Chladicí soustava: jak topí Frontera B 2,2DTi?
- Slaava
- Moderátor
Chladicí soustava: jak topí Frontera B 2,2DTi?
*** ADMINISTRÁTOREM PŘESUNUTÁ DISKUZE ***
lasky píše:
Zdravím všechny uživatele tohoto skvělého fora.A chtěl jsem se zeptat Béčkařů jak vám topí frontera? Já jsem si včera koupil Béčkovou fronterku 2,2Dti po prvním majiteli koupenou v ČR najeto skutečných 72000km doloženo serviskou všechno je v pohodě ,ale zdá se mi ze proti mojemu Áčku to po zahřátí topí o polovinu méně tak jsem se chtel zeptat jak dlouho to přibližně trvá než se vám to zahřeje a ve kterem míste by měla ukazovat ručička teploměru díky za případné odpovědi.
honzík píše:
no me osobne to zacne topit asi po třech km a to i když jedu z kopce dolů........
a topí to prima - není problém tam přespat
a výkyvy ručičky teploty motoru si radsi pořid cerne brejle - tam totiž není problem jít na 110% a podle všech to tak má být.
hlavně v létě to je záběr na nervyh.
Franta píše:
No mě to taky začíná topit asi tak ja píše Honzík a teplota motoru na to si zvykneš nebo je třeba dodělat ruční spínání ventilátorů (resp. přepínání), ale více se o tom dočteš myslím že to je v dieslových motorech/přehřívání 2,2DTI.Já to mám předělané a vpohodě.
lasky píše:
tak to asi rovnou vyměnim termostat,protoze dneska jsem to rano zkousel a po 5ti kilometrech mi to zacalo foukat lehce vlažný vzduch jo a jeste je tam někde pylový filtr?
Franta píše:
Pokud se ti ale auto zahřeje tak to termostat nebude.Pylový filtr tam nenílasky píše:tak to asi rovnou vyměnim termostat,protoze dneska jsem to rano zkousel a po 5ti kilometrech mi to zacalo foukat lehce vlažný vzduch jo a jeste je tam někde pylový filtr?
václav píše:Ahoj mě to topí taky tak po 2-3 km a ručička je normálně na 85-90 stupních ať jezdím kde jezdím. (2,2DTi)
rescuer píše:
moje Bčko topí až po takových 3-5km, ručička teploměru standard :-)
Spíš s olejem sou problémy :-D ale to zas patří jinam :-D
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra