Mizí chladicí kapalina, v okruhu je moc velký tlak (2,5TDS)
-
venca
chlapi mám dotaz dneska mi normálně stoupla teplota tak do 3/4 budíku zastavil jsem a otevřel kapotu,viděl jsem jak voda bublá a sříká z přepadu co vede z motoru nebo co to je asi ale nějáky přepad no a pak jsem pozoroval že voda zmizne z nádobky a jak zastavím a otevřu nádobku tak se voda vrátí zpět celkem pod tlakem tak jsem z toho jelen,startuje to krásně,a jede to taky úplně bez problemů a ani to nijak nedýmí z výfuku už jsem tam ale tak litr vody musel dolít.co se to děje?žeby těsnění pod hlavou nebo hlava?díky za tipy a rady 
- Slaava
- Moderátor
2,5TDS vaří
No těžko soudit, když to nevím ale podle mě:venca píše:chlapi mám dotaz dneska mi normálně stoupla teplota tak do 3/4 budíku zastavil jsem a otevřel kapotu,viděl jsem jak voda bublá a sříká z přepadu co vede z motoru nebo co to je asi ale nějáky přepad no a pak jsem pozoroval že voda zmizne z nádobky a jak zastavím a otevřu nádobku tak se voda vrátí zpět celkem pod tlakem tak jsem z toho jelen,startuje to krásně,a jede to taky úplně bez problemů a ani to nijak nedýmí z výfuku už jsem tam ale tak litr vody musel dolít.co se to děje?žeby těsnění pod hlavou nebo hlava?díky za tipy a rady
- Zkontroluj si stav vody a taky jestli nemáš na víčku doplňování oleje emluzi z vody a oleje.
- Pokud ti auto vaří, tak si zkontroluj čidlo teploty, funkci vrtule chlazení a stav termostatu.
- Jak ti to topí? Kdy si naposled proplachoval chladicí okruh?
- Pokud ti voda skutečně mizí aniž by ti někde vytýkala na cestu, tak máš podle mě už ruplou minimálně jednu hlavu a bude tě zajímat tohlé téma: viewtopic.php?f=7&t=1675&start=0
- Pokud ti auto vaří, tak si vyčisti chladič a sundej všechny píčoviny, co před ním nemaj co dělat (blbě tvarovanej rám, přídvaný světla, naviják, SPZ).
- Zkontroluj si funkci uzávěru expanzní nádobky.
- Stav chladicí kapaliny se měří při studeném motoru, snížení hladiny natlakováním a roztažením hadic je běžný jev.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
Re: Frontera A 2,5TDS: chladicí kapalina vře a mizí
nechci strašit, takhle jsem zabil transporter...musel jsem to dolejt a prdlo to celý.Těsnění nebo prasklina.Můžeš mít jen ucpanej radiátor topení a necirkuluje ti pak voda....ale nejdřív to najdi pak jezdi, jinak motor upečeš.nebo pumpa klekla. 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Jo, taky předpokládám, že motor je těžce poškozenej a tak se s ním nesmí dál jezdit. To, co jsem vypisoval jsou spíš věci, který maj určit, co ho dovedlo napokraj smrti. Pumpa asi bude fachat, když mu to cáká do expanzky.farmář píše:nechci strašit, takhle jsem zabil transporter...musel jsem to dolejt a prdlo to celý.Těsnění nebo prasklina.Můžeš mít jen ucpanej radiátor topení a necirkuluje ti pak voda....ale nejdřív to najdi pak jezdi, jinak motor upečeš.nebo pumpa klekla.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
mohlo by to byt hodně věcí ale v prvni řadě bych zkontroloval jestli se nesekl termostat,pak bych sel po vodni pumpě a pak hlava nebo těsnění pod hlavou ten radiator vynech ten má svůj okruh jeste se podívej na olej jestli nemaš na měrce takovej sajrajt jinak ja nejsem moc na psaní ale klidně mi brnkni a ja se budu snažit ti poradit
tel- +420 608701329 NON STOP
- Slaava
- Moderátor
No já bych ho nevynechával. Do Fronter A se dávalo dost pofiedrní topení, který se vevnitř rozpadá a ucpává chladicí okruh a to nejenom v okruhu topení ale kdekoliv (mě to takhle ucpalo blok). Takže pravidelnej průplach je nutnost a tím myslím průlach všech kanálů. Navíc u 2,3TD je okruh topení součástí malýho okruhu a pokud je to ucpaný někde na okruhu topení, tak ti porádně necyrkuluje chladcí kapalina v zadních dvou třetinách motoru. Na konci motoru může voda klidně vařit a přitom čidlo teploty i termostat hlásí "vlažnou vodu". Obávám se, že 2,5TDS bude mít podobné zapojení hadic.lasky píše:...ten radiator vynech ten má svůj okruh ...
- farmář
- Moderátor
ne moc nutně, jestli nefachá nebo je část palice ucpaná dochází k přehřívání a vyvrhne páru nasaje vodu a zase...blbě to říkám ale ten princip.čili kontrola termostatu, pumpy,průchodnosti hlavy a topení, radši výměna těsnění pod hlavou a ideál natlakovat hlavu.Lepší najednou než to montovat na třikrát.Slaava píše: Pumpa asi bude fachat, když mu to cáká do expanzky.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
venca
tak na měrce ani na uzávěru od dolevání oleju tam emulze není jo a s tím vařením jako nevařilo mi to ale jen teplota stoupla do 3/4 ukazetele a ted už je to v poho akorát ta voda vždycky za jizdy zmizí a zůstane v nádobce jen trocha a pak se to vrátí jak otevřu uzávěr,nebo když to ochládne tak tam chybí od rysky tak 2cm,jinak ventilátor začne foukat jak je ručička v půlce ukazatele jinak topí to párádně nevadilo by mi kdyby to topilo aj míň
jo a auto mám půl roku a neproplachoval jsem nic jezdí to bez problémů cca 13000km akorát jsem měnil brzdový válec a destičky a olej s fitrem a vzduch. filtr jo a děkuju za rady všem
jo a když náhodou vidím jak tomu šlapu někde proti táhlému kopci jak roste teplota tak pustím naplno topení a ono to stačí uchladit takže v čistotě toho okruhu bych problém neviděl
jo a když náhodou vidím jak tomu šlapu někde proti táhlému kopci jak roste teplota tak pustím naplno topení a ono to stačí uchladit takže v čistotě toho okruhu bych problém neviděl
- Slaava
- Moderátor
To byla ukázková tzv. "věta rozvitá".venca píše:tak na měrce ani na uzávěru od dolevání oleju tam emulze není jo a s tím vařením jako nevařilo mi to ale jen teplota stoupla do 3/4 ukazetele a ted už je to v poho akorát ta voda vždycky za jizdy zmizí a zůstane v nádobce jen trocha a pak se to vrátí jak otevřu uzávěr,nebo když to ochládne tak tam chybí od rysky tak 2cm,jinak ventilátor začne foukat jak je ručička v půlce ukazatele jinak topí to párádně nevadilo by mi kdyby to topilo aj míňjo a auto mám půl roku a neproplachoval jsem nic jezdí to bez problémů cca 13000km akorát jsem měnil brzdový válec a destičky a olej s fitrem a vzduch. filtr jo a děkuju za rady všem
Jo, jasně už chápu, co jsi myslel.farmář píše:ne moc nutně, jestli nefachá nebo je část palice ucpaná dochází k přehřívání a vyvrhne páru nasaje vodu a zase...blbě to říkám ale ten princip.čili kontrola termostatu, pumpy,průchodnosti hlavy a topení, radši výměna těsnění pod hlavou a ideál natlakovat hlavu.Lepší najednou než to montovat na třikrát.Slaava píše: Pumpa asi bude fachat, když mu to cáká do expanzky.
- Slaava
- Moderátor
Voda mizí
Klasika. Nemáš na předku auta navěšený nějaký věci, který brání proudu vzduchu k chladiči? Fachá ti dobře vrtule chlazení? Každopádně průplach se dělat musí i když vše vypadá OK. Koukni na viewtopic.php?f=8&t=1421venca píše:jo a když náhodou vidím jak tomu šlapu někde proti táhlému kopci jak roste teplota tak pustím naplno topení a ono to stačí uchladit takže v čistotě toho okruhu bych problém neviděl
- farmář
- Moderátor
Re: Mizí chladicí kapalina, v okruhu je moc velký tlak (2,5TDS)
řekl bych že máš někde přiucpaný kanály což by propláchnout chtělo...jestli je tam bordel, přehřívá se ti někde kousek hlavy a odsere to těsnění...a bude hotovo.no, poklesnout by voda měla ale jestli o tolik....zkus to víčko a přemýšlej o průplachu.Ale ne přes topení....ať si ho nezaflákneš.
- Slaava
- Moderátor
Humus v motoru
Při průplachu to chce odpojit chladič a topení a tyto propláchnout separé. Samostaně se teda propláchnou obě tyto věci i motor. Hadice, co se daj koupit v metráži je záhodno vyměnit. Průplach se dalá oběma směry.farmář píše:řekl bych že máš někde přiucpaný kanály což by propláchnout chtělo...jestli je tam bordel, přehřívá se ti někde kousek hlavy a odsere to těsnění...a bude hotovo.no, poklesnout by voda měla ale jestli o tolik....zkus to víčko a přemýšlej o průplachu.Ale ne přes topení....ať si ho nezaflákneš.
-
venca
jojo slavo fakt to vypadá blbě bez těch teček a čárek
jo a díky za tip hned to zkusím s tím uzávěrem tej nádobky
- Janeš Petr
- Moderátor
venco,co píšeš si myslím vypadá na těsnění pod hlavou.shoď hadičku co se vrací k expanzce.musí ti jít souvislej proud vody.jestli to je přerušovaný vzduchem,popř. párou mužeš začít montovat. pak uvidíš na těsnění,jestli máš ještě větší problem nebo ne
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
hipo
jo jo jak piše PETR zkontroluj to tou přepadovou hadicí , nechci tě desit ale vidim to na ruplou hlavu měl jsem to taky jak pujde para je to v pr.. potom mužeš pro kontrolu demontovat potrubí chladícího systému, demontovalt řemen pohonu vodní pumpy a zalit hlavy válců po úroveň vodou a nastartovali motor. a uvidiš kde to bublá . tak hodne zdaru .
frontera A 2.5tds rv. 1997 dlouhá