to střelci??? :wink:
Nepřitahoval si torzky? Dojeď si někam na neoficiální STK ať ti to vezmou na natřásadlo - jinak vykloktaný čepy ramen neodhalíš.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Jo torzky jsem přitahoval,ale v Srpnu :wink: ,uvidíme, až to dam celý dohromady,jak to bude vypadat :D
Slaava
Moderátor

Geometrie?

Příspěvek od Slaava »

No a geometrii si potom neladil?
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No samozřejmě , že neladil :(
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...tak 20 drepu za blbost :lol:
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

A tím se ty kol srovnaji???

No já nevím,dnes jsem to popovezl,postavil na rovnej asfalt, a zase už se mi zdají rovně :roll: , tak asi nějaká kdychce vůle , nic, rozeberu,dam nový čepy,ložiska a fertik,tááák a teď si to přečte Slaava a ten ví kde mam auto odstavený a mám po čepech a ložiskách :cry: :(
Slaava
Moderátor

Ogare

Příspěvek od Slaava »

Froncek má lichoběžníkový ramena přední nápravy (horní je kratší) a ty drží kola rovně jenom při nulový polože (při pružení se kolo sklápí). Pokud nulovou polohu přitažením torzek posuneš, kolo při ní nestojí rovně. Musíš potom geometrii změnit pomocí podložek úchytu horního ramene. Pokud je přizvednutí brutální, je třeba koupit nová, delší tuningová ramena.

O čepy se nemusíš bát, taky mám nový.
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“