zapojení modulu palubného počítača

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
matthew277

zapojení modulu palubného počítača

Příspěvek od matthew277 »

Chcel by som sa opýtať či nemá niekto el. schému pre fronteru B ´99. Konkrétne by som potreboval časť od RJ motora ku konektoru X26 pre palubný počítač ktorý sa nachádza v stredovom panely u rádia. Mám totižto problém že som si k svojmu MID displeju dokúpil modul palubného počítača aby som si rozšíril možnosti zobrazených informácií o spotrebe, stave PHM, prejdených KM, dojazde a pod. Všetky funkcie fungujú ako majú až na to zobrazenie spotrebovaného paliva. Tieto údaje by mali prísť k PP od RJ vodičom cez konektor X26/10 (zelený). Pri jazde sa však nič nezobrazuje. Chcel by som preto skontrolovať ten vodiča či nieje náhodou poškodený ale neviem presnú trasu tohto vodiča preto by pomohla ta schéma, prípadne nejaká rada niekoho kto už riešil takýto problém :grin:
Janeš Petr
Moderátor

Re: El schema RJ+PP

Příspěvek od Janeš Petr »

kontaktuj DJ. Tom, to je jeho parketa ( memberlist.php?mode=viewprofile&u=278 )
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení modulu palubného počítača

Příspěvek od lasky »

od koho jsi ten modul kupoval? je dulezite nastavení jo a spotrebovane palivo se propocitava tusim po ujeti 20-30km
tel- +420 608701329 NON STOP
Dave136
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Dave136 »

Nechci do toho vrtat, ale nemáš tip TID - za to jsem také dokupoval modul. Zapojení bylo poměrně jednoduché. Na stránkách výrobce byl přesný popis který drátek a barva kam patří.
Frontera B, 2.2 Dti
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Stáhni si: http://www.uloz.to/8792061/fronterab-rv-zip od D@ve
viz: viewtopic.php?f=8&t=47&start=75
Je tam všechno, jen já bez angličtiny se v těch sedmi tisících stranách ztrácím :mrgreen:
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
matthew277

robert.kvita píše:Stáhni si: http://www.uloz.to/8792061/fronterab-rv-zip od D@ve
viz: viewtopic.php?f=8&t=47&start=75
Je tam všechno, jen já bez angličtiny se v těch sedmi tisících stranách ztrácím :mrgreen:
A aké je heslo k tomu pdf?
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

SZ D@ve

Píše to v odkazu
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
matthew277

lasky píše:od koho jsi ten modul kupoval? je dulezite nastavení jo a spotrebovane palivo se propocitava tusim po ujeti 20-30km
Mne ale nezobrazuje vôbec žiadne údaje ktoré sa týkajú spotreby /okamžitá spotreba, priemerná spotreba, celková spotreba/. Tieto údaje by mi mali isť od RJ ale akosi nič sa tam nedeje. A čo sa týka nastavenie tak všetko je nastavené správne ako má byť. Bol som s vozidlom aj na diagnostike či náhodou nemám nejaká vadu, ale nič.
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

mi to nechtelo fungovat dokud jsem nenastavil toto
Nastavení rozměrů pneumatik:
V tomto případě máme možnost volby přesného rozměru použitých pneumatik, což nám zajistí opravdu skutečnou hodnotu ujeté vzdálenosti a tím správné měření spotřeby. Pokud žádáme stejnou hodnotu ujeté vzdálenosti jako na ukazateli palubních přístrojů zvolíme si zde položku „Dle Impul.“. V tomto případě bude PP počítat z nastavenou hodnotou počtu impulsů na 1km. Dané nastavení je ovšem většinou zatíženo chybou kolem 2%!
když jsem nastavil rozměr v cislech tak mi nic nefungovalo .ale porad jsi mi nenapsal odkud ji ten modul kupoval staci mi jenom napsat jestli to bylo z ostravy,jestli jo tak mi ho ten klučina měnil protože na fronteru byl jeden vyvod jiny nez na astru
matthew277

lasky píše:mi to nechtelo fungovat dokud jsem nenastavil toto
V tomto případě máme možnost volby přesného rozměru použitých pneumatik, což nám zajistí opravdu skutečnou hodnotu ujeté vzdálenosti a tím správné měření spotřeby. Pokud žádáme stejnou hodnotu ujeté vzdálenosti jako na ukazateli palubních přístrojů zvolíme si zde položku „Dle Impul.“. V tomto případě bude PP počítat z nastavenou hodnotou počtu impulsů na 1km. Dané nastavení je ovšem většinou zatíženo chybou kolem 2%!
když jsem nastavil rozměr v cislech tak mi nic nefungovalo .ale porad jsi mi nenapsal odkud ji ten modul kupoval staci mi jenom napsat jestli to bylo z ostravy,jestli jo tak mi ho ten klučina měnil protože na fronteru byl jeden vyvod jiny nez na astru
Celkom správne, ten modul pochádza s Ostravy :grin: . Tie nastavenia som s nim konzultoval, no vraj ide o problém že na mojom vodiči X26/10 RJ /zeleny/ je pri naštartovanom motore a zpojenom PP napätie 14 V a mala by tam byť nula. Skúšal som ten vodič ktorý ide do PP ukostrovať a v takom prípade mi hodnoty nabehujú tak neviem kde je problém. Mal si s tým rovnaký problém??
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

no přesně ti to nereknu protože tam nejaky problem byl ale ja bydlim 10km od ostravy tak jsem se s nim domluvil a on mi to dal do kupy protoze elektronika je mimo mě tak jedine to zkus primo s nim probrat
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

lasky píše:no přesně ti to nereknu protože tam nejaky problem byl ale ja bydlim 10km od ostravy tak jsem se s nim domluvil a on mi to dal do kupy protoze elektronika je mimo mě tak jedine to zkus primo s nim probrat
Tempomaty montuješ dobře :wink:
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

myslivec píše:
lasky píše:no přesně ti to nereknu protože tam nejaky problem byl ale ja bydlim 10km od ostravy tak jsem se s nim domluvil a on mi to dal do kupy protoze elektronika je mimo mě tak jedine to zkus primo s nim probrat
Tempomaty montuješ dobře :wink:
Dík za kompliment 8)
matthew277

lasky píše:mi to nechtelo fungovat dokud jsem nenastavil toto
Môžeš mi poslať hodnoty ktoré máš nastavené v servisnom menu? Už mi prestalo ukazovať aj dojazd a neviem ci to mám nastavené správne hodnoty.
lasky
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

cau zitra ti to zkusím opsat
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“