Těsnění pod hlavou (Frontera A 2.0i 8V, C20NE)
-
Grenn
Těsnění pod hlavou (Frontera A 2.0i 8V, C20NE)
Panove tak zacinam zjistovat ze kdyz se to sere tak se to sere.Ale radeji se zeptam nez udelam zase nejaky zaver.
frontera 2.0i sport 8V, C20NE, r.v95
Je normalni ze se mi obevuje omulse v hadicce od odvzdusneni nad ventilama? Nebo se mi zacina rozpadat tesneni pod hlavou?Jde mi o to ze kdyz ji vycistim tak do dvou dnu je zase plna emulse ale na vicku voda videt neni.Dik
Je normalni ze se mi obevuje omulse v hadicce od odvzdusneni nad ventilama? Nebo se mi zacina rozpadat tesneni pod hlavou?Jde mi o to ze kdyz ji vycistim tak do dvou dnu je zase plna emulse ale na vicku voda videt neni.Dik
- Slaava
- Moderátor
Re: tesneni pod hlavou
No pokud je to ta "správná" emulze, tak bych fakt tipoval na to těsnění hlavy. Idální by ale samozřejmě bylo, kdyby si sem dal fotku toho, jak to vypadá. Pokud by to fakt vypadalo na humus z netěsnosti, tak bych bejt tebou buďto zajel na tlakové zkoušky (komprese a unik tlaku). Pokud ale neznáš historii svého vozu, tak bych bejt tebou preventivně udělal rozvody a těsnění vyměnil každopádně - hlavně pokud by zkouška tlaku stála třeba pět litrů. To by fakt nemělo cenu.Grenn píše:Panove tak zacinam zjistovat ze kdyz se to sere tak se to sere.Ale radeji se zeptam nez udelam zase nejaky zaver.
Jenom se zeptám: jak tě napadlo se koukat do odvzdušnění motoru?
Naposledy upravil(a) Slaava dne 23 říj 2007 13:50, celkem upraveno 1 x.
- farmář
- Moderátor
- farmář
- Moderátor
každopádně je to malá díra a dej si majzla s tím jezdit, zvětší se,našleháš olej a jsi v háji...musel jsem do Pažouta 205 GTI 1.9 takhle koupit celej jinej šicí stroj! teda motor. Bejvá to těsněním nebo ruplou palicí,no.Shodit a mrknout...malé množství se jakž takž stačí odpařit, olej mívá nad 100 °C ale neradil bych se na to spoléhat...jinak máš Ramu v motoru jako vyšitou.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Servis
Blázníš? To dělaj jenom ty nejpečlivější. Před prodejem stačí filtry jenom otřít hadrem aby to vypadalo, že jsou nový. Tak to dělaj i v servisech.farmář píše:asi měnil filtr ..hádám.Pravidelnej servis,Slaavonepamatuješ??
![]()
![]()
- Hofik
- Začínající diskutér
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
Grenn
- farmář
- Moderátor
změň urychleně servis....mohou nepatrně lítat malé kapičky oleje ale mikroskopické...jak se hejbou vahadla ventilů.Ale nesmí tlačitvzduch...zakrej rukou díru a ucítíš, rychle jisundej a uslyšíš...jak tlačí, většinou jde o těsnění.Prasklá hlava také může být,ale toje méně časté, vada materiálu je vzácná a aby rupla musel bys motor uvařit.Většinou
takže na ten servis hoď bobek, když lžou v tomhle, čert ví v čem ještě. Víš kolik bys musel mít nalítáno,aby to bylo netěsností kroužků???? pak by to bylo normální, ale to najeto nemáš.Leda bys je měl zapečené.Ale utavit motor toho by sis všimnul
Těsnění je spotřební věc, časem se propálí.Jo a hlavně!!!! tak nedávej AJUSA těsnění, ty jsou k hovnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tomu věř!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- farmář
- Moderátor
odborníkům!!! já mám auto co bylo servisováno a vypustil jsem z převodovky převodovej olej!!!!snad i s lithiem či co je to za sajrajt! patří tam jen a pouze a výhradně motorovej, panebože.Jendním z projevů převodového je nadměrné zahřívání převodovky.
- Slaava
- Moderátor
Grennovo motor 2,0
Trochu mi už připadá, že se v tom plácáme.
1) Grenne, vyfoť tu emulzi, ať máme představu, jak to vypadá.
2) Díval jsem se na obrázky toho dvoulitrovýho motoru a připadá mi, že vačková hřídel nemá horní kryt, takže je skutečně pravděpodobný, že když otevřeš u běžícího teplýho motoru víko na plnění motorovýho oleje, tak to bude cákat ven.
3) Když u teplýho běžícího motoru otevřeš víko na plnění motorovýho oleje a ucpeš ho tak aby si moh sledovat případný nárust tlaku ve skříni (ucpeš odvětrání a plnicí otvor ucpeš třeba dlaňí), tak by se tlak zvýšit neměl. Maximálně trochu jak se ohřeje studenej vzduch, kterej ti tam nalez po otevření víka - ale to by mělo bejt neznatelný.
4) Pokud emulzí v odvětrání myslíš prostě olej, tak je to bohužel normální. Síta ve víku ventilů nejsou v tomhle ohledu moc účinný a olej se tak odvětrávací hadicí dostává až do sání. Chtělo by to lapač - viz.: viewtopic.php?t=658
6) Ta zkouška na který si byl byla kontrola kompresních tlaků nebo kontrola úniku tlaku do skříně, chlazení, sání a vejfuku? Ta druhá je výrazně složitější a málokdo ji umí. Kontrola komprese ti zjistí jenom část možných chyb a v ideálním případě nezjistí nic, i když může bejt chyba zásadní.
7) Pokud nevíš, co zažilo tvoje vozidlo předtím, než si ho koupil, tak bych bejt tebou hnedka udělal rozvody a těsnění hlavy. Mimochodem, koukal jsi se na viewtopic.php?t=1422 ?
2) Díval jsem se na obrázky toho dvoulitrovýho motoru a připadá mi, že vačková hřídel nemá horní kryt, takže je skutečně pravděpodobný, že když otevřeš u běžícího teplýho motoru víko na plnění motorovýho oleje, tak to bude cákat ven.
3) Když u teplýho běžícího motoru otevřeš víko na plnění motorovýho oleje a ucpeš ho tak aby si moh sledovat případný nárust tlaku ve skříni (ucpeš odvětrání a plnicí otvor ucpeš třeba dlaňí), tak by se tlak zvýšit neměl. Maximálně trochu jak se ohřeje studenej vzduch, kterej ti tam nalez po otevření víka - ale to by mělo bejt neznatelný.
4) Pokud emulzí v odvětrání myslíš prostě olej, tak je to bohužel normální. Síta ve víku ventilů nejsou v tomhle ohledu moc účinný a olej se tak odvětrávací hadicí dostává až do sání. Chtělo by to lapač - viz.: viewtopic.php?t=658
6) Ta zkouška na který si byl byla kontrola kompresních tlaků nebo kontrola úniku tlaku do skříně, chlazení, sání a vejfuku? Ta druhá je výrazně složitější a málokdo ji umí. Kontrola komprese ti zjistí jenom část možných chyb a v ideálním případě nezjistí nic, i když může bejt chyba zásadní.
7) Pokud nevíš, co zažilo tvoje vozidlo předtím, než si ho koupil, tak bych bejt tebou hnedka udělal rozvody a těsnění hlavy. Mimochodem, koukal jsi se na viewtopic.php?t=1422 ?
-
Grenn
Re: Grennovo motor 2,0
Slaava píše:Trochu mi už připadá, že se v tom plácáme.
Ano jestli jsem to pochopil tak opravdu to hrdlo kde je vicko nema zadny lem ktery by prybrzdoval to cakani ale i tak kdyz jsem to otevrel a to mluvim o volnobehu tak to cakalo az na baterku.
Vyfotit to uz nemuzu uz to mam rozhozeny ale i dnes nes se to zacalo rozdelavat tak ta odvzdusnovaci hadicka byla znovu plna vody a bileho
husteho soplu a to prosim po dvou dnech kdy jsem to cistil takze at uz je to jak chce to tesneni se udela rozvovody uz sice delany jsou ale udelaji se znovu,zrovna necham hlavu zarovnat ,ventily pravdepodobne taky to az podle toho jak to bude vypadat,jen se modlim aby nebyla rupla hlava
- Slaava
- Moderátor
No vono to má i při volnoběhu těch 400 otáček za minutu, takže dostřik bude dostatečnej.Grenn píše:... ano jestli jsem to pochopil tak opravdu to hrdlo kde je vicko nema zadny lem ktery by prybrzdoval to cakani ale i tak kdyz jsem to otevrel a to mluvim o volnobehu tak to cakalo az na baterku...
To je více než dostatečný popis. Fotky netřeba, fakt ti tam asi chčije voda.Grenn píše:... hadicka byla znovu plna vody a bileho husteho soplu...
-
Grenn
Tak jo pustim se do toho drzte mi palce, potom napisu jak to dopadlo a co vse bylo v hajiSlaava píše:No vono to má i při volnoběhu těch 400 otáček za minutu, takže dostřik bude dostatečnej.Grenn píše:... ano jestli jsem to pochopil tak opravdu to hrdlo kde je vicko nema zadny lem ktery by prybrzdoval to cakani ale i tak kdyz jsem to otevrel a to mluvim o volnobehu tak to cakalo az na baterku...
To je více než dostatečný popis. Fotky netřeba, fakt ti tam asi chčije voda.Grenn píše:... hadicka byla znovu plna vody a bileho husteho soplu...
jinak vyrobit a namontovat nejakou tu nadobku na to odvzdusneni neni vubec spatny napad protoze kdyz vidim co vse jde do sani tak se divim ze to jeste jede.
- farmář
- Moderátor
z toho si nic nedělej, tak to mají defacto všichni plus mínus autobus stejně.Já taky koukám na koníka,Slaavo,ale nelítá to až do řiti!!! Tohle už je extrém a rama s vodou je průser.Ale jak říkám, 70% těsnění, 13 procent prldlina mezi vetilovými sedly a 5 procent jinde.A 2 % zapečené kroužky.Pokud se jezdilo normálně, těsnění na víc jak...cca 85-90 procent.Kurňa něco to vydrží!!!