CAMPO - KDYŽ NEJEDE.

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
farmář
Moderátor

CAMPO - KDYŽ NEJEDE.

Příspěvek od farmář »

tak poté,co mne už hanba fackovala a Martinos setakyrozhoupal si to opravit, zde ukážu,jak se dá Campo velmi levně koupit.
Campo má jednu dost specifickou závadu. Přestává jet až nejede, max měží na volnoběh pokud už ho nahodíte.Vypadá to navšechno možné,ale hlavní je změřit voltmetrem napětí na chcípáku. To je cívka,přes kterou jde nafta do čerpadla. Vede k ní jedinej drát.
Když vám neukazuje voltmetr to samé, co je na baterce čili v celé elektoinstalaci, ale méně, našli jste závadu. Ta je způsobena ztrátou na jediném drátu vedoucím od pojistky z pod volantu na tuto cívku. Oprava je rychlá a levná, pořebujete 2samce 2 samice konektory, kus kablíku, (drát je jeden tlustej pramen kabel je lanko) , Jednu kabelovou spojku a jednu spojku zlodějskou, tj. odbočka z kablíku viz obrázek.
Kablík strčíte vedle pojistkovnice, vytáhnete pod palubkou,podél kabelového svazku nad pedály protáhnete do motorového prostoru. přivedete ke chcípáku. U pojistky napojíte jak vidíte na fotce, u chcípáku líný člověk jako já jen odcvakne starej kabel a na nechanej kousek starého ke chcípáku napojí novej. Ti hyperaktivní starej odpojí zcela a na novej dají očko a na zpět na chcípák,ale to bylo na mne moc práce :lol:
U pojistkovnice viz fotka. Kabel s externě vyvedenou pojistkou zavřu za dvířky pojistkovnice a vše je hotové,vozidlo funguje přesně jako předtím.
Obrázek

pochopili jste správně, proud jde z leva na pojistkovnici, já nejprve spáchal vyvedení a pak zjistil, že tonapájí ještě něco jiného nak jsem si vyvedl proud a zase to do pojistkovnice vrátil na pravou část. Je to srozumitelné? :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
B53
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: CAMPO - KDYŽ NEJEDE.

Příspěvek od B53 »

Jestli tomu dobře rozumím tak žlutej kabel je "ostrej" a přes externí pojistku to vede na červenej, ten je na druhý pól pojistkové svorkovnice a ten šedivozelenej jde skrz svorkovnici na "chcípák". Vnímám to dobře?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nee, skoro Bolku :) žlutej je fakt vyvedenej ostrej, přes pojistku jde na ten zelenej kterej to vrací do pojistkovnice pro další spotřebič a červenobílej si všimni mizí vedle pojistkovnice pod palubkou a končí na chcípáku :) přiznám se, že už nevím proč jsem proud do pojistkovnice i vracel,ale asi to mělo nějakej smysl :) jo a jezdil jsem s tím takhle 2 roky a v poho.
Mohl jsemty dvy, tj červenobílej se zeleným napojit rovnou na konektor,ale tohle byl vyšší level, zkrátka už nevím proč jsem to pak dodělával hádám něco nefungovalo jak mělo :)
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
martinos
Diskuzní Nováček

Příspěvek od martinos »

a pokud to chápu já dobře tak je to tedy pojistka označená ENGINE nevím jak ty farmáři ale já tam mám ENGINE 2x jinak systém kablíků jsem pochopil

Zatím dík
martinos

Campo 4x4 2.5Td, bílý doublecab, rv 2000, 180 000 km, zatím bez úprav jen samé opravy
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

co ti na to mohu říct, původní kabel mi šel sem, pokud tobě jde jinam, napoj si ho tam! :wink:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

farmář píše:hlavní je změřit voltmetrem napětí na chcípáku. To je cívka,přes kterou jde nafta do čerpadla. Vede k ní jedinej drát.
Je to srozumitelné? :wink:

Nechtějte vědět víc.......
Nedělejte ze mne vola!!!!!
mdk.milan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od mdk.milan »

farmář píše:
farmář píše:hlavní je změřit voltmetrem napětí na chcípáku. To je cívka,přes kterou jde nafta do čerpadla. Vede k ní jedinej drát.
Je to srozumitelné? :wink:

Nechtějte vědět víc.......
Nedělejte ze mne vola!!!!!

A když tam pustím třeba 18 voltů tak to pojede ještě víc!!!!!!to máme káry co fronteráci
campo 2,5 D
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

farmář píše:Nedělejte ze mne vola!!!!!
:lol: :lol: :lol:
Janeš Petr
Moderátor

martinos píše:a pokud to chápu já dobře tak je to tedy pojistka označená ENGINE nevím jak ty farmáři ale já tam mám ENGINE 2x jinak systém kablíků jsem pochopil

Zatím dík
tak co, jak jsi dopadl ? už jsi to stahnul z opravy a pochopil systém káblíků ? kolik tam máš teda těch voltů ?
martinos
Diskuzní Nováček

Příspěvek od martinos »

Hoši
nechal jsem to v servisu s tím co jsi mi řekl aby přeměřili tu cívku a údajně co zatím ví je že je tam už špatný rozvodový řemen ale zatím nic víc Nechám to tam udělat a bude to pro mě zkušenost o kterou se s vámi rád podělím jako o recenzi a budu vědět kam příště třeba nejezdit za nic na světě
martinos

Campo 4x4 2.5Td, bílý doublecab, rv 2000, 180 000 km, zatím bez úprav jen samé opravy
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

po pravdě, máš najeto 2x 90tis. to je jeho životnost. Jestli přeskočil se zrovna u Campa pozná dobře.....neznám jiné auto, které se nastavuje tak, že natočíš šrouby přes kola do bloku a je nastaveno.

Po jistých zjištěních asi bude fajn, když zkusíš servis :)
martinos
Diskuzní Nováček

Příspěvek od martinos »

farmář píše:po pravdě, máš najeto 2x 90tis. to je jeho životnost. Jestli přeskočil se zrovna u Campa pozná dobře.....neznám jiné auto, které se nastavuje tak, že natočíš šrouby přes kola do bloku a je nastaveno.

Po jistých zjištěních asi bude fajn, když zkusíš servis :)

No ted už mám přes 200 najeto a myslím si podle toho co jsem už viděl tak že tam nikdo nikdy nic krom píchnutého kola neměnil Víš farmáři s mými zkušenostmi to raději nechám na servise Já bych zas musel někoho z vás otravovat o spolupráci nebo asistenci apod

Jinak jak mi řekl Petr Janeš pro názornost a pro tupce jako já je nutné dodávat foto s popiskem jinak jsem v prdeli jak Bata Není to citace pro upřesnění
martinos

farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jsi klikař, já přejel rozvoďák o 40tis a furt dobrý :)
Janeš Petr
Moderátor

martinos píše: to raději nechám na servise Já bych zas musel někoho z vás otravovat o spolupráci nebo asistenci apod

já to nemyslel zle. někdo je třeba dobrej doktor, jinej výbornej truhlář a někdo se hrabe v autech. že ale dojde k takle velkému omylu jsem nečekal. není ostuda říct, že nevím, která z těch věcí pod kapotou je čerpadlo a zeptat se, popřípadě dát sem fotku pro upřesnění. za celou dobu, co se tu pohybuju tu nebyl snad nikdo, kdo by se někomu kvuli tomu vysmál, nebo měl nějaké blbé poznámky. prostě někdo umí to, jinej něco jiného. pamatuju si, že jsme spolu dost korespondovali na téma měření tlaku turba. teď už tuším, že jsme ale debatili na různejch úrovních technických znalostí, takže ti to pravděpodobnně nic nedalo a celé to bylo k ničemu. stačilo to ale napsat a dovedli by jsme tě k požadovanému cíli krok po kroku za ruku. nebylo by to tu poprvé a určitě né naposled.
prostě doufám, že ses neurazil a hlavně, že když příště nebudeš vědět, o čem je řeč, zeptáš se hned.
ale zpět k tvému problému. nastavování a výměna rozvodů už opravdu není běžnou opravou, kterou by teoreticky měl zvládnout každý průměrný motorista, takže to, že jsi to svěřil autodílně je asi momentálně nejlepším řešením. já bych ti třeba rád pomohl ale kdo mně tu zná ti může potvrdit, že opravdu lítám 6 dnů v tejdnu po 12 - 16ti hodinách denně po servisech po celé republice, takže vzít si domů do opravy cizí auto z druhého konce republiky by byla akce na tři měsíce. to když už bys to chtěl někomu z fora dát do opravy, myslím, že nimrod s kondorem by byl nejlepším řešením
martinos
Diskuzní Nováček

Příspěvek od martinos »

Prosím tě Petře bud úplně v ledovém klidu nejsem urážlivej typ já vím že si to myslel dobře a vážím si toho opravdu moc Jen bych k tomu dodal, že jsem tupec na auta to jsem tu opakovaně zdůraznoval ale pokud mě z vás někdo něco přímo ukáže jako třeba Kresta tak už s tím problém nemám Jde totiž o to že já umím kde co ale automechnice jsem se vyhýbal což byla chyba a ted se mi to vrací i s úroky Proto mi dělá osobní potíž obtěžovat někoho tady aby mě z toho tahal když vím že tu má každý nějaké své problémy i tak Musím to nějak vědomostně dohnat protože si tohle auto chci ponechat dál je to totiž dříč jako prase Tak pokud mi s tím budete moci pomoci budu vám vděčný a jak
Kurva to bylo ale silné vylití srdečního svalu :)

PS ten měřák turba jsem nakonec nainstaloval a naměřil jsem jen cca 1/4 Atm

Díky za pochopení a omlouvám se za nedorozumnění
martinos

Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“