Kolísání otáček za jízdy u Frontery B 2.2DTi
- Kvinda
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kolísání otáček za jízdy u Frontery B 2.2DTi
Všechny zdravím,mám tady takovej problém.Dnes si tak jedu a v křižovatce dávám přednost,najednou mi spadnou otáčky a motor přidává a a zase ubírá otáčkoměr leží a ani se nehne.vypnu motor a při sepnutí skříňky se rosvítí kontrolky při startování zhasnou a při nastartování se rozsvítí diagnostika,otáčkoměr je mrtvej,nevíte co stím? mám začít šetřit nebo je to jen nějaký čidlo? děkuji všem kdo poradí
2.2 Dti 2002
733 521 898
733 521 898
- Kvinda
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolísání otáček B 2.2DTi
Tak jsem to šel zkusit natočit po cca 2 hodinách stání a ono to zase normálně bručí,kurva to jsem z toho nějakej rozhozenej,jen ať se mi to nestane někde na dálce.
2.2 Dti 2002
733 521 898
733 521 898
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Re: Kolísání otáček B 2.2DTi
V tomto Ti asi nikdo neporadí,pouze pokud se mezi námi najde někdo komu se to stalo.Kolísání otáček znám jako předzvěst pozdějších potíží se startem/padání nafty/a to při startu studeném.V provozu se mi to ještě nestalo.Doufej že se jedná o samoopravitelnou závadu.Může to být cokoli od kontaktů atd.Zůstala Ti svítit diagno motoru?Zdar a sílu.Pavel.Kvinda píše:Tak jsem to šel zkusit natočit po cca 2 hodinách stání a ono to zase normálně bručí,kurva to jsem z toho nějakej rozhozenej,jen ať se mi to nestane někde na dálce.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Kvinda
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolísání otáček za jízdy u Frontery B 2.2DTi
zůstala svítit diagnostika,a dnes ráno se mi to stalo znova,ale po cca 10sekund se to vrátilo do normálu.tak fakt nevím
2.2 Dti 2002
733 521 898
733 521 898
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj hadičky k podtlakovým snímačum (v motoru nad kolem před řidišem) - ty bývají častou příčinou problémů, no a snad pak i kontakty v konektorech, čidla, .... - ale to už je alchymie.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Takže Ti svítí diagnostika i když se chod motoru upravil?Kvinda píše:zůstala svítit diagnostika,a dnes ráno se mi to stalo znova,ale po cca 10sekund se to vrátilo do normálu.tak fakt nevím
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Kvinda
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem se konečně dostal ke compu.tak diagnostika přestane svítit když se motor vrátí do normálu,zatím jsem neměl čas to nechat opravit,ale známej s tím dnes byl na počítači a ti opraváři mu řekli,že je v prdeli čerpadlo ,což se mi zdá trochu divné když auto normálně jede.když je větší kosa tak šlape jako hodinky,ale jak se oteplí je to tak po 10 km zase zpátky.spadne otáčkoměr a rozsvítí se diagnostika motor přidává a ubírá a nejde turbo.po hodině stání normálně nastartuji diagnostika nesvítí a úplně luxusně jedu.někdo mi říkal ,že je v prdeli snímač otáček ,tak co pánové poraďte.díky
2.2 Dti 2002
733 521 898
733 521 898
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
Re: Kolísání otáček za jízdy > je to snimac otacok
stalo sa mi predvalni asi presne to iste ..hladaj tu > viewtopic.php?f=17&t=468Kvinda píše:tak jsem se konečně dostal ke compu.tak diagnostika přestane svítit když se motor vrátí do normálu,zatím jsem neměl čas to nechat opravit,ale známej s tím dnes byl na počítači a ti opraváři mu řekli,že je v prdeli čerpadlo ,což se mi zdá trochu divné když auto normálně jede.když je větší kosa tak šlape jako hodinky,ale jak se oteplí je to tak po 10 km zase zpátky.spadne otáčkoměr a rozsvítí se diagnostika motor přidává a ubírá a nejde turbo.po hodině stání normálně nastartuji diagnostika nesvítí a úplně luxusně jedu.někdo mi říkal ,že je v prdeli snímač otáček ,tak co pánové poraďte.díky
snad som ti poradil ..caf
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Kvinda
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
díky ,celkem mě spadl kámen ze srdce ,jestli je to "jen" snímač tak to je celkem banalita,ale stejně jsem z toho spocenej až na prdeli.v pondělí to maj udělat tak uvidíme.ještě jednou díky podle popisu je to naprosto stejná záležitost.
2.2 Dti 2002
733 521 898
733 521 898
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
mne sa to stalo pekny kus od domu uplne z nicoho nic, prakticky z vecera do rana
tiez somsa poriadne naplasil, mozno o to viac ze mam automat a to potom prakticky neslo soferovat, na volnobeh motor zhasinal a prevodovka radila kazdy druhy stupen ..
daj potom vediet co to bolo a co ta to stalo
tiez somsa poriadne naplasil, mozno o to viac ze mam automat a to potom prakticky neslo soferovat, na volnobeh motor zhasinal a prevodovka radila kazdy druhy stupen ..
daj potom vediet co to bolo a co ta to stalo
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Můžete někdo poradit, jak se nejjednodušeji dostanu k tomu čidlu otáček? Sice jsou koukal kde je ten kabel a kam vede od toho čidla, ale vrchem mi přijde že se k čislo nedá dostat? Máte s výměnou někdo zkušenost?
Díky
Díky
Frontera B 2,2 DTI SPORT RS
- Janeš Petr
- Moderátor
tak bych pro ostatní dokončil ten Kvindovo příběh. po výměně čidla otáček jezdil ještě týden a pak mu kleklo vstřikovací čerpadlo. jaká mezi tím byla souvislost, těžko říctKvinda píše:díky ,celkem mě spadl kámen ze srdce ,jestli je to "jen" snímač tak to je celkem banalita,ale stejně jsem z toho spocenej až na prdeli.v pondělí to maj udělat tak uvidíme.ještě jednou díky podle popisu je to naprosto stejná záležitost.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Vokoun
- Ultra diskutér
Taky mě to čeká. Za studena v celku dobrý, ale jak se to zahřeje a zastavím třeba na křižovatce, tak sleduju na rafice otáček takový nepatrný houpání, jako kolísání otaček. Odhadem 30-50. Každopádně od čerpadla je slyšet klepání.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
- myslivec
- Super diskutér
Mě někdy v zimě za studena zakolísají otáčky po nastartování, ale je to tak pět sekund, tak jsem si myslel, že se tlakuje čerpadloVokoun píše:Taky mě to čeká. Za studena v celku dobrý, ale jak se to zahřeje a zastavím třeba na křižovatce, tak sleduju na rafice otáček takový nepatrný houpání, jako kolísání otaček. Odhadem 30-50. Každopádně od čerpadla je slyšet klepání.
- Vokoun
- Ultra diskutér
132 000, ale víš jak to je. Je to na tachecu.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
Žiju OFF !