Úprava geometrie předních kol

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
Pupan

Úprava geometrie předních kol

Příspěvek od Pupan »

Ahoj

Zjistil jsem, že ten můj veterán (Campo) má sjeté pneumatiky na vnitřních stranách. Levá víc než pravá a taky auto nějak táhne na pravou stranu. Trochu jsem okukoval ty nápravy, ale nějak jsem neviděl žádný prvek, kterým bych to potáhnul zpět.

Přiznám se, že jsem ještě neštudoval, co říká manuál na Fronteru a taky to bude poprvé, co se budu vrtat v předních nápravách.

Díky za každou radu
Pupan
Žigi
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastavení odklonů...

Příspěvek od Žigi »

...a vůbec geometrie je opruz na několik hodin. Proto taky geometrie na offroady stojí o tolik víc než na osobáka. Kolegovi to dělali na Nissanovi a spočívá to v tom, že se auto vepředu zvedne, poloosy se povolí od rámu a strkají (nebo vyndavají) se tam podložky mezi poloosou a rámem. Tím se kolo naklání z auta nebo do auta. Frontice to má mít stejné.

Nevím, jestli to jako nápověda stačí, když tak napiš a já zkusím nějaké podrobnosti.

Nejsem si jistý, jestli "táhnutí" způsobují zrovna odklony, ale stejně by se pak měly zkontrolovat všechny hodnoty geometrie. Je prý hodně těžké navzájem to sladit.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Odklon

Příspěvek od Nimrod »

Odklon se ladí na horním ramenu vkládáním podložek. Poloosu není potřeba povolovat. Občas je potřeba nahřát horní šrouby.
Žigi
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Odklon

Příspěvek od Žigi »

Nimrod píše:Odklon se ladí na horním ramenu vkládáním podložek. Poloosu není potřeba povolovat. Občas je potřeba nahřát horní šrouby.
Jo, máš pravdu. Motám pojmy, asi bych sem měl chodit víc před půlnocí. :?
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“