Opel Campo 2,5 D

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
vločka

Opel Campo 2,5 D

Příspěvek od vločka »

Opel Campo 2,5 D ,potřebovala bych vědět kolik litrů oleje se vejde do motoru tohoto auta.Nedávno jsme ho koupily a nemáme k němu manuál.Jelikož z mého okolí nikdo takové auto nevlastní ,nemohl by jste mi někdo poradit kolik je potřeba oleje na výměnu a jaký olejový filtr? Díky Jana
sowwwa
Začínající diskutér

Re: Opel Campo 2,5 D

Příspěvek od sowwwa »

Melo by tam byt 4.3L oleje, filtr napr. Bosch 0 986 452 064, Mahle OC-265, .. ale to uz budou vedet v prodejne.
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

4,5litru orientačně i s filtrem, výměna nejdéle po 7500km, výrobce říká filtr jednou na dvě výměny oleje ale já říkám pokaždé, ideální olej je Gulf 5W-40 API SM/CF!!!!nebo to samé pod názvem 77" a opět 5W-40, API SM/CF, převodovka teď si nejsem jistý objemem ale po nalejvací šroub zkrátka a tam patří 10W-40 SL/CFmotorovej. Dify GL5 vzadu se slip limit ( omezená svornost..lamely.) Vše se tu někde toulá(myslím bylo již vícekráte psáno, tak hledat ) :wink:
Pravidelně měnit palivový a vzduchový filtr a jezdí to pak krásně. Mě se teď v zimě před tankováním osvědčilo tam dát na celkový objem 5% benzínu natural 91(nebo 95, to už není zase takový rozdíl,oktany snižují cetany...) a tím ani po startu vstřiky nejsou už hlučnější. Doporučuje to Mercedes pro osobáky tak tomu lze věřit.
Palivové čerpadlo je v Japonsku obšlehnej Bosch, takže ho ti co dělají Bosche čistí a přetěsňují v poho,akorát vstřiky jsou kur...drahé trysky mne před 4 lety stály 2750.- za jednu(jen trysku!!) ale jsou tam dát celé vstřikovače z Nissana, které se už neštělujou podložkama ale šroubkem a trysky mají mnohem levnější.)
Co dál?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jo a jejich bolístka co jde blbě najít....až začne blbě startovat nebo běžet, nebo nebude chtít už náhle jet či chytnout.....už na druhém autě se mi stalo, že se prodřel při průchodu kabelů mezi motorovým prostorem a kabinou drát na tzv. chcípák....cívku pouštějící naftu do motoru. Opravil jsem to tak, že jsem si natáhl novej drát do ´pojistkovnice, vyndal pojistku, tu napojil konektorem na ten drát a z pojistkovnice kam patřila vytáhl konektorem a drátkem proud a napojil ji. Zkrátka jsem obešel vývod z pojistkovnice.Kdyby jste měli k tomu dojem, že by vás chtěl nějakej hajzl o tohle auto ochudit, čili se s vámi nedobrovolně podělit, stačí tenhle drát na chcípák někde skrytě obohatit vypínačem, stejně jako se to dělá s rozpojením kablíku na cívku starteru ze spínačky. Ale já to často ani nezamykám, do lokalit se zvýšenou kriminalitou nejezdím a vzhledem k tomu, na co to auto mám vzhled vozidla budí spíše odpor a soucit :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“