Landwind
- Slaava
- Moderátor
Nové SUV Opel
Mimochodem, jak to vypadá s nástupcem Frontery v nabídce Opelu? Kdy to hodlaj vypustit na cesty? Prej to má bejt opajcnutej Chevrolet.
-
Honza
-
Honza
- Slaava
- Moderátor
Kombinatorika
No to je teda mazec: v GM zachvíli nebudou vyvíjet nový auta, jenom budou kombinovat co maj na skladě a budou na to lepit různý značky.
-
Honza
No a to pořád ještě není všecko. Logiku má snad vše GM, ale co ta Honda? A Subaru prodávalo v americe Isuzu Rodeo společně se svými modely.
A dále.
Vauxhal Frontera byla pro Anglii. V japodsku ji znají jako Isuzu Wizard.Ještě jeden světadíl jsme zapoměli Austrálii Holden Frontera

Pěknej chameleon to naše autínko co?
A dále.
Vauxhal Frontera byla pro Anglii. V japodsku ji znají jako Isuzu Wizard.Ještě jeden světadíl jsme zapoměli Austrálii Holden Frontera

Pěknej chameleon to naše autínko co?
- Slaava
- Moderátor
Zírám
No to teda zírám. Mě stačilo, když sem pár měsíců po koupi mojeho Froncka byl v Thajsku: myslel sem, že mám halucinace z offroad absťáku, protože všude byly samý Frontery. Všechno to sice bylo Isuzu ale typy to byly různý a kombinací bezpočet. Seš dobrej pátrač, Honzo.
-
Honza
No ono je to tak, že když jsem nemohl sehnat nějakej díl tak hledám něco co by tomu mohlo odpovídat, myslím auto postavené na stejné platformě. Třeba manžety na přední poloosy. Ty co jsem sehnal a byly psané přímo na froncku, nevím kde na to u KELY přišly, ale velikostí byly tak na fáčko. Tak jsem změřil ty orig. na autě a u Štangla jsem mu jmenoval jedno auto po druhém a on kouka jestli na to něco má a když jo tak rozměry.
No a manžety máme z Isuzu Tropera z 89 roku. Jen to někdo, kdo tvoří katalogy neumí spárovat, tak si to páruju sám :D a oni tam ze mě rostou.
A taky mě to zajímalo, kdž už jsem byl v tom pátrání. Jen pořád ještě nevím jestli byl první teh Chevrolet Blazer nebo Isuzu Rodeo, takže jestli jezdíme v americe nebo japončíku.

A taky mě to zajímalo, kdž už jsem byl v tom pátrání. Jen pořád ještě nevím jestli byl první teh Chevrolet Blazer nebo Isuzu Rodeo, takže jestli jezdíme v americe nebo japončíku.
-
Honza
Teď mě napadá, ještě jsem to nikdy nedal do seznamu tak to zkusím tady, kde jinde že :D
Opel Frontera EU
Isuzu Rodeo EU
Isuzu Wizard Japonsko
Isuzu Frontier Egypt
Isuzu Vega Thaisko
Vauxhal Frontera Anglie
Honda Passport USA
Chevrolet Frontera Afrika ?
Chevrolet Blazer ? Brasilie
Holden Frontera Australie
Landving 10.18 Čína
Ty jo 11 kouskú a to je pořád o tom samém.
Opel Frontera EU
Isuzu Rodeo EU
Isuzu Wizard Japonsko
Isuzu Frontier Egypt
Isuzu Vega Thaisko
Vauxhal Frontera Anglie
Honda Passport USA
Chevrolet Frontera Afrika ?
Chevrolet Blazer ? Brasilie
Holden Frontera Australie
Landving 10.18 Čína
Ty jo 11 kouskú a to je pořád o tom samém.
- Slaava
- Moderátor
Pramáti Frontera
Těžko říct, co bylo dřív - jestli Japonsko nebo USA. Vždycky sem zatím čet a slyšel, že Vauxhall/Opel koupil licenci na výrobu tohodle vozítka od Japonského Isuzu. Při rozebírání přední nápravy jsem taky narazil na jednom odlitku na logo Isuzu. Chevroletu bych moc nevěřil, pod značkou Chevrolet jezdí i Daewoo a Lada (Niva jestli se nepletu). Starý a středně starý Blazery (původně sem místo Frontery chtěl koupit Chevy Blazer s 2,5TD a automatem, tuším z roku 89!) vypadaj jinak, alespoň ty, co jsem tady v republice viděl. Jenže jak je vidět z tvého seznamu, stejný auto koupíš v různejch končinách pod jiným jménem a naopak stejný jméno můžou mít dvě zcela odlišný auta. Každopádně díky za seznam, teď už vím, že všechno je relativní a že s prodejností Fronter to vůbec nebylo tak špatný jak se říká. 
-
Honza
- Slaava
- Moderátor
Propadák?
Přesně tak: Opel Frontera byl prý prodejně uspěšný jen v Německu. Tomu bych věřil, je jich tam jak sraček a Dojčlandu má Opel dobrou zákazníckou základnu... a němci maj prachy aby si ke svému Kadetu, Corse a Vectře mohli dokoupit poněkud makabrózního kamaráda. Neúspěch v jiných státech byl viděl v odmítavém postoji lokálních prodejců - vždyť asi všichni jste už byli v Opelu, tak víte co myslím. Proruchovost Opel/Vauxhall Frontery asi zapříčinila jak poněkud "laická" montáž v Lutonu, tak nadšené používání součástí, které v japonském(?) originále původně nebyly. Jako příklad můžu jmenovat distribuční palivové čerpadlo, které sem nedávno vytáh z pod auta: je italský výroby a vnitřní uspořádání moh vymyslet je technický antitalent nebo někdo, kdo na tom chtěl za každou cenu ušetřit. Postupně se usazující sedimenty totiž časem zanesou sedla klapek, ty se třasem odkloní z průchodů, které kryjí a palivo potom ztratí směr.
Zkrátka si myslím, že toto vozidlo, ať už se jmenuje jakkoli, není špatné a vzhledem k jeho ceně nabízí poměrně dost muziky. Nehraje si na žádnej Defender, ale taky to není žádnej SUV.
Zkrátka si myslím, že toto vozidlo, ať už se jmenuje jakkoli, není špatné a vzhledem k jeho ceně nabízí poměrně dost muziky. Nehraje si na žádnej Defender, ale taky to není žádnej SUV.
-
Honza
Co považuju za úplný vrchol.. Sice nejde o froncku ale o jejího většího bráchu Montereye alias Tropera. Tak toho prodávalo pod svou značkou SUBARU jako Subaru Bighorn a to dokonce v naftě. Mám pocit že jediný ropák kterého kdy subaru prodávalo. Snad jde jen o modely 92-98 jinak o tom je minimum informací.
Zajimavý link
[/url]http://www.xs4all.nl/~mjs/isuzun.html[url] [img]http://www.auto-most.ru/gallery/ ... .jpg[/img][/url]
Zajimavý link
[/url]http://www.xs4all.nl/~mjs/isuzun.html[url] [img]http://www.auto-most.ru/gallery/ ... .jpg[/img][/url]
- Slaava
- Moderátor
Preininger Frontera 2,3TD
Už mi z toho jde hlava kolem. Asi z masky chladiče sundám nápis Opel a nechám si udělat nápis "PREININGER". Moje příjmení zní jako německej pivovar a ve spojení "PREININGER FRONTERA 2,3TD" to bude originál jako prase. Když může Subaru, Honda, Vauxhall i jiní, tak proč bych nemoh taky, he?! 
- Slaava
- Moderátor
Opel, Daewoo, Chevrolet, Isuzu, Polski Fiat, Trabant
Logo Isuzu sem našel taky na převodovce. Dneska sem na webu objevil nástupce Frontery, designově to trochu skutečně připomíná onen Chevrolet (S3X?) a teorii o spřízněnosti podporuje ještě fakt, že to budou montovat v Koreji v závodech Daewoo.