Kde najdu vypuštěcí šroub olejové náplně motoru 2,0i?

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Kde najdu vypuštěcí šroub olejové náplně motoru 2,0i?

Příspěvek od lolin »

Nazdar pánové, asi mě budete mít za vola (já sám sebe mám taky :wink: ), ale nemůžu najít vypouštěcí šroub na olej v motoru :roll: . Klasicky jsem zvyklý, že je v nejnižším místě olejové vany, ale ono né :shock: ...Asi taky budu muset zhodit šusplech, co?Až jsem se zděsil, co je na něm hlíny a všemožného bordelu, tak dva kýble. Strhnul jsem totiž 3 šrouby ze 4, co ho drží, mají takové na hovno hlavičky, něco jako imbus a odvrtávat se mi to zrovna nechce..Tak se obracím tady..Mám A r.v. 1994, 2,0i. Dík moc za rady, Honza.
Opel Frontera Sport, 2,0i, r.v. 1994, typ A
Slaava
Moderátor

Re: vypouštěcí šroub?

Příspěvek od Slaava »

lolin píše:Nazdar pánové, asi mě budete mít za vola (já sám sebe mám taky :wink: ), ale nemůžu najít vypouštěcí šroub na olej v motoru :roll: . Klasicky jsem zvyklý, že je v nejnižším místě olejové vany, ale ono né :shock: ...Asi taky budu muset zhodit šusplech, co?Až jsem se zděsil, co je na něm hlíny a všemožného bordelu, tak dva kýble. Strhnul jsem totiž 3 šrouby ze 4, co ho drží, mají takové na hovno hlavičky, něco jako imbus a odvrtávat se mi to zrovna nechce..Tak se obracím tady..Mám A r.v. 1994, 2,0i. Dík moc za rady, Honza.
Vono spoustu věcí není na autě kvůli bahnu vidět. Špunt musí bejt na dně vany.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde najdu vypuštěcí šroub olejové náplně motoru 2,0i?

Příspěvek od lolin »

hmm, tak toho jsem se bál, nějaké foto by náhodou nebylo??Dík moc..
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

lolin píše:hmm, tak toho jsem se bál, nějaké foto by náhodou nebylo??Dík moc..
No já ti s 2,3TD moc platnej nebudu. Vana u mě má plochu tak 20x30cm a z ní trčí devatenáctka nebo sedmnáctka šroub. U většiny motoru je v ochranejch dolních pleších díra pro přístup k vypouštěcímu šroubu olejové náplně motoru. Je možný, že máš plechy z auta s jiným motorem a díra je tudíž mimo. Shoď plechařinu (pokud si urval ty tři šrouby, tak je ti taková plechařina stejně na hovno) a pak to uvidíš. Který šrouby si to urval?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Tady máš tu fotku spodku dvoulitru. Vypouštěcí šroub je pozice č. 1.:
2-0i_spodek.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

šrouby jsem neurval žádné, jen strhnul hlavy...Ty 4 šrouby, co drží krycí plech zespodu, vpředu na rámu pod chladičem a vzadu na nosníku pod motorem a převodovkou...Jo, teď už to snad najdu podle fotky...Dík.
lolin
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lolin »

Tak výměna oleje je hotova, obrovské díky tobě, Slaavo, bez tvoji rychlé reakce bych to musel nejspíš odložit. Máš u mě při nejmenším pivo, až se někdy potkáme...Jak naschvál byl ten šroub v místě, odkud jsem musel vykopat 4 lopaty hlíny :shock: Mezi krycím plechem a vanou byla vrstva pěkně udusaného bordela...Pak už šlo všechno v pohodě, akorát čidlo tlaku, co mi před vyčištěním a výměnou oleje ukazovalo málo, se teď pro změnu pohybuje jen v horní čtvrtině..Pak někdy mrknu na dráty, ještě ho zkusím propláchnoout a uvidíme...Ještě jednou dík moc, Honza.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

lolin píše:...akorát čidlo tlaku, co mi před vyčištěním a výměnou oleje ukazovalo málo, se teď pro změnu pohybuje jen v horní čtvrtině...
To je klasika. Blbej kontakt. Čím je blbější kontakt a tudíž i větší odpor (nebo menší napětí), tak tím to ukazuje vyšší hodnoty. Když je drátek úplně přerušenej, tak při zapnutý elektrice vyletí rafika na max.
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“