Snímač hladiny v expanzce-jak ho zapojit
-
Jarda D
- Diskuzní Nováček
Snímač hladiny v expanzce-jak ho zapojit
Zdravím.
Mám víčko ze snímačem hladiny chladící kapaliny z Omegy A 2,3Td na Frontéře 2,3Td
Mám dotaz jak to má zapojené Omega?
Spínač funguje tak že při správné hladině (plovak je zcela nahoře) je spínač sepnuty tj. prochází proud.
Při nízke hladině a spadlém plováku -proud neprochází.
Funkce plováku a jeho spínače je přesně obráceně než by se hodilo pro jednoduché zapojení na kontrolku.
Nechce se mi "objevovat ameriku" a zajímá mě řešení u Omegy.
Dík
Mám víčko ze snímačem hladiny chladící kapaliny z Omegy A 2,3Td na Frontéře 2,3Td
Mám dotaz jak to má zapojené Omega?
Spínač funguje tak že při správné hladině (plovak je zcela nahoře) je spínač sepnuty tj. prochází proud.
Při nízke hladině a spadlém plováku -proud neprochází.
Funkce plováku a jeho spínače je přesně obráceně než by se hodilo pro jednoduché zapojení na kontrolku.
Nechce se mi "objevovat ameriku" a zajímá mě řešení u Omegy.
Dík
Dlouhé Á 2,3td r.v.92
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Re: Snímač hladiny v expanzce-jak ho zapojit
Ahoj u Bčkových fronter je plovák v boku nádržky a při dobré hladině je sepnutý (teče jím proud) při hladině nižší jím prod neteče a sepne hlášku na displeji. (plovák není ve víčku)
Tom
Tom
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
- Slaava
- Moderátor
Frontera A nemá snímač hladiny chladicí kapaliny. Rozhodně ne ta moje. Kdyžtak jsou tu ke stažení schemata elektriky.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
Jarda D
- Diskuzní Nováček
Musím někde sehnat schéma Omega 2,3 td
Dlouhé Á 2,3td r.v.92
- Janeš Petr
- Moderátor
a k čemu ti to schéma bude ? na fronteře stejně příprava na tohle čidlo neni, takže jestli máš rád dodatky v originál elektroinstalaci, budeš to muset natáhnout stejně celé. jen mám nějak obavu, jestli to víčko co máš, je vůbec z expanzky ...
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- sowwwa
- Začínající diskutér
O to se nejspis stara palubni pocitac, teda ten TID/MID display nebo jak tomu rikaj. Omega B mi tam vzdycky psala "Coolant Level". U Frontery bys to musel zapojit pres rele na nejakou kontrolku ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Mitsubishi L200 2.5TD
- Janeš Petr
- Moderátor
relé a kontrolku jo, ale ten plovák se mi nelíbí. podle mně je to z brzdové bandasky, nebo tak něco. když to dá do expanzky, bude mu ten plovák srážet voda stříkající z přepadu, takže to stejně ukazovat nebude. a jestli to opravdu není určené do vody, jak chce dořešit ventilky ? co tak vím, bejva to origo čidlo jen takové elektrody a né plovák, ale třeba se mejlímsowwwa píše:O to se nejspis stara palubni pocitac, teda ten TID/MID display nebo jak tomu rikaj. Omega B mi tam vzdycky psala "Coolant Level". U Frontery bys to musel zapojit pres rele na nejakou kontrolku ..
- sowwwa
- Začínající diskutér
No ja sem si taky rikal ze je to nejaky divny .. ale Acko Omegu sem nikdy nemel, tak nevim jak to tam je reseny. Na Bcku couhal plovak zespoda v bandasce, na 406ce je zezhora, ale mimo vicko a na opacny strane nez je prepad. Vicko od brzdovky je samozrejme dost nevhodny na chladici kapalinu, protoze netesni ..
Jo a kdyz sme u toho chlazeni .. kdo mate expanzku spojenou s chladicim okruhem jen pres prepadovou hadicku, nedoporucuju sypat tam "piliny" na utesneni chladice. Ten prepad se ucpe a nekde to bouchne .. vlastni zkusenost
Jo a kdyz sme u toho chlazeni .. kdo mate expanzku spojenou s chladicim okruhem jen pres prepadovou hadicku, nedoporucuju sypat tam "piliny" na utesneni chladice. Ten prepad se ucpe a nekde to bouchne .. vlastni zkusenost
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Mitsubishi L200 2.5TD
Mitsubishi L200 2.5TD
-
Jarda D
- Diskuzní Nováček
To víčko je originál z omegy A z 92.
Ve výčku jsou ventilky přetlak +podtlak...pásne to tam výborně...
problém možná bude s tou vodou z přepadů dopadající na plovák.
Měkomu to může připadat malicherné ,ale mě různé netěsnosti a podobní kostlivci v termoregulačním systému u 2,3td řádně vyškolili.
Ve výčku jsou ventilky přetlak +podtlak...pásne to tam výborně...
problém možná bude s tou vodou z přepadů dopadající na plovák.
Měkomu to může připadat malicherné ,ale mě různé netěsnosti a podobní kostlivci v termoregulačním systému u 2,3td řádně vyškolili.
Dlouhé Á 2,3td r.v.92
- Janeš Petr
- Moderátor
tak na místo vymejšlení kravin s plovákem zruš ty netěsnosti 
-
Jarda D
- Diskuzní Nováček
Netěsnosti odstraňuji........ určitě příjou i další musel bych vyměnit snad všechny hadice
.
V kravíně hadice nemají tak bych rád aby mě včas varovala kontrolka
Pochopitelně problem ve starym autě...musím ho nějakým způsobem udržet naživu...
V kravíně hadice nemají tak bych rád aby mě včas varovala kontrolka
Pochopitelně problem ve starym autě...musím ho nějakým způsobem udržet naživu...
Dlouhé Á 2,3td r.v.92
- Janeš Petr
- Moderátor
tak si dej do cajku hlavně ty k topení. teď na srazu tam zařvali hned dvěma lidem. jsou namáhaný i pohybem motoru na silentblocích a v kravíně je seženeš uplně normálně - třeba na každém odpřaženém krmném voze leží jedna pohozená hned vedle ojete