Česká servisní knížka

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
PM palkon
Diskuzní Nováček

Česká servisní knížka

Příspěvek od PM palkon »

Zdar klucííí,
nemáte někdo náhodou českou servisní knížku na Béčkovou Fronteru? Potřeboval bych ofotit stránky se servisním plánem, abych věděl, kdy mám co kontrolovat, dolít nebo vyměnit. Mám k autu jen německou servisku a na ty jejich složená slova je můj slovník krátký. Díky
Frontera B 2.2dti dlouhá automat
Slaava
Moderátor

Re: Česká servisní knížka

Příspěvek od Slaava »

PM píše:Zdar klucííí,
nemáte někdo náhodou českou servisní knížku na Béčkovou Fronteru? Potřeboval bych ofotit stránky se servisním plánem, abych věděl, kdy mám co kontrolovat, dolít nebo vyměnit. Mám k autu jen německou servisku a na ty jejich složená slova je můj slovník krátký. Díky
No lehce pochybuju, že něco takovýho vůbec existuje ale i kdyby existovalo, tak se bojím, že tam budou dost zásadní píčoviny. U Áčkovejch Fronter totiž Opel například náplně v diferácích a převodovce označuje za doživotní, takže ideální je koupit si servisní manuál od nějakýho nakladatelství, který se na to specializuje. Pro Áčkový Froncky je ideální servisní manuál od nakladatelství Haynes - viz.: viewtopic.php?p=189#189 - ale jestli je nějakej manuál pro Béčko nevím. Až budu mít náladu, tak sem někam napíšu co a po jaký době se má dělat.

Obrázek
Slaava
Moderátor

Re: Česká servisní knížka

Příspěvek od Slaava »

Slaava píše:...až budu mít náladu, tak sem někam napíšu co a po jaký době se má dělat.
Pro představu něco najdeš tady:
viewtopic.php?p=17130&highlight=#17130
viewtopic.php?t=1422
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Trošku se rozepíšu, proč to sháním.
Dal jsem auto do Opla na servisní prohlídku a mám pocit, že se na plno věcí vyflákli. Neupozornili mě na děravý výfuk, neseřídili mi světla, neřekli mi, že mám uhnilý nášlap. Podle mého chabého překladu německé servisky by světla, výfuk a korozi měli kontrolovat a né za to jenom sebrat prachy. (Ke všemu mi ještě strhli závit na kontrolním šroubu rozvodovky).
Slaava
Moderátor

***OPEL JE BANDA ZASRANEJCH ČURÁKŮŮŮŮŮŮ***

Příspěvek od Slaava »

PM píše:Dal jsem auto do Opla na servisní prohlídku a mám pocit, že se na plno věcí vyflákli...
:lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen: :lol: :D :o :shock: :roll: :wink: :!: :lol: 8) :mrgreen: :roll: :lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :mrgreen:

Promiň ale musím to napsat: Vole, je vidět, že si naivní zelenáč! Do Opla nemůžeš chodit, je to banda zasranejch čráků, co umí Fronteru akorát tak totálně dokurvit a vzít si za to nehorázný prachy!!! Projdi si tady různý diskuze a uvidíš, že jsou poměrně pravidelně prokládaný víceméně vulgárními poznámkami na Opel servis. Pokud to chceš kvalitně opravit, tak si to musíš buďto udělat sám nebo si najít neznačkový servis, u některých věci ideálně zaměřený na off-roady a provésto to tam, většinou za použití kvalitnějších a levnějších neoriginálních dílů.
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Sem to chtěl zkusit , né. :wink: jestli se tady jen neplácají nesmysly. :twisted: a ono né, zkutečnost je stejná, ne-li horší. Třeba podle faktury, kterou na mě zkoušeli, se prý vejde 2,5 litru oleje do naší 1,5 litrové rozvodovky. Jsem na ně valil :shock: No nic, možná bych mohl své zážitky ze servisní prohlídky vydat knižně, knížka by šla na dračku a já bych mohl za rok do Opla zase.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

PM píše:Sem to chtěl zkusit , né. :wink: jestli se tady jen neplácají nesmysly. :twisted: a ono né, zkutečnost je stejná, ne-li horší. Třeba podle faktury, kterou na mě zkoušeli, se prý vejde 2,5 litru oleje do naší 1,5 litrové rozvodovky. Jsem na ně valil :shock: No nic, možná bych mohl své zážitky ze servisní prohlídky vydat knižně, knížka by šla na dračku a já bych mohl za rok do Opla zase.

... zkusenost jako vsech ostatnich z fora :wink: Ses mohl zeptat pred tim, rovnou bychom ti rekli, jak to dopadne :lol:
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Mně v oplu nejvíc zazdili když jsem potřeboval nutně a hlavně rychle nádobku na dolejvání oleje do serva.Oběvila se v ní netěsnost a začala pro mně ze záhadného důvodu dost hodně téct.Po vyndání z auta jsem zjistil že je prasklá a to tak blbě že by asi ani nešla zalepit.Naivně jsem vzal manželky rendla a vyrazil do opla v domnění že taková blbost stojí pár korun a nemá cenu objíždět vrakoviště.Za pultem pán v kravatě na mně chvilku nechápavě civěl a pak se začal rozčilovat že nevim z hlavy VIN kód (papíry jsem samozřejmně nechal doma).Prej bez udání VINU my nemůže nic prodat,protože neví jaká nádobka tam patří.Když jsem mu řekl že i blbec ví že je od Kadeta přes Omegu,Vectru až bůhví po co stejná,tak řekl že to musí vědět líp že je ten profesionál a že si nenechá radit od amatéra.Tak jsem se po hodině dohadování aspoň dopracoval k tomu že stojí 1700,-kč a že když mu řeknu VIN tak jí objedná a bude za 14 dní.Tak jak jsem rychle přijel tak ještě rychleji jsem odjel.Od té doby jsem tam nebyl.Po cestě zpátky jsem se zastavil ve sběrně,zrovna tam měli vrak Astry,tak my nádobku dali za cigára.U Opla mně už neuviděj.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Slaava
Moderátor

Opel je banda kreténů

Příspěvek od Slaava »

Musím se přiznat, že vybraný atypický díly jsem v Opelu koupit musel. Když chtěl zřízenec vědět VIN, opáčil jsem mu nějakou vtipnou průpovídkou, obsahující synonymum termínu "řitní otvor" a na obrazovce jsem mu ukazoval, co chci objednat. Když mi totiž kdysi objednávali lem blatníku podle VIN, tak mi přišel lem blatníku na Corsu, takže tyhle jejich trapný pokusy mě už neberou. Musíš k nim přistupovat jako k debilům, vono to totiž debilové jsou.
Carnas
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carnas »

taky jsem už sopla skusil. byl tam nějaký nový magor na přímu (prý tam byl druhý den) který když jsem řekl frontera ani nevědel že je to opel. nechal jsem si udělat předběžnou kalkulaci na servis a tím moje skušenosti se servisem oplem končí :) .
Áčko 97 2,2i arizona
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Co všechno chce vědět?
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Nimrod píše:Co všechno chce vědět?
Čau Nimrode, jestli to je otázka na mě (autora tohoto tématu), tak potřebuju z české servisní knížky ofotit dvě stránky, na kterých je seznam věcí co se mají na autě kontrolovat, vyměňovat, promazávat atd. po 15 a 30 tkm. Mám jenom německou servisku a neumím šprechtit. Jsem v křížku s jedním opláckým servisem a chci jim jejich odflálkou práci omlátit o hlavu.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

jeste ke zkusenostem se servisem opel.Zasadne objednavam dily stylem ze si zjistim podle EPC cisla dilu ktery chci dam svymu servisu do ruky seznam anecham si zjistit co to stoji.A pak se improvizuje.Co de sehnat neorigo se koupi nove co jen origos tak pres lidicky co prodavaj pouzity dily.Treba u prevodovky predem upozornuji relativni zajemce na preloziskovani ze nema cenu ptat se po loziscich v hlavni skrini ktera jsou na hlavni a predlohove hrideli cena za 4 loziska cca 18.000 Kc.Zbytek lozisek sem poridil za 1200.A hlavne je potreba pred rozdelanim objednat tesnici sadu prevodovky kompletni samostatne gufera nelze.Sada stala cca 1800.To jsem nevedel ze tam sou atypy (mohl sem to cuchat u tech blbcu) a pak sem mel prevodovku i s autem v servise o tejden dyl nez dosla tesnici sada.Tak na to bacha 8) :twisted:
Rosta

Příspěvek od Rosta »

.... jojojojo, z EPC cisla, a pak podle cen improvizovat :wink:
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

Tak už mám doma to, co jsem sháněl. (díky nejmenovaný dárče)
Mimo jiné se dá ze servisní knížky taky vyčíst to, že ani výrobce Fronterek netvrdí, že oleje v diferácích jsou doživotní, jak už zde bylo v mnoha tématech probíráno, ale předepisuje kontrolu oleje po 15 tkm a výměnu po 45 tkm.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“