Repase motoru 2,4i
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Repase motoru 2,4i
Tak jsem zkusil první pokus o vložení foto. No není to úplně ono, ale uznám si to.
. Tohle byl začátek, jak najdu další tak to přidám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.
- Slaava
- Moderátor
Re: Repase motoru 2,4i
Ahoj kolego. Trochu sem ti to upravil a přesunul do sekce benzínové motory. Spíš než odkaz na fotku sem danou fotografii rovnou nahraj jako přílohu. Ta žlutá se mi sice nelíbí ale jinak klobouk dolu před takovouhle prací. Lakovat i prsa a komoru termostatu už chce hodně nadšení. Budeš tak hodnej a napíšeš k tomu pár slov? Myslím, že by zajímalo nejen mě co si na tom všechno podnikal.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Žanek
- Super diskutér
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No mám pocit, že větší souboj než s repasí motoru zažiju tady s přidáváním fotek 
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Slavo, zluta je moc fajn, protoze odrazi dost svetla, a v motorovem prostoru ti svetlo vzdy schazi, protoze tam je obvykle prach a pod. otazne je jak dlouho ta farba vydrzi celistva na povrchu, tepelne namahani motoru slysi kazdy kdyz vypne motor po jizde.....
jinak to vypada na moc peknou praci.
jinak to vypada na moc peknou praci.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já chtěl původně takovou trochu do oranžova jako je na Dodgi, ale nějak mi ujelo oko.
To musí vydržet, jinak to nakopu do vrtule. 90% je komaxit, už to máme vyzkoušený na jiných motorech a drží to v pohodě. Večer k tomu sednu a trochu to popíšu. On je to trochu rozsáhlejší příběh.
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Šup a už je to v autě. Jo kdyby to šlo takhle rychle. 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Slaava
- Moderátor
Nádhera, fak moc pěkný. A tady i ta žlutá vypadá hezky. Nemáš to auto zvednutý bodyliftem? Vona 2,4i je v tom vždycky trochu ztracená ale ta tvoje mi příjde bejt hodně nízko.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
to koukám. motor jak ze žurnálu. jen aby ti na něj nesraly mouchy a podobná havěť. měl jsem žlutou Š 1000MB a tyhle potvory jen lákala
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Už jo, zvedal jsem to před asi třemi týdny.
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nastíkám tam Raid. Na potvory. 
- kresta
- Ultra diskutér
- Kontaktovat uživatele:
kdy ji protáhneš blátem

Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Až poslkádám zadní nápravu. Ona holka prochází postupně rozsáhlou rekonstrukcí.
-
kout.jk
- Super diskutér
no, tak to smekám i nad tím, kolik to muselo zabrat času
Ta vyleštěná řemenice na klice- to je nádhera. Jak moc jsi repasoval? (šály,písty, rozvody,atd., nebo jenom vizuálně?)
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
-
Ferda 2,4i
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak já to trochu zkusím popsat.
Začalo to tak. Auto koupeno po stavební firmě, před tím Policie ČR. Nalítáno asi 230.000 km. Pár věcí bylo vidět hned, ale nic co by nešlo opravit. Jezdilo to přes rok a kromě pohupování volnoběhu a zaseklé viskospojky na vrtuli to bylo docela v poho.
Trošku to teklo jako každý motor v tomhle věku. Pak se ukázala trošku spotřeba oleje. Tak jsem si říkal, že to dám trochu dohromady a nakoupil první základní věci. Pístní kroužky, všechny těsnění co šli, komplet rozvody a čekal na to kdy budu mít v tom nabitým programu čas, abych se do toho pustil. Pak přišel den, kdy láska před garáží umřela a bylo po parádě. Dva dny hledání závady, až jsme zjistili, že tam nejde bnzín, tak nádrž dolů. Byla plná vody a bláta, tak do 1/4. Dúvod se nabídl sám, správně hádáte, děravé nalívací hrdlo v podběhu. Čerpadlo bylo na kusy. V práci se mi povalovalo čerpadlo z Audi, tož jsem ho čapl a šup ho tam. Asi dva dny paráda, potom to neudrželo ten tlak a šli postupně na výměnu hadice u nádrže, potom v motoru a nakonec se objevil benzín v oleji. Tady začíná celková repase. Všechno ven, rozdělat do posledního šroubku vyčistit, změřit, co šlo to opravit, co ne vyrobit, nebo koupit. A když už to bylo čistý tak ta barva a chromát to už byla jen třešínka na dortu. Podtrženo sečteno: Původní šály (už je zjevně někdo měnil), nové pístní kroužky, zabroušené ventily, zavařené výfukové svody (3 trhliny), výměna všech ložisek a těsnění, nová vodní pumpa, repase alternátoru, starteru, škrtící klapky, nová všechny čidla mimo váhu vzduchu, nový elmag. regulátor volnoběhu, rekonstrukce silenbloku motoru (použitý ze škodovky, uvidím co to vydrží, zatím po asi 500 km OK), výměna regulátoru paliva, nové palivové čerpadlo už 3 (pozor na to co vám kdo prodává musí mít provozní tlak 3,5 bar a max. 6 bar, my jsme podle katalogu našli na Fronteu A 2,4i s tlakem 0,9 bar, no dneska už vím taky, že s tím to teda nejde ani nastartovat, natož aby to jelo
), repase ložisek vrtule, doplněno hydraulickým olejem do tlumičů na otvírání skleníku (Bůh ví jak se to jmenuje, ztratil jsem z toho nálepku, tele jedno), a potom už jen detaily, nové některé hadice(někde předělávka na nerez trubky, nové dráty el. inst a asi pár cetek, které už zmizeli v propadlišti dějin. No a mezi tím co nebyly díly jsem si sfouknul přední rám a repasuju držák rezervy. Chvilku to jezdilo a teď si řekla zadní náprava. Tak to jde komplet s brzdama, lanovody, tlumiče, a čepy přední nápravy.
Pak to postavím do obýváku a budu se na to chodit koukat.
To určitě...
Za barákem mám kopec jako hovado a už se na něj třesu, jejejeje to zas bude blato až v nádrži. Jo a to nalívací hrdlo jsem spíchnul z nerezu, svini jednu.
To je tak asi vše. Už mě pomalu napadjí další zhýralosti, ale jak mi radil kámoš, zalezu někam do kouta a počkám až mě to přejde.
Offroadu zdar.
Začalo to tak. Auto koupeno po stavební firmě, před tím Policie ČR. Nalítáno asi 230.000 km. Pár věcí bylo vidět hned, ale nic co by nešlo opravit. Jezdilo to přes rok a kromě pohupování volnoběhu a zaseklé viskospojky na vrtuli to bylo docela v poho.
Trošku to teklo jako každý motor v tomhle věku. Pak se ukázala trošku spotřeba oleje. Tak jsem si říkal, že to dám trochu dohromady a nakoupil první základní věci. Pístní kroužky, všechny těsnění co šli, komplet rozvody a čekal na to kdy budu mít v tom nabitým programu čas, abych se do toho pustil. Pak přišel den, kdy láska před garáží umřela a bylo po parádě. Dva dny hledání závady, až jsme zjistili, že tam nejde bnzín, tak nádrž dolů. Byla plná vody a bláta, tak do 1/4. Dúvod se nabídl sám, správně hádáte, děravé nalívací hrdlo v podběhu. Čerpadlo bylo na kusy. V práci se mi povalovalo čerpadlo z Audi, tož jsem ho čapl a šup ho tam. Asi dva dny paráda, potom to neudrželo ten tlak a šli postupně na výměnu hadice u nádrže, potom v motoru a nakonec se objevil benzín v oleji. Tady začíná celková repase. Všechno ven, rozdělat do posledního šroubku vyčistit, změřit, co šlo to opravit, co ne vyrobit, nebo koupit. A když už to bylo čistý tak ta barva a chromát to už byla jen třešínka na dortu. Podtrženo sečteno: Původní šály (už je zjevně někdo měnil), nové pístní kroužky, zabroušené ventily, zavařené výfukové svody (3 trhliny), výměna všech ložisek a těsnění, nová vodní pumpa, repase alternátoru, starteru, škrtící klapky, nová všechny čidla mimo váhu vzduchu, nový elmag. regulátor volnoběhu, rekonstrukce silenbloku motoru (použitý ze škodovky, uvidím co to vydrží, zatím po asi 500 km OK), výměna regulátoru paliva, nové palivové čerpadlo už 3 (pozor na to co vám kdo prodává musí mít provozní tlak 3,5 bar a max. 6 bar, my jsme podle katalogu našli na Fronteu A 2,4i s tlakem 0,9 bar, no dneska už vím taky, že s tím to teda nejde ani nastartovat, natož aby to jelo
Pak to postavím do obýváku a budu se na to chodit koukat.
To je tak asi vše. Už mě pomalu napadjí další zhýralosti, ale jak mi radil kámoš, zalezu někam do kouta a počkám až mě to přejde.