Tman z Rakovníku - zatím adept bez vozu

Odpovědět
tman

Tman z Rakovníku - zatím adept bez vozu

Příspěvek od tman »

:) Zdravím všechny frontéřáky.

Já tu svojí zatím nemám,ale usilovně sháním.Pravda peněz není moc tak jsem myslel spíše něco na přestavbu a pomaličku polehoučku si ji vymazlovat.Na netu jsem koukal,že se toho dá najít spousty a když mám volno tak oči od monitoru neodtrhnu.Přečetl jsem většinu Vašich příspěvků a fronterku chci čím dál tím víc :) Pravda začalo to před několika lety když moje tetka měla pronajatý hotel ve Špindlu.Tam jsem se s ní seznámil a užil habaděj.Měl jsem jí jako nákupní vozík :grin: Jinak to tam nešlo a musím říct,že nikdy nezklamala a vyjela opravdu skoro vše.
Třeba teď v annonci koukám na bílou bouranou na předek 2.5TDs 1997 viz http://www.annonce.cz/detail/Opel-Front ... WU8JX.html a nerad bych se unáhlil s koupí.Nevím podle čeho poznat jestli ten motor taky dostal na frak a nebo jestli jde jen o plechařinu.Kdyby jste byli tak hodní a poradili mi na co bych si tam měl dát pozor.Pán tam píše,že nastartovat jde,ale podle skvrny na silnici bych si tipl,že asi prasklo něco víc než mělo :shock:

Předem se omlouvám jestli jsem nějak nevhodně vstoupil mezi Vás s žádostí o pomoc.Díky a držte palce ať je moje ruka štastná 8)
Janeš Petr
Moderátor

Re: už abych ji měl doma

Příspěvek od Janeš Petr »

já tě zdravím a držím ti palce. cenovka té bílé je na první pohled pěkná a motor na frak dostat nemusel ( i když viskospojkou si moc jistej nejsem ), jenže 8000,- stojí vodní chladič , nemlich to samé itercooler, o chladiči na olej nemluvím ( 39 000,- ), i když vezmeš blatníky a kapotu někde z vrakáče , je to dalších minimálně 6000,-. kde máš světla ( 2500,-kč/ks ) blinkry, nárazník , přední čelo, masku , PRÁCI a lak a hlavně záruku, že část nárazu nechytil rám na tu přední příčku nebo na ty trubky, co jsou na zakončení podélníků a neni hnutej ? i kdyby nebyl, jseš penězma na osmdesáti tisících a za ty peníze už si najdeš nebouranou, kterou budeš moct aspoň projet a poznáš, jestli nemá nějaké další neduhy. takže, šťastnou ruku a možná by nebylo špatné, jet nakupovat s někým, kdo už frontery trošku zná a ví, na co se zaměřit
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Ahoj.
Vítej, a vůbec se neostýchej. Nejsme xenofobní (bereme i majitele jiných značek....co tu zkrátka zůstali i po přechodu na jiné autto ) :wink: a myslím si, že pokud to trošku půjde, ve tvém okolí se najde někdo tady z klubu a pomůže ti s koupí. Kolem tebe je dost lidí, takže třeba si to tady někdo přečte a až bude něco zajímavého, ačkoliv každý toho má dost na práci, tak se tams tebou mrkne, nebo někdo z okolí místa, kde bude to auto k mání.
Ta bílá by byl relativně dobrej kup...ovšem jen relativně. Nevím,jakej jsi klempíř, ale bouda má sražený výztuhy kastle, evidentně výztuhy čumáku, jak jsou na tom chladiče ví bůh,ale takhle narvaný na vrtuli to nebude nic moc. Bez čumáku z jiného auta moc pracné a ono i s ním. Pravé kolo vypadá košer,ale na levé to je asi o pár čísel horší. Je to jak psal Petr, tohle auto je tak počítej za kilo, ono se to napočítá s každou blbinou a neočekávané závady jsou nejhorší. Třeba se mýlím, můžeš ho rozpitvat, natáhnout,vyklepat, čumák zimprovizovat a chladiče dát z něčeho jiného.....ale osobně už mám tu zkušenost, že tohle děláš v životě jen jednou, pakse na to radši vysereš,jaká je to práce. :mrgreen:
Tak zlom vaz, 6.tého června je kousek od vás sraz Fronter, když zajedeš na pokec, kluci tě neukamenujou a možná i svezou na trati a řeknou, na co si dát při výběru bacha.
Ahoj Farmář
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
tman

Příspěvek od tman »

Ahoj a krásný den,
tedy tak rychlou reakci jsem opravdu nečekal a děkuji za Vaše cenné rady.Ta cena dílů mě tedy dost zaskočila,ale co jsem čekal že :) Faktem je,že za 70000 už se dá koupit na pohled nádherná fronterka např.http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... ie#carMenu,ale jak to tak poslouchám výběr nebude nic jednoduchého.Začnu tedy nejen s hledáním ideálního vozu,ale i někoho kdo tomu rozumí a má víc zkušeností než já jako uživatel.Přečetl jsem si i článek (pár typů a rad dobrých při výběru Frontery)a teď alespoň okrajově vím jak při koupi postupovat.Chtěl bych tu jako má Petr Janeš,mimochodem taky krásná kárka :) Myslím obsah,typ atd...Děkuji Farmáři za info o srazu,samozřejmě pokud to práce a čas dovolí přijedu velmi rád.A to svezení by byla taková pro mě třešnička na dortu :grin:

Děkuji Vám oběma za cenné rady a třeba se uvidíme na nějakém tom srazu.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

uviděl by ses tam s Nimrodem a Kondorem, majiteli a zakladateli webu, to jo, ale já a Petr nedorazíme. :? snad jindy jinde :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Janeš Petr
Moderátor

tman píše:Chtěl bych tu jako má Petr Janeš,mimochodem taky krásná kárka :)....
no, mojí bys určitě nechtěl. byla buchlá na předek, takže to co jsem ti psal o něco vejš, jsem si z palce nevycucal. bouranou fronteru už nikdy do chalupy. jinak s 2,3td spokojenost a obecně s ,, áčkovejma ,, taky
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Zdar ! Kluci ti to popsali naprosto přesně a není pomalu co dodat. Nespěchej s výběrem a určitě nebudeš litovat. Bouranou bych radši nekupoval protože náhradní díly jsou dražší a cena bouraček není zas tak nízká aby se to vyplatilo. Přeju šťastnou ruku při výběru.
tman

Příspěvek od tman »

Janeš Petr píše:
no, mojí bys určitě nechtěl. byla buchlá na předek, takže to co jsem ti psal o něco vejš, jsem si z palce nevycucal. bouranou fronteru už nikdy do chalupy. jinak s 2,3td spokojenost a obecně s ,, áčkovejma ,, taky
Teď už bude všechno na autě určitě v poho.Na bouraný vypadá hodně dobře.Asi hodně lásky,peněz a času při opravách :) Takže jsem to procházel a jsem na tuty rozhodnutej,že to bude 2,3td áčková.Ve středu se jedu podívat na jeden kousek tak to třeba klapne.
Naposledy upravil(a) tman dne 01 čer 2009 00:59, celkem upraveno 1 x.
tman

Příspěvek od tman »

Jan Sekanina píše:Zdar ! Kluci ti to popsali naprosto přesně a není pomalu co dodat. Nespěchej s výběrem a určitě nebudeš litovat. Bouranou bych radši nekupoval protože náhradní díly jsou dražší a cena bouraček není zas tak nízká aby se to vyplatilo. Přeju šťastnou ruku při výběru.
Díky,snad se zadaří.Jakmile nějaká bude v garáži důkladně ji nafotím a podělím se s Vámi :)
tman

Příspěvek od tman »

Asi to sem moc nepatří,ale tohle je můj aktuální vozový park :wink: Kdyby měl někdo zájem klidně vyměním za Fronterku :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek Obrázek Obrázek

S tou stovečkou jsem měl plány,že jí dám do původníhop stavu jako veterána,ale zatím jsem se k tomu bohužel nedostal.Kastle je celá pozink :wink: Akorát mi chybí oba TP :( No a formánek je moje láska :lol: Nikdy nezradil a co toho kolikrát vezl....
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

tman píše:Asi to sem moc nepatří,ale tohle je můj aktuální vozový park :wink: Kdyby měl někdo zájem klidně vyměním za Fronterku :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek Obrázek

S tou stovečkou jsem měl plány,že jí dám do původníhop stavu jako veterána,ale zatím jsem se k tomu bohužel nedostal.Kastle je celá pozink :wink: Akorát mi chybí oba TP :( No a formánek je moje láska :lol: Nikdy nezradil a co toho kolikrát vezl....
tak podobny vozovy park ako sme mali my ...na 'stovke' som urobil svoje prve km za volantom (este bez vodicaku pri Hrone :twisted: )..
a Forman? 92` rocnik, 130 tis km, ale co ten odniesol/odtiahol/ to je tak na dva rodinne domy :grin: a stale ide , nikdy nesklamal :!:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Janeš Petr
Moderátor

tman píše:
Janeš Petr píše:
Teď už bude všechno na autě určitě v poho.Na bouraný vypadá hodně dobře.Asi hodně lásky,peněz a času při opravách :) Takže jsem to procházel a jsem na tuty rozhodnutej,že to bude 2,3td áčková.Ve středu se jedu podívat na jeden kousek tak to třeba klapne.
tak dobré pořízení :wink:
tman

Příspěvek od tman »

Díky..těšim se jak malej kluk.Ještě mi říkal,že tam má za stejnou cenu Land Rover,ale to už je uplně mimo mě a navíc není tak pěknej jako jsou Fronterky :)
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

tman píše:Díky..těšim se jak malej kluk.Ještě mi říkal,že tam má za stejnou cenu Land Rover,ale to už je uplně mimo mě a navíc není tak pěknej jako jsou Fronterky :)
vobě značky jsou dobrý :grin:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Odpovědět

Zpět na „Představení nováčků“