nulovaní tachometru

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
honzík
Pokročilý diskutér

nulovaní tachometru

Příspěvek od honzík »

stava se mi ze kdyz po delsi dobe ( cca tyden ) nastartuju a hlavne kdyz rozzsvitim svetla , uplne se mi vymaze denní počítadlo kilometru.............

nevím cím to

ale nekdy se to stane i po zastavce na cerpacce

nemate nekdo potuchu?????

hlavne aspiruju na ty co dokážou vyměnit žárovku sami 8)
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

:cry: no tak to nemám tuh,nevím jak je to řešený,ale není to někde blbě zapojený??? Že např při rozsvícení,nastartování atd dojde k výraznějšímu poklesu proudu a tím k vynulování??? Nená to někde blbě připojený napájení tachometru???
Ale fakt nevím,jak je řešený zapojení,to mě jen tak napadlo,čím by to tak možná mohlo bejt,jinak nechávám radši prostor znalcům,co to mají v autě :D
Slaava
Moderátor

Žigul

Příspěvek od Slaava »

Taky nepomůžu ale neodpustím si pindat nesmysly: připomnělo mi to skorošvagra, kterej nedávno protočil tacho u starýho Žigula a začal od nuly. To má Žigul tacho jenom do 100.000km?

...no raději už tady nebudu zaclánět. :oops:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Re: nulovaní tachometru

Příspěvek od Pavel Mirtl »

honzík píše:stava se mi ze kdyz po delsi dobe ( cca tyden ) nastartuju a hlavne kdyz rozzsvitim svetla , uplne se mi vymaze denní počítadlo kilometru.............

nevím cím to

ale nekdy se to stane i po zastavce na cerpacce

nemate nekdo potuchu?????

hlavne aspiruju na ty co dokážou vyměnit žárovku sami 8)
Pokud máš denní počítadlo tak je to v pořádku,vydrží dokonce několik dní :mrgreen:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahojda Padá ti stálý napájení. palubka má dvě napájení podobně jako autoradio, stálý a připínaný po zasunutí klíčku (svorka 15 svorka 30) Já bych se přikláněl buď k horší baterce (při startování ti padne napění natolik že to neudrží pamět), nebo k vedení drátečků ale to se mi nezdá pravděpodobné. Změř si napětí na baterce když startuješ, pokud nemáš měřák Nastartuj s rozsvícenýma světlama a když moc pohasnou bude v háji baterka. Jinak když palubku vyndáš má 4 dlouhý konektory (pouze jeden živí vnitřní elektroniku) ostatní jsou na pásky pro kontrolky. Tak sním kdyžtak zkus zahýbat popřípadě vyčistit. Napájecí piny jsou uprostřed (číslo 3 +, 4-, 6+) Stejně tak pokud máš měřák či stačí na tyhle piny dát žárvku a opět při startování dle svitu poznat jestli napětí nepadá. Pokud tohle nepomůže tak by to chtělo palubku rozdělat proměřit. (můžou být vháji kondenzátory u stabilizátoru)
Tom
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

dekujuuuuuuuuu moc

baterkou to asi nebude - půl roku auto stalo a baterka mela porad super kapaciti ze jsem s novým motorem pres 5 minut tocil.

ale asi budu rozdelávat palubku kvuli polepům budiku tak se podivam na ty kontakty

neni to zavada spis to nastve kdyz neco merim a musim porad nekde neco psat

analfabetum zdar 8)
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Pozor až budeš polepovat budíky nesundavej ručičky, Osička drží víc v ručičce nežli v ozubeném kolečku krokového motorku. Pakliže vytrhneš osičku je děsná piplárna jí dostat zpátky a celé to s aretovat. Když už budeš u palubky a pokud nemáš palubní počítač můžeš si rovnou vytáhnout drátky Palivo, teplot, otáčkoměr, ke středovýmu display. Pak lze poměrně jednoduše tento vyměnit za display s funkcí počítače, přeházet pár drátků a máš PC (ale to jen tak mimo :o) Jestli máš baterku ok tak proměř a uvidíš :o) A prosím až budeš mít ty polepy pošli foteškůůů taky jsem nad tím přemýšlel ale nenapadl mě žádný hezký motiv tak bych bral motivaci :o) Díky moc
Tom
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

budu se ridit pokyny o rucickach a digitalnich detech :-)

ale vazne

u tigricky jsem mel nadherny polepy s noční oblohou a palmou a radio s velkym displejem kde se nechalo dat mega moc motivu.........

bud je to nostalgie nebo jsme jen ulitlej

taky tuning,vojto - chachacha

fotky i do galerie dam az budu mit ten pevnostak a rampu - dam tam pro porovnaní jak vypadala froncka pred a po .........

nezkousel jste uz nekdo neco objednavat u amiku?????
jake jsou zkusenosti?????

ja obchoduju s jinou cizinou :shock: :shock:
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Taky se mi nuluje denní počítadlo km po delší odstávce auta nebo když je venku pod nulou. Při startování hezky zacvaká relátko a počítám hezky od muly. U mě je to baterkou, je staršího data a už to není to, co bývalo.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Přátelé tak to já to mám jinak,Když startnu a rozjedu se tak tachák neukazuje,když zmáčnu denní počítadlo tak se rafika tacháče zprovozní,to jsou věcičky co?Dnes poprvé.Co Ty na to DJ? :grin:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Pavel Mirtl píše:...když zmáčnu denní počítadlo tak se rafika tacháče zprovozní,....
Typnu si :arrow: Pokud máš elektroniku a né bowden, tak studeňák na plošňáku přístrojovky nebo conector :roll:
Pokud máš bowden, tak ti to drhne v budíku a je to na novej, bo oprava je takřka nemožná :?
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Ahoj Mildo,určo né bowden,díky.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Pavel Mirtl píše:Přátelé tak to já to mám jinak,Když startnu a rozjedu se tak tachák neukazuje,když zmáčnu denní počítadlo tak se rafika tacháče zprovozní,to jsou věcičky co?Dnes poprvé.Co Ty na to DJ? :grin:
...už se to tady řešilo někde jinde (nemůžu to najít), mi tachometr a počítadlo nejde už víc jak rok.Za tu dobu jsem si už na to zvykl a neřeším to :lol: zatím.Palubku jsem měl už několikrát rozebranou,přeletovával jsem už nějaké spoje a pořád nic,někdy to na pár kilometrů naskočí.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Bezva vyhlídky,díky za info.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Takže tachák opraven včetně vymazání chyby protože odpojili baterii.Vyhodili desku a proletrovali co bylo potřeba,zatím dobrý,cena 900,- kulí sakumprásk.Nedal jsem jim kod k radiu takže ho musím nahodit sám.Ví někdo jak na to?Vím že jsem to někde četl ale najít se mi to nepodařilo.Díky.
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“