Vypalování katalizátoru
-
climberr
- Diskuzní Nováček
Vypalování katalizátoru
Dneska se mi cestou do práce přibližně při 2000 ot/min rozsvítila kontrolka motoru a auto ztratilo výkon, když jsem ubral hned zhasla a zas to jelo "normálně", chvili to takhle haprovalo a potom se to uklidnilo. U některejch aut uvádějí v příručce, že se to někdy zanese a auto se má pořádně prohnat. Máte někdo zkušenost u 2,2 dTi?
Nenajde se mezi námi někdo z Prahy, kdo má diagnostiku a za rozumnej peníz by mě vyjel chybová hlášení?
Dík
Nenajde se mezi námi někdo z Prahy, kdo má diagnostiku a za rozumnej peníz by mě vyjel chybová hlášení?
Dík
Frontera 2.2 dti
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypalování katalizátoru
Vypadá to, že zůstaneš bez odpovědi. Pokud se nepletu tak vypalování nebo tzv. regenerace se provádí u aut vybavených filtrem pevných částic v případě, že je filtr bordelem zanesen- rozpálením mřížky saze vyhoří.....dělá se to zhruba jak si popsal. Pokud vím, dti tento systém nemá takže chybu bych hledal jinde.
- fronterman
- Začínající diskutér
Vypáliť si daj slivovicu
a na frontere si nechaj vyčistiť sacie potrubie s EGR ventilom a snímač tlaku vzduchu v sacom potrubí. Mne to pomohlo 
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
-
Dědek
To "prohnání" platí snad pro všechny Oply. Stejné rady se dostalo kolegyni s Astrou 1.6 2004 i o rok mladší Astře v kombi. Stejné rady jsem slyšel u Hondy a to samé i v servisu Škoda a Seat s Octávkou a Toledem 1.9TDi .Pro diesel je to i z důvodu "pročištění" výfukového potrubí a turba. To se někdy tak zaneřádí, že se nechce pořádně točit a ŘJ je schopna shodit systém do nouzáku a bez připojení k PC se s tím nedá nic udělat. Dědek
-
climberr
- Diskuzní Nováček
no já to prohnal po dálnici a od té doby nic nesvítilo, tak ještě preventivně pročistím ten egr ventil. příští měsíc se chystám na chip, tak jsem se chtěl vyvarovat nějaký nadstandartní opravě, kterou by mě naúčtovali, když si všechno na autě dělám sám.
Frontera 2.2 dti
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
spoj se Dj.Tomemclimberr píše:Dneska se mi cestou do práce přibližně při 2000 ot/min rozsvítila kontrolka motoru a auto ztratilo výkon, když jsem ubral hned zhasla a zas to jelo "normálně", chvili to takhle haprovalo a potom se to uklidnilo. U některejch aut uvádějí v příručce, že se to někdy zanese a auto se má pořádně prohnat. Máte někdo zkušenost u 2,2 dTi?
Dík
tel- +420 608701329 NON STOP