Originalny predny ochranny ram na Fronteru A ???

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
kaktus79

Originalny predny ochranny ram na Fronteru A ???

Příspěvek od kaktus79 »

Zdravim vsetkych priaznivcov jazdy v terene.
V nemenovanej offroad predajni v nemenovanom meste som narazil na "originalny" predny ram na Opel Frontera A.
Vyzera tak ako ma na svojom aute napr. Zbynek na 2.2i v sekcii Bazar/predaj vozidiel. Cely problem je v tom, ze som si ho dal namontovat v dielni, kde mi robia aj LPG servis a tam zistili, ze na sirku sice pasuje roztec, ale vie sa uchytit max na 1 srube na kazdej strane. Riesilo sa to tak, bez mojho vedomia, ze sa navrtala jedna dodatocna diera na kazdu stranu a uchytil sa cez diery na rame, kde predtym na jednej strane bolo tazne oko. Ked som uvidel celkovy efekt, bol som zhrozeny, nakolko ochranny ram je cca 4-5 cm. od predneho naraznika, neviem teda, pochybujem, ze je to celkom original ram na Fronteru A, aj ked licovanie tvarov mi sedi a pokial by sa posunul k narazniku, tak je to O.K..
Prosim, poradtte mi:
- Staci uchytenie ochranneho ramu 1 srubou na kazdej strane???
- Ma byt ochranny ram pripevneny na doraz ku narazniku???

Dakujem :roll:
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Zdravím,mam stejné auto i stejný rám.Dohromady mi rám drží na 6 šroubech a mezera mezi rámem a nárazníkem je cca 1 cm.Auto už jsem z rámem koupil a podle vybavení vozu bych řekl,že tam je od výrobce.Luboš K.
Slaava
Moderátor

Paskvil

Příspěvek od Slaava »

Já mám sice paskvil, jeho spodní úchyt je ale z originálního ochranného rámu. Drží na každý straně na dvou šroubech za rám podvozku, jedna z obou dvojic děr ale skutečně působí dojmem "home made" zelipsování. Jinak jsem spíš zastáncem rámů, chycenejch krapet dál od pelchažiny a nárazníku. Sichr je sichr.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Luboš K. píše:Zdravím,mam stejné auto i stejný rám.Dohromady mi rám drží na 6 šroubech a mezera mezi rámem a nárazníkem je cca 1 cm.Auto už jsem z rámem koupil a podle vybavení vozu bych řekl,že tam je od výrobce.Luboš K.
Lubosi, kde su tie dalsie 2 diery???
kaktus79

Re: Paskvil

Příspěvek od kaktus79 »

Slaava píše:Já mám sice paskvil, jeho spodní úchyt je ale z originálního ochranného rámu. Drží na každý straně na dvou šroubech za rám podvozku, jedna z obou dvojic děr ale skutečně působí dojmem "home made" zelipsování. Jinak jsem spíš zastáncem rámů, chycenejch krapet dál od pelchažiny a nárazníku. Sichr je sichr.
Nazdar Slaava,

no ja mam 2 original diery-elipsovite. Takze asi rozmyslam, ze ho necham tak ako je, tych 4-5 cm od plechariny a svetiel, len sa bojim, ze pri vyssej rychlosti sa rozkmita alebo neviem co... :roll:
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Já myslím,že čím dál je rám od auta tím lépe.A nechci se Frontery dotknou,ale tak rychle nejezdí aby se rám rozkmital.
Luboš K.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Luboš K. píše:Já myslím,že čím dál je rám od auta tím lépe.A nechci se Frontery dotknou,ale tak rychle nejezdí aby se rám rozkmital.
Luboš K.
Ja si myslim to iste...
Chcem tam este dat na ten ram hmlove a dialkove svetla, plus, potom si na narodeniny (v marci '07) kupim navijak, takze teraz je to len prvy krok k uprave vozu.
Co sa tyka rychlosti, tak u mna nejaka velka nehrozi, ja chodim na 75% s autom do terenu a na normalne ceste idem max. 80-90 kmh :P
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Tak to ti schvaluju.Mam také přídavná světla a vypadá to pěkně.Nevím jak to potom všechno skloubíš s tím navyjákem.
Teťka vymýšlíme střešnírampu se světlama.Koupil jsem přídavná světla s krytkama,které jsou vyklápěcí.
Jinak já svýmu autu říkám Želva a připadá mi nepatříčné s ním jezdit rychle.Luboš K.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Lubosi, s tym "winchom" to vyriesim tak, ze si nanho najprv nasporim a potom si ho kupim, tuna na offroad-frontera a rozmyslam, ze asi ten max. No a potom poprosim Nimroda a Kondora (ked si ho kupim), ci by mi nepomohli s montazou. Takze symbiozu ramu a navijaku budem riesit az ked budu lowe (peniaze) :roll: :idea: Dufam, ze to stihnem, mam este na to 1/2 roka :roll:
Naposledy upravil(a) kaktus79 dne 22 zář 2006 13:50, celkem upraveno 1 x.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

P.S. Stresnu rampu budes robit doma , alebo budes nejaku kupovat???
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Já tam navyják dávat nebudu.Sice se mi to líbí,ale asi bych pro něj neměl využití.Navíc bydlím na sídlišti a už teťka mam strach o světla a kryt rezervy.
Střešní rampu si budu dělat sám.Ještě nevím jsetli ji udělám samostatně nebo to spojit s "expediční"zahrádkou.
Zdravím na slovensko Luboš K.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

Zdravim aj Teba Lubos do CZ.
Ja byvam na "vesnici" 10 km od BA a parkujem "U 2 pitbullov", takze ja sa nebojim o auto a navijak chcem preto, lebo auto mam ako pracovne a do terenu a v zime je to hrozne nieco...u nas na dedine vobec nie su odhrnute cesty, takze jedine poriadne 4x4.
Rozmyslam aj ja, ze spojim stresne svetla so zahradkou a plus na zaciatku strechy mam na oboch stranach zacinajucu hrdzu, takze to chcem nejako dat jedno s druhym dohromady...
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Tak to já jsem "rozmazlenej Pražák" a pořádnej sníh zažiju jen na chalupě.A že ho letos bylo.Kdzž jsme tam přijeli tak přes metr a u chalupy naváto,že dveře nebyli vidět.Ale kdzž jsme se proházeli tak už to bylo nádherný.Děti jsem za sebou tahal na saních,moc se jim to líbylo.Manželce už méně.
Parkování s dvouma pitbulama ti můžu akorát závidět.Já kdzž se vrátím domu tak hledám deset minut místo na zaparkování.
V neděli jedu na dílnu stříkat přední nárazník a montovat přední rám.Dělali jsme na něm repas.Tak jsem docela natěšenej.Vymyslel,nebo spíše okouk jsem tam ještědo spodní části ochranný plech.Tak jsem zvědav jak to bude vypadat na autě.
Zatím Čauky Luboš K.
kaktus79

Příspěvek od kaktus79 »

:P :P :P
Slaava
Moderátor

Rozjezd a rozklep

Příspěvek od Slaava »

No hoši, pěkně jste se rozjeli. Rám se mi krapet klepe jenom na volnoběh, při vyšších rychlostech a vyšších otáčkách je naopak v poho.
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“