2,2i se slabší baterkou nejde nastartovat

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
JuraMaděra
Kontaktovat uživatele:

2,2i se slabší baterkou nejde nastartovat

Příspěvek od JuraMaděra »

Zdarvim, 8)
Obracím se na vás s problemem, mam Fronteru A 97 - 2,2 16 V .Motor X 22 XE. Po stani v garaži cca 1 měsíc, nechce nastartovat.Jiskra frčí,do indučky proud de, Svíčky hazejí jak zběsile.Při točení starteru de citit benzín.Take jsem si všiml, že přestal fungovat ventilator topení, po proměření nende proud do ovládaciho relé.Po přemostění od plus kontaktu baterky na ovladací vstup rele, sepne.Drat je označen červeno-bílou barvou a vede ke straně řidiče k řídicí jednotce , dále už nevím kam vede (nestihl jsem vypatrat) .Může být spojitost v neschopnosti nastartovat vůz? Ještě před tim jesem do garaže přijel jen s rezervou, muže byt i v tom problem.Nadrž jsem doplnil do poloviny. Nebo muže být ŘJ. bez proudu, jestli ano má někdo schema zapojeni ŘJ. Toto je moje prvni frontera, veškere přispěvky uvítam budu strašně moc rád za jakou koliv pomoc.

Předem děkuju

MaaDee
Jiří Maděra Opel Frontera 1997 A, Druh : Kombi 5DV . Typ motoru X22 XE Varianta 2,2 16V
Maximusmax
Diskuzní Nováček

Re: Nende nastartovat

Příspěvek od Maximusmax »

Nazdar kdyz tocis a pak vytahnes svicky jsou uchcany od benalu?Nebo jsou suchy?Slibi aspon nebo vubec.Toci starter normalne(rychle nebo pomaleji).
Frontera A Long 2.5TDS 97R.V
JuraMaděra
Kontaktovat uživatele:

Tak svíčky mokre jsou :twisted: , Snahu ma chytat jeden válec,Starter točí normalně (ale zachvili umře baterka), Ještě sem si vyblikával závady a vyšlo mě 31 - (Induktivní impulzní čidlo - žádný signál o počtu otáček - vypnutý motor ) 14 - ( Čidlo teploty chladící kapaliny - příliš nízké napětí ). Jestli mam teda spravne informace o kodech. :grin: :grin: Je možne že to děla samotná baterie?? 6e už neutahne starter a indučku? :idea: :?:
Jiří Maděra Opel Frontera 1997 A, Druh : Kombi 5DV . Typ motoru X22 XE Varianta 2,2 16V
kout.jk
Super diskutér

Příspěvek od kout.jk »

a nemáš odpojený to čidlo? ŘJ podle mě chce vědět info o teplotě a podle toho dává benzin. (např. po výměně motoru,chladiče,rozvodů atd. v astře, když k čidlu došla bublina, tak auto chcíplo a nešlo nastartovat, dokud bublina neodešla. Zkoukni to čidlo
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG :)
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
JuraMaděra
Kontaktovat uživatele:

Jj dik to zkusím mě vubec nenapadlo. :grin: :roll:
Maximusmax
Diskuzní Nováček

Takze benzin tam jde a nejde jiskra.Si rikal ze to venku haze.Zkusit to cidlo otacek ale to jen tak nezkusis.Jak dlouho novi tam mas svicky.Stava se ze maj spatnou jiskru a vevnitr hodi jen jednou a hnet se to uchcije.Nebo to nehaze vubec.Tou baterkou to muze byt klidne taky.Ze nema dostatek proudu aby tocil motorem a zaroven dala dost proudu na civku aby byla dostatecna jiskra.Je to ctyr bod nebo jedno bod?Ma to klasickej rozdelovac?
Maximusmax
Diskuzní Nováček

To teplotni cidlo taky v zavislosti na teplote ERJ dava bud min nebo vic benalu.Tim to vlastne uchcijes.
JuraMaděra
Kontaktovat uživatele:

Děkuju všem problem vyřešen!!! :grin: Byla slaba baterie mam tam novou a startuju jak drak :twisted: Jinak to má klasickej rozdělovač, svíčky jsou dvou bodove, cca měsíc stare, Všem moc děkuju za pomoc.. Jinak jsem kvuli tomu prolezl cele auto :grin: Alespoň vim kde co je 8)
Maximusmax
Diskuzní Nováček

Tak aspon tak.
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“