Zavzdušňování palivového systému (padání nafty) u 2,2DTi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
myslivec
Super diskutér

Re: Zavzdušňování palivového systému (padání nafty) u 2,2DTi

Příspěvek od myslivec »

Dneska ráno chytla hned :wink: , ale pro jistotu jsem hned po naskočení přidal plyn a chvilku to držel na 1500 ot., tak já nevím :roll: :roll: . Jinak jsem přemýšlel o těch traverzách a přepadech, když zůstala nafta v čerpadle :idea: , jsou přece traverzy a přepady za ním, ve smyslu proudění paliva z nádrže, tak jak si mohlo cucnout vzduch :?: :?: :?: :?: :roll: :roll:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

myslivec píše:Dneska ráno chytla hned :wink: , ale pro jistotu jsem hned po naskočení přidal plyn a chvilku to držel na 1500 ot., tak já nevím :roll: :roll: . Jinak jsem přemýšlel o těch traverzách a přepadech, když zůstala nafta v čerpadle :idea: , jsou přece traverzy a přepady za ním, ve smyslu proudění paliva z nádrže, tak jak si mohlo cucnout vzduch :?: :?: :?: :?: :roll: :roll:
Ahoj! Už ti to teraz nedá pokoj a prejavovať sa to bude sporadicky! Závisieť to bude od toho,aká bude vonku zima a v akej polohe auto zaparkuješ.Nepochopil som presne tvoju myšlienku,ale kvôli netesným prepadom ti nafta spadne od čerpadla do nádrže. Pri parkovaní dole kopcom (a niekedy aj na rovine) sa stáva,že sa v čerpadle udrží hladina nafty dosť vysoko a vtedy čerpadlo dokáže vytvoriť dostatočný tlak na vstreknutie nafty do valcov a motor naskočí,ale čerpadlo si potiahne vzduch,ktorý sa nachádza v palivovom potrubí ,za čerpadlom,k nádrži a zdochne! Ak zaparkuješ hore kopcom,tak sa môže stať,že padajúca nafta "strhne" so sebou aj trochu nafty z čerpadla,kde klesne hladina na takú úroveň, že čerpadlo nevyvinie dostatočný tlak na vstreknutie a auto už ani neštartne! (Napísal som to trochu zjednodušene, len kvôli pochopeniu).Uvidíš, ako to bude pokračovať! Ak sa oteplí,tak budeš štartovať,ak udrú poriadne mrazy,tak sa netesnosť prejaví!

Pre DJ Tom. Zajtra ti zmeriam ten vnútorný priemer origo. hadice,mám jednu vymontovanú! Možno by ti stačilo pozháňať ešte jeden taký "holendrík" s vývodom na prepad ,ako máš teraz a zamontovať ho namiesto holendra pre PRIMING PORT a zbytočne nerezať origo. hadicu.Mám jeden taký holendrík z ASTRY.Aj by som ti ho zadarmo poslal ,ak by si mal záujem!Stačil by ti taký prietok nafty,ako je na prepade? Ja si myslím,že stačil ! :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

chlapi kde kupujete ty tecka a kolik jich tam je?jaste jsem to nemel rozdelane a chtel bych si to prvni nakoupit a potom teprve rozdelat tak kdybyste tu nekdo napsal seznam na pretesneni prepadu tak by mi to dost pomohlo diky
tel- +420 608701329 NON STOP
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

Ty tecka sou tři nebo čtyři ( už nevím přesně, v soplu ti řeknou )+ cca 50cm hadice. Kupoval sem to u opla i s prstenama k vstřikům sakum prásk za 1600,-. Ty prsteny vyšly asi na 1000,-. Akvaristický tečka byly k hovnu. Je to docela raketa za hadičku a tři kousky plastu, ale mám pokoj.
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

ok dik
tel- +420 608701329 NON STOP
malejvenda

Příspěvek od malejvenda »

čus mě se to taky zavzdušnuje dá se otočit filtr vzhůru nohama a povolit plastový šroubek a odvzdušní se filtr ,pak natáhnout naftu do hadičky s ventilkem v motoru je lepší ji vyměnit za průhlednou aby do ní bylo vidět zda je tam nafta a mělo by to makat, dobré je vložit mechanickou pumpičku před filtr pod auto mají ji všichni prodejci autodílů za 600-800 kč má i zpětnou klapku která nepustí naftu zpět do nádrže a překontrolovat všechny spoje naftových hadic když vám ostatní věci fungujou tak to pojede mě asi něco jde špatně protože čerpadlo jde žhaví to ale dnes to prostě nechytlo oddělal jsem 2 baterky a ani blaf dost mi to auto začíná štvát protože s ním furt něco je
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
Doktor
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Doktor »

Pro malejvenda:
Přepady....
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

malejvenda píše:.... dá se otočit filtr vzhůru nohama a povolit plastový šroubek a odvzdušní se filtr.....Ako ho odvzdušníš? :wink: A ak by sa aj dal,tak načo,ak potom naťahuješ naftu cez priming k čerpadlu?

... dobré je vložit mechanickou pumpičku před filtr pod auto mají ji všichni prodejci autodílů za 600-800 kč má i zpětnou klapku která nepustí naftu zpět do nádrže.... Pumpičku pod auto? :shock: A nie je lepšie balónik so spetnými klapkami,ktorý stojí 10€, vložiť pred čerpadlo na hadičku prívodu nafty? :wink:

... mě asi něco jde špatně protože čerpadlo jde žhaví to ale dnes to prostě nechytlo oddělal jsem 2 baterky a ani blaf dost mi to auto začíná štvát protože s ním furt něco je ... Čítal si túto tému a nič užitočné si sa nedozvedel? :|
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
malejvenda

Příspěvek od malejvenda »

filtr se zavzdušnuje u vstupu hadic protože jsou nahoře a bublina ve filtru se tlačí do čerpadla a to se ničí protože jde chvíli na sucho .pumpičkou myslím samozřejmě balonek s klapkou a pod autem je proto abych nemusel pořád otvírat motor protože je u prahu pod řidičem zespoda auta a dá se napumpovat když si sednu jen na bobek, nestartovalo to protože mi zamrzla nafta u vstupu do vstřiků a vstupu přepadu do čerpadla,což jsem zjistil také díky pumpičce(balonku)protože když startuju a zmačknu pumpičku musi jít stále mačkat protože se nafta vrací přepadem do nádrže při instalaci do motoru je to špatné s místem a hlavně mastnota která je tam vždy
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
koliber18

Příspěvek od koliber18 »

Caute borci mam problem včera som čistil sacie potrubie bolo tam tych usadenin strašne vela , ale akosi mam problem po nahodeni a odvzdušnení mi padla nafta rano neviete co s tym ?? ovzdušnoval som kazdy strik po jednom a potom som hu nehal asi 5 minut nastartovanu potom 5 minut som ju prevetral a dal do garaze .
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

co s tím ? no musíš znovu projít všechno, na co jsi šáhnul. někde to ten vzduch brát musí a tím, že víš, co jsi všechno dělal se ten okruh možností docela zůžil, když to před tím nepadalo
koliber18

Příspěvek od koliber18 »

tak nakoniec mi tahalo vzduch cez palivovy filter vymenil som a vsetko ide ako predtym :)
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Já kolegu doplním , asi mu to sálo pod těsnění vzduch , protože na 2.2 dti je pouze vložka filtru a asi jej špatně dotáhl. Jinak dodávají s vložkou i nové gumičky. :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Prosím kde je umístěný palivový ,naftový filtr, a jak se k němu leze. Koupil jsem vložku a nemůžu jej najít :cry:
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Pod autom pod sedadlom sofera. Uchyteny je o ram. :wink:
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“