Frontera B: tlumiče z Frontery A, hučící zadní diferák, ABS

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
frontas

Frontera B: tlumiče z Frontery A, hučící zadní diferák, ABS

Příspěvek od frontas »

Zdar, tak jsem novej majitel Frontery 2.2 DTi, B.r.v. 1999,kombi, mám hned několik problémů, tak doufám že mi poradíte. Předem dík, už jsem četl všechny témata , ale to bych potřeboval, jsem nenašel. Potřeboval bych vědět jestli pasujou přední tlumiče pérování z krátký na dlouhou, je v nich rozdíl asi 1000kč, ale podle mě by to mělo být stejný, někdo řiká jo aněkdo ne, jinak ceny jsou u opelu kolem 1500kč krátká a 2500kč dlouhá. Dále bych potřeboval vědět co mám dělat se zadním dif. když je auto v tahu hlavně na 5ku tak hučí, ole je tam dost, ale je to dost hustý, skoro jak vazelína, a mám najeto 117tis.km Jinak cena za novej dif. je u opla 27000! No a nakonec se mi posralo přední čidlo ABS, když jsem měnil manžetu a v oplu za něj chtěj 9400kč (když má auto PC), bez něj 3800kč. dík za pomoc
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: tlumiče frontera B

Příspěvek od Nimrod »

frontas píše:Zdar, tak jsem novej majitel Frontery 2.2 DTi, B.r.v. 1999,kombi, mám hned několik problémů, tak doufám že mi poradíte. Předem dík, už jsem četl všechny témata , ale to bych potřeboval, jsem nenašel. Potřeboval bych vědět jestli pasujou přední tlumiče pérování z krátký na dlouhou, je v nich rozdíl asi 1000kč, ale podle mě by to mělo být stejný, někdo řiká jo aněkdo ne, jinak ceny jsou u opelu kolem 1500kč krátká a 2500kč dlouhá. Dále bych potřeboval vědět co mám dělat se zadním dif. když je auto v tahu hlavně na 5ku tak hučí, ole je tam dost, ale je to dost hustý, skoro jak vazelína, a mám najeto 117tis.km Jinak cena za novej dif. je u opla 27000! No a nakonec se mi posralo přední čidlo ABs, když jsem měnil manžetu a v oplu za něj chtěj 9400kč (když má auto PC), bez něj 3800kč. dík za pomoc
Vitej mezi námy. Tak hezky popořádku. Co se týká tlumičí jsou velikostně stejně jsou ovšem dělány na jinou hmotnost vozidla. U opelu jsou ceny dosti drastické, ale pokud se podíváš třeba na tlumiče monroe nebo koni nebi ij jiné zjistíš že ta cena je skoro stejná. No diferenciál je problé a hodně velkej. Jestli to je B Frobtera tak dle toho co píšeš je asi po smrti a bude hučet i nadále. Každopádně. Velkou odsávačku, hadici a olej okamžitě vyměnit, jestliže má vozidlo najteo 117000 na původní náplň. Možná se to podaří ještě zachránít. Čidlo ABS bych se pokusil sehnat někde jinde
frontas

cena?

Příspěvek od frontas »

Jo,tak díky moc. tak to čidlo budu řešit na vrakáči chtěj 2500 až 3000 ale s celou těhlicí a já mu dám tu mojí, olej vyměním, snad to pomůže, protože si připadám jako v autobuse. Jinak dá se to nějak opravit bez výměny celýho difu?Kolik by to asi tak stálo? díky jinak auto je dotažený z německa se serviskou a po 1 majiteli a musím potvrdit co jsem se tady dočetl. Orig servisy na tydle auta serou, měl jsem uplně suchý volnoběžky, ale hlavně ten diferák mě sere, no a taky už to začíná hnít (prahy u zadního kola když se otevřou dveře)
Slaava
Moderátor

Re: cena?

Příspěvek od Slaava »

frontas píše:Jinak dá se to nějak opravit bez výměny celýho difu?
Možná kdyby si měl něco vysranýho v koši, tak ho vyhodit a koupit uzavíratelnej diferák. Spíš to ale vidím na talíř nebo pastorek :(
Brytt cz
Začínající diskutér

Re: cena?

Příspěvek od Brytt cz »

frontas píše:Jo,tak díky moc. tak to čidlo budu řešit na vrakáči chtěj 2500 až 3000 ale s celou těhlicí a já mu dám tu mojí, olej vyměním, snad to pomůže, protože si připadám jako v autobuse. Jinak dá se to nějak opravit bez výměny celýho difu?Kolik by to asi tak stálo? díky jinak auto je dotažený z německa se serviskou a po 1 majiteli a musím potvrdit co jsem se tady dočetl. Orig servisy na tydle auta serou, měl jsem uplně suchý volnoběžky, ale hlavně ten diferák mě sere, no a taky už to začíná hnít (prahy u zadního kola když se otevřou dveře)
Záleží jak jsi ho zničil. Já při výměně manžety utrhl drátky,až u samého čidla. Také jsem myslel, že je to konec, ale podařilo se to opravit a naletovat tam nové. Jak jsi ho tedy poškodil????
frontas

frontera B

Příspěvek od frontas »

nevím, prostě na diagnostice to píše že je rozpojený, ale drátky jsou v pohodě, ale mně šlo hlavně o ten zadní diferák. Da se opravit? kolik by to stálo? a hlavně kdo mi to udělá, dík
Slaava
Moderátor

Re: frontera B

Příspěvek od Slaava »

frontas píše:...ale mně šlo hlavně o ten zadní diferák. Da se opravit? kolik by to stálo? a hlavně kdo mi to udělá, dík
Krapet se ti tady přemnožily stejný příspěvky. Na dif koukni do sekce "Diferenciál" na viewtopic.php?t=624
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“