Autobaterie pro 2,3TD
- Slaava
- Moderátor
Autobaterie pro 2,3TD
Mám dotaz: Jakou baterii máte ve svých 2,3TD? Uživatelská příručka uvádí jako doporučenou kapacitu 79Ah, já tam ale mám jenom 70Ah a ještě vylítanou, takže v zimě vymrzá a zlobí. Popř. máte nějké zkušenosti s konkrétními značkami? Díky za odpovědi.
- Slaava
- Moderátor
Stádo světel
Světel už mám připravený stádo: Mlhovky, přídavný, dvě nahoře dopředu a dvě nahoře dozadu, tak to vidím na přídavnou baterku v kufru.
-
Důďa
Omyl pánové!
POZOR! Množství přídavných světel a jiných přídavných elektrických serepetiček závisí především na alternátoru. S baterií otáčíš startérem a palivovým čerpadlem a u dieselů se navíc ohřívá a tlakuje nafta, proto jsou v dieselech silnější baterie. Ale po nastartování už všechno "živí" alternátor, včetně dobíjení baterie. Proto je taky dosti prospěšné mít při startování všechno nepotřebné vypnuto.
- Slaava
- Moderátor
Dehet na kliku
Já tu baterku navíc kvůli světlům myslel jako vtip - deptá mě právě kvůli startu, protože v zimě když několik dní nejedu, tak potom nevotočím motorem (a to ani nemusí bejt škraloup v nádrži). Kdyby to mělo kliku, tak bych to neřešil (taky vtip). :D
Přídavný světla na střeše budu používat jen svátečně, přídavný světla na rámu a mlhovky tam už mám a altík neprotestuje a zvládá to.
Přídavný světla na střeše budu používat jen svátečně, přídavný světla na rámu a mlhovky tam už mám a altík neprotestuje a zvládá to.
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s tím, co tady bylo napsáno. Takže tam prdni takovou baterku, která se ti tam rozměrama vejde a bude mít co největší kapacitu.
Co se týká značek, tak už jsem vyzkoušel různý od noname po značky a všechny vydržely zhruba stejně. Je to to samý jako u těch olejů. Proto dnes už jezdím na to nejlevnější, protože to taky funguje.
Naposledy jsem kupoval do nějakýho auta v práci zn. Perion z grupy Varta a no problemo. Za cenu Varty jsem měl skoro dvojnásobnou kapacitu.
Co se týká značek, tak už jsem vyzkoušel různý od noname po značky a všechny vydržely zhruba stejně. Je to to samý jako u těch olejů. Proto dnes už jezdím na to nejlevnější, protože to taky funguje.
Naposledy jsem kupoval do nějakýho auta v práci zn. Perion z grupy Varta a no problemo. Za cenu Varty jsem měl skoro dvojnásobnou kapacitu.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
Kondor
- Slaava
- Moderátor
Varta vs. Noname
Díky za rady. Můžu mít 80Ah Noname za 1.900,- Kč nebo Vartu za nákupku (furt ale ještě nevím cenu - tuším, že to bude tak 3.500,- Kč), takže to nebudu moc řešit. Všechno bude lepší než ta ubožačka co tam je teďka.
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Jak já vždy říkám, je to rozhodnutí majitele a jeho peněženky, ale osobně bych šel do toho noname. Myslím že ten cenový rozdíl je víc než výmluvný a i ty noname dnes už musí splňovat určitý standard, záruka ze zákona na novou je dva roky, takže se fakt není čeho bát.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
Kondor
-
Sokolník
Takže mi dnes taky odešla baterka, asi tím že ráno jsem měl na teploměru -20C. Koupil jsem 88 Ah, po radě prodavače. Chtěl jsem 100 Ah, která je stejně velká, ale prodavač tvrdil, že to nemám přehánět, protože už by to altík nemusel stíhat dobíjet. Horší to ale bylo s montáží, je asi o 9cm delší, takže jsem musel vyhnout dorazy a ještě dát pod baterku 2cm podložku, aby šla víc nahoru. Nakonec tam sedla. Tak uvidím jak to bude dobíjet.
- Slaava
- Moderátor
Dobíjecí proud
Jakej je na ní napsanej dobijecí proud?Sokolník píše:Takže mi dnes taky odešla baterka, asi tím že ráno jsem měl na teploměru -20C. Koupil jsem 88 Ah, po radě prodavače. Chtěl jsem 100 Ah, která je stejně velká, ale prodavač tvrdil, že to nemám přehánět, protože už by to altík nemusel stíhat dobíjet. Horší to ale bylo s montáží, je asi o 9cm delší, takže jsem musel vyhnout dorazy a ještě dát pod baterku 2cm podložku, aby šla víc nahoru. Nakonec tam sedla. Tak uvidím jak to bude dobíjet.
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
Re: Dobíjecí proud
Spíš bych se podival na altíkSlaava píše: Jakej je na ní napsanej dobijecí proud?
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kapacita baterie nemá s alternátorem nic společného. To znamená jestliže je baterie 100Ah a alternátor dodává max 45A tak to znamená pouze jediné baterie se bude déle tímto alternátorem dobíjet. V žádném případě to není na škodu.Sokolník píše:Takže mi dnes taky odešla baterka, asi tím že ráno jsem měl na teploměru -20C. Koupil jsem 88 Ah, po radě prodavače. Chtěl jsem 100 Ah, která je stejně velká, ale prodavač tvrdil, že to nemám přehánět, protože už by to altík nemusel stíhat dobíjet. Horší to ale bylo s montáží, je asi o 9cm delší, takže jsem musel vyhnout dorazy a ještě dát pod baterku 2cm podložku, aby šla víc nahoru. Nakonec tam sedla. Tak uvidím jak to bude dobíjet.
-
Návštěvník
- Slaava
- Moderátor
Ah
Ty máš ale benzín (jestli se nepletu), dehet bude chtít asi více. Manuál dodpručuje cca 79Ah. Je fakt, že sem chvíli jezdil i s 44Ah - hodně záleží na kondici.Anonymous píše:Nazdar včichni. Dle mých praktických zkušeností na značce baterie opravdu nesejde drží všechny stejně a většina jich pochází ze stejné továrny pod jinou nálepkou. Na Fronterku bohatě stačí baterie od 70 do 78 Ah.
KODL
Naposledy upravil(a) Slaava dne 14 led 2006 19:14, celkem upraveno 1 x.