Přední kola skloněná, úprava geometrie po dotažení torzek
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Přední kola skloněná, úprava geometrie po dotažení torzek
Tak jsem na tu svojí obludu dnes koukal a tak nějak se mi zdálo, že přední kola jsou trošku do A, což nebylo
, možná se mi to jen zdálo (auto nestoji na rovině a na ideál povrch), ale spíš teda jen tak teoreticky,když už se F tom hrabu,mohlo by se to stát,že by se kola rozjeli do A???
A čím by to pak bylo způsobeno??? Jediná choroba mi napadá ložiska předních kol, povolený,nebo vysypaný?!
Co vy na to střelci???
A čím by to pak bylo způsobeno??? Jediná choroba mi napadá ložiska předních kol, povolený,nebo vysypaný?!
Co vy na to střelci???
- Slaava
- Moderátor
Re: Kola do A
Nepřitahoval si torzky? Dojeď si někam na neoficiální STK ať ti to vezmou na natřásadlo - jinak vykloktaný čepy ramen neodhalíš.vojtech.kloud píše:Tak jsem na tu svojí obludu dnes koukal a tak nějak se mi zdálo, že přední kola jsou trošku do A, což nebylo, možná se mi to jen zdálo (auto nestoji na rovině a na ideál povrch), ale spíš teda jen tak teoreticky,když už se F tom hrabu,mohlo by se to stát,že by se kola rozjeli do A???
Co vy na to střelci???
- Slaava
- Moderátor
Geometrie?
No a geometrii si potom neladil?
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- Slaava
- Moderátor
Ogare
Froncek má lichoběžníkový ramena přední nápravy (horní je kratší) a ty drží kola rovně jenom při nulový polože (při pružení se kolo sklápí). Pokud nulovou polohu přitažením torzek posuneš, kolo při ní nestojí rovně. Musíš potom geometrii změnit pomocí podložek úchytu horního ramene. Pokud je přizvednutí brutální, je třeba koupit nová, delší tuningová ramena.
O čepy se nemusíš bát, taky mám nový.
O čepy se nemusíš bát, taky mám nový.