frontera v zimě
- p3m8
- Diskuzní Nováček
frontera v zimě
Ahoj
pořizoval jsem Fronteru před zimou,jsem si říkal,že 4x4 nebude mít v zimě problém,ale zatím mě to auto celkem zklamalo.Přiznávám nemám na ní extra zimáky,ale zas tak špatný mi nepřipadnou.Tuhle semi stalo-jedu do kopce po trochu umrzlý cestě na všechny čtyři a najednou koukám,že na jedničku - couvám
Nebo jsem malinko blbnul a po hodinách jsem jedno kolo dostal do pangejtu za ledovou muldu,nakonec to dopadlo tak,že se tři kola točily (na redukci) a auto stálo ,přitom to čtvrtý bylo "zaseklý" za asi 10cm velkej kus ledu.
Nebo jsem zajel do lesa a už jsme málem nevyjel,jak si tam to auto sedlo ,tak při výjezdu si malinko hráblo a musel jsme pro lopatu a vyhrabat cestu pod kolama.
Jsem měl jedničovýho golfa se zavařeným diferákem a to byl nezmar- na to,že to mělo "jen" dvě kola ,tohle zatím nic moc.
Je to normální ??Nebo mám zainvestovat do zimáků?? Jenže s tím jezdím každý den do práce po asfaltce zhruba 50KM ,to ty zimáky brzo odrbu
pořizoval jsem Fronteru před zimou,jsem si říkal,že 4x4 nebude mít v zimě problém,ale zatím mě to auto celkem zklamalo.Přiznávám nemám na ní extra zimáky,ale zas tak špatný mi nepřipadnou.Tuhle semi stalo-jedu do kopce po trochu umrzlý cestě na všechny čtyři a najednou koukám,že na jedničku - couvám
Nebo jsem malinko blbnul a po hodinách jsem jedno kolo dostal do pangejtu za ledovou muldu,nakonec to dopadlo tak,že se tři kola točily (na redukci) a auto stálo ,přitom to čtvrtý bylo "zaseklý" za asi 10cm velkej kus ledu.
Nebo jsem zajel do lesa a už jsme málem nevyjel,jak si tam to auto sedlo ,tak při výjezdu si malinko hráblo a musel jsme pro lopatu a vyhrabat cestu pod kolama.
Jsem měl jedničovýho golfa se zavařeným diferákem a to byl nezmar- na to,že to mělo "jen" dvě kola ,tohle zatím nic moc.
Je to normální ??Nebo mám zainvestovat do zimáků?? Jenže s tím jezdím každý den do práce po asfaltce zhruba 50KM ,to ty zimáky brzo odrbu
Frontera Sport 2.0ST ,r.v.1997 ,spoteba v zimě 11,5/100
-
Tunki
- Diskuzní Nováček
Re: frontera v zimě
Zainvestuj do zimákov ..........Napríklad DUNLOP GRANDTREEK SJ6. Budeš vyvalovat oči a ťahať z lesa drevo na lane. Majú veľkú výdrž , po 20tkm som na nich zmeral len dva mm opotrebenie! Bez poškodenia sa dajú podhusťovať na 0,5 a potom po čistom ľade ťaháš a vyťahuješ susedovu AVIU a podobné vehikle.
http://www.gpdcb.cz/products/dunlop-grandtreek-sj6/
http://www.gpdcb.cz/products/dunlop-grandtreek-sj6/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ISUZU Trooper 2,2TD ročník 86' +WARN a obrnenie proti cyklistom a stromom
- václav
- Pokročilý diskutér
No pokud to posadíš v lese na pupek a pod kolama se to prohrábne, tak nemá šanci nic , teoreticky ani traktor, a jestliže stojíš na ledu a jedno kolo drží za zmrazek a ty stím nemůžeš pořádně houpnout , tak je logycké, že ti na tom ledu nepomůžou ani zimáky. Já jsem loni taky zůstal vyset na tajícím sněhu, zaplul jsem do návěje jak na saních a pomohlo až vyházet sních z pod auta. Je pravda že na zimu jsou zimáky, já mám celoročky s at vzorkem a na ledu nic moc, to se tady na fóru dočteš. Neduď zklamaný, máš dobrý auto. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
-
drobek
Zdravím z Pardubic,
mám obutý Cooper Dicoverer ATR, který jsou psaný jako celoroční. Celou zimu naprosto bez problémů. To auto projelo všechno. Půl metru sněhu nebyl žádný problém. Donce jsem se ve Žďáru nad Sázavou dostal omylem na uježděnou lyžařskou stopu. Říkal jsem si, že to nějak nejede, ale pak jsem viděl jak kolem zrcátek lítá sníh. Bylo to do kopce, ale auto jelo dál. Pak jsem si uvědomil, že to nebude silnice a rychle jsem vycouval. Zbyly tam po mně jen dvě strouhy. Myslí, ale, že dobrá guma udělá svý. Jak to ale lehne na břicho tak je konec.
Drobek
Frontera B-čko, 2.2 DTI 2001
mám obutý Cooper Dicoverer ATR, který jsou psaný jako celoroční. Celou zimu naprosto bez problémů. To auto projelo všechno. Půl metru sněhu nebyl žádný problém. Donce jsem se ve Žďáru nad Sázavou dostal omylem na uježděnou lyžařskou stopu. Říkal jsem si, že to nějak nejede, ale pak jsem viděl jak kolem zrcátek lítá sníh. Bylo to do kopce, ale auto jelo dál. Pak jsem si uvědomil, že to nebude silnice a rychle jsem vycouval. Zbyly tam po mně jen dvě strouhy. Myslí, ale, že dobrá guma udělá svý. Jak to ale lehne na břicho tak je konec.
Drobek
Frontera B-čko, 2.2 DTI 2001
- Janeš Petr
- Moderátor
já k tomuhle tématu řeknu jen tolik. frontera ujede tolik, kolik ujede její řidič . myslím, že po neděli ti tohle potvrděj všichni, co jezdili v Kaplici. jezdil tam Bufu , jezdil tak kresťák ( na extra mizerném silničním vzorku - smekam před ním, co tam s autem na těch slejkách předváděl , skoro by to chtělo fotku toho vzorku, aby každej věřil na čem se dá v zimě ještě ujet) a žádnej z ních si nestěžoval, že by mu nějak extra vadilo, že je skoro 30cm sněhu a svahy mají sklon kolem 80% ( 40 stupňů ). jezdili je obá. je tam jeden kopeček 100% ( 45 stupňů ), kterej zůstal nepokořen.nešel dát ani s řetězy na předku - ještě se máme taky hodně co učit. chce to jen jedno. jezdit, jezdit a jezdit. jinak se jezdit nenaučíš a můžeš mít klidně patrola v OFF upravách, čehož jsme tam byli svědci. viewtopic.php?f=13&t=2419&st=0&sk=t&sd= ... 135#p60560
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- p3m8
- Diskuzní Nováček
tak jako fotky hezký
,ale jak jsem koukal,do toho terénu co bych potřeboval ,musím asi pořídit řetězy a ono ujetá ledová silnice je malinko o něčem jinačím ...,předek jsem zapral do závěje a zadek si na ledu ni neškrtnul (přední kola se akorát zahrabaly a zadek se jen bezmocně protáčel) .
Dokud auto jede,tak jsem s ním docela spokojenej,ale jak zastavím,tak už se nechce vyhrabat ,tak se s ním teď bojím někam zajet,abych se pak případně rozjel
Dokud auto jede,tak jsem s ním docela spokojenej,ale jak zastavím,tak už se nechce vyhrabat ,tak se s ním teď bojím někam zajet,abych se pak případně rozjel
- RAV9
- Začínající diskutér
Faktor # 1 - vodic (nic v zlom)p3m8 píše: ...4x4 nebude mít v zimě problém,ale zatím mě to auto celkem zklamalo...
Faktor # 2 - pneu, z vlastnych skusenosti Izzardy AT na snehu 2x vecsia priechodnost ako zimne Pirelli
Land Rover Discovery 2
- majo
- Moderátor
Ľad je ľad,na ľad patria korčule a nie autá !
To si cestári často mýlia!
V jednej veci s p3m8 súhlasím a to v tej,že na takom aute ako Frontera (mne osobne),veľmi chýba uzávierka difu aspoň na jednej náprave! Ale z fotky z avataru mám pocit,že p3m8 by mohol mať dif. so zvýšenou svornosťou! Alebo nemáš? Ja osobne nemám problém niekam výjsť,alebo prejsť,ale skôr to ubrzdiť! 
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
- p3m8
- Diskuzní Nováček
Jak to poznám?? Mě připadne,že neee :-Dmajo píše: Ale z fotky z avataru mám pocit,že p3m8 by mohol mať dif. so zvýšenou svornosťou! Alebo nemáš?
- majo
- Moderátor
Ahoj! Najjednoduchšie bude ,keď si prečítaš toto viewtopic.php?f=20&t=3308p3m8 píše: Jak to poznám?? Mě připadne,že neee :-D
- Janeš Petr
- Moderátor
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- majo
- Moderátor
Janeš Petr píše:majo, to se nechám taky podat, jak jsi z fotky 2x2cm zjistil typ diferáku
![]()
![]()
-
Dědek
p3m8 odkud jsi přesněji? Mezi Jabloncem a Turnovem je fůra vesnic. Já jsem z Desné u Tanvaldu a tedy poměrně podobné podmínky na sněhu. Když jsem Frontéru koupil, byla obuta do širokých letňáků (255)¨, který nemám ani zapsaný v TP. Prvý sníh v říjnu prokázal, že tyhle gumy na zimu nejsou a já měl pocit, ře jsem s tímhle Oplem asi "přestřelil" Mám ho jako náhradu za rozpadlé Subaru Libero, které sloužilo už několik zim a bylo už asi čtvrtý.Tak jsem na Opla koupil "Vraníky" 205 a už je to o něčem jiném. Pokud zapadneš, že sníh nadzvedává celé auto, nezbývá nic jiného než lopata. Copak čerstvý prašan i 30cm není žádnou překážkou, ale když je to pak smíseno s nějakým starým tvrdým a netušíš kolik ho je ještě pod kolem , je o zábavu postaráno. Pominu-li Žiguly a polského Fiata naprosto nevhodné auta do sněhu, který jsem měl, tak obstála nejprve škodovka s motorem vzadu, ale i Warťas, Traboš a Zastava s motorem vepředu a současně i s pohonem na předek. (Je to zajímavé, ale možná, že nejlíp na tom byl Traboš) Blbý to bylo i Žukem a starým Barkasem v zimě, ale s tím jsem počítal. O něčem jiným je to s autem typu SUBARU LIBERO. Vysoká průchodnost (i když slaboučký motor 38 resp.40kW) , ale možnost za jízdy "šoupnout" 4x4 se v kopcích mockrát vyplatila, a nebylo už žádné dlouhatánské couvání a řada pokusů o vyjetí. Frontéra se liší od Libera tím, že motor vepředu a trvalý pohon zadních kol určuje trochu jiné chování v zatáčkách, kdy Libero (motor vzadu za zadní nápravou a trvale zadní pohon) bylo na hladku o dost víc přetáčívé a s tím se muselo dopředu počítat. Zkušenost však velí, že dole pod kopcem je potřeba zmáčknout to "kouzelné" tlačítko 4x4 a pak je vše v pohodě. Snaha o přiřazování předku až když se kola protáčí a auto zastavuje či už stojí, už k ničemu nevede. Jen k tomu, že se začne prokluzovat víc kol. Proto jsem zavrhl ony elektronické systémy, které v "krizi" přenáší pohon na další nápravu. A už vůbec systém "antiprokluzu" (třeba na Octávce) , který funguje pouze blokováním plynového pedálu, když se kolo začalo protáčet až po chcípnutí motoru, pokud jsem nevyšláp spojku. Tyhle vymoženosti fungují na rovince, možná na mokré trávě nebo v dešti při vyšší rychlosti pro zvýšení adhéze, ale v zimě při jízdě do kopce, když napadne 15cm mokrého sněhu naprosto neúčiné (třeba Honda CR-V) Tak závěrem: S Frontérou je potřeba se opravdu zžít . Není to všespasitelný tank, co vyjede všechno a sám vyjede i po "schodech". Ale s těmi možnostmi, co má, zvládne (normální) provoz a o dost víc jak ostatní běžné auto včetně těch "pseudoof". Dědek
- p3m8
- Diskuzní Nováček
jsem přímo ze Železnýho Brodu,mě připadne frontera docela dost přetáčivá
,ale i to bude asi gumama,jsou to nějaký vytvrdlý zimáky a to pak nefunguje-asi mám i trochu těžší nohu .S tím,že to bude "tank" jsme nepočítal,ale sliboval jsme si od 4x4 malinko víc,mám to benzín 2l a když jezdím za 11l a ještě nikam nevyjedu,tak mě to jako moc "nebaví" .
- RAV9
- Začínající diskutér
no ja som zatial vysiel vzdy kam som chcel... mozno nieje chyba v aute
inak ked hodne chodis po snehu tak investuj do retazi a prejdes kam budes chciet aj bez nejakeho soferskeho umenia
inak ked hodne chodis po snehu tak investuj do retazi a prejdes kam budes chciet aj bez nejakeho soferskeho umenia
Land Rover Discovery 2