Zavzdušňování palivového systému (padání nafty) u 2,2DTi
- myslivec
- Super diskutér
Re: Zavzdušňování palivového systému (padání nafty) u 2,2DTi
Dneska ráno chytla hned
, ale pro jistotu jsem hned po naskočení přidal plyn a chvilku to držel na 1500 ot., tak já nevím
. Jinak jsem přemýšlel o těch traverzách a přepadech, když zůstala nafta v čerpadle
, jsou přece traverzy a přepady za ním, ve smyslu proudění paliva z nádrže, tak jak si mohlo cucnout vzduch

- majo
- Moderátor
Ahoj! Už ti to teraz nedá pokoj a prejavovať sa to bude sporadicky! Závisieť to bude od toho,aká bude vonku zima a v akej polohe auto zaparkuješ.Nepochopil som presne tvoju myšlienku,ale kvôli netesným prepadom ti nafta spadne od čerpadla do nádrže. Pri parkovaní dole kopcom (a niekedy aj na rovine) sa stáva,že sa v čerpadle udrží hladina nafty dosť vysoko a vtedy čerpadlo dokáže vytvoriť dostatočný tlak na vstreknutie nafty do valcov a motor naskočí,ale čerpadlo si potiahne vzduch,ktorý sa nachádza v palivovom potrubí ,za čerpadlom,k nádrži a zdochne! Ak zaparkuješ hore kopcom,tak sa môže stať,že padajúca nafta "strhne" so sebou aj trochu nafty z čerpadla,kde klesne hladina na takú úroveň, že čerpadlo nevyvinie dostatočný tlak na vstreknutie a auto už ani neštartne! (Napísal som to trochu zjednodušene, len kvôli pochopeniu).Uvidíš, ako to bude pokračovať! Ak sa oteplí,tak budeš štartovať,ak udrú poriadne mrazy,tak sa netesnosť prejaví!myslivec píše:Dneska ráno chytla hned, ale pro jistotu jsem hned po naskočení přidal plyn a chvilku to držel na 1500 ot., tak já nevím
![]()
. Jinak jsem přemýšlel o těch traverzách a přepadech, když zůstala nafta v čerpadle
, jsou přece traverzy a přepady za ním, ve smyslu proudění paliva z nádrže, tak jak si mohlo cucnout vzduch
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pre DJ Tom. Zajtra ti zmeriam ten vnútorný priemer origo. hadice,mám jednu vymontovanú! Možno by ti stačilo pozháňať ešte jeden taký "holendrík" s vývodom na prepad ,ako máš teraz a zamontovať ho namiesto holendra pre PRIMING PORT a zbytočne nerezať origo. hadicu.Mám jeden taký holendrík z ASTRY.Aj by som ti ho zadarmo poslal ,ak by si mal záujem!Stačil by ti taký prietok nafty,ako je na prepade? Ja si myslím,že stačil !
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
chlapi kde kupujete ty tecka a kolik jich tam je?jaste jsem to nemel rozdelane a chtel bych si to prvni nakoupit a potom teprve rozdelat tak kdybyste tu nekdo napsal seznam na pretesneni prepadu tak by mi to dost pomohlo diky
tel- +420 608701329 NON STOP
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ty tecka sou tři nebo čtyři ( už nevím přesně, v soplu ti řeknou )+ cca 50cm hadice. Kupoval sem to u opla i s prstenama k vstřikům sakum prásk za 1600,-. Ty prsteny vyšly asi na 1000,-. Akvaristický tečka byly k hovnu. Je to docela raketa za hadičku a tři kousky plastu, ale mám pokoj.
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
-
malejvenda
čus mě se to taky zavzdušnuje dá se otočit filtr vzhůru nohama a povolit plastový šroubek a odvzdušní se filtr ,pak natáhnout naftu do hadičky s ventilkem v motoru je lepší ji vyměnit za průhlednou aby do ní bylo vidět zda je tam nafta a mělo by to makat, dobré je vložit mechanickou pumpičku před filtr pod auto mají ji všichni prodejci autodílů za 600-800 kč má i zpětnou klapku která nepustí naftu zpět do nádrže a překontrolovat všechny spoje naftových hadic když vám ostatní věci fungujou tak to pojede mě asi něco jde špatně protože čerpadlo jde žhaví to ale dnes to prostě nechytlo oddělal jsem 2 baterky a ani blaf dost mi to auto začíná štvát protože s ním furt něco je
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pro malejvenda:
Přepady....
Přepady....
- majo
- Moderátor
malejvenda píše:.... dá se otočit filtr vzhůru nohama a povolit plastový šroubek a odvzdušní se filtr.....Ako ho odvzdušníš?A ak by sa aj dal,tak načo,ak potom naťahuješ naftu cez priming k čerpadlu?
... dobré je vložit mechanickou pumpičku před filtr pod auto mají ji všichni prodejci autodílů za 600-800 kč má i zpětnou klapku která nepustí naftu zpět do nádrže.... Pumpičku pod auto?A nie je lepšie balónik so spetnými klapkami,ktorý stojí 10€, vložiť pred čerpadlo na hadičku prívodu nafty?
![]()
... mě asi něco jde špatně protože čerpadlo jde žhaví to ale dnes to prostě nechytlo oddělal jsem 2 baterky a ani blaf dost mi to auto začíná štvát protože s ním furt něco je ... Čítal si túto tému a nič užitočné si sa nedozvedel?![]()
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
-
malejvenda
filtr se zavzdušnuje u vstupu hadic protože jsou nahoře a bublina ve filtru se tlačí do čerpadla a to se ničí protože jde chvíli na sucho .pumpičkou myslím samozřejmě balonek s klapkou a pod autem je proto abych nemusel pořád otvírat motor protože je u prahu pod řidičem zespoda auta a dá se napumpovat když si sednu jen na bobek, nestartovalo to protože mi zamrzla nafta u vstupu do vstřiků a vstupu přepadu do čerpadla,což jsem zjistil také díky pumpičce(balonku)protože když startuju a zmačknu pumpičku musi jít stále mačkat protože se nafta vrací přepadem do nádrže při instalaci do motoru je to špatné s místem a hlavně mastnota která je tam vždy
frontera 2,2 TDI 16 V 2000 Limited edition
-
koliber18
Caute borci mam problem včera som čistil sacie potrubie bolo tam tych usadenin strašne vela , ale akosi mam problem po nahodeni a odvzdušnení mi padla nafta rano neviete co s tym ?? ovzdušnoval som kazdy strik po jednom a potom som hu nehal asi 5 minut nastartovanu potom 5 minut som ju prevetral a dal do garaze .
- Janeš Petr
- Moderátor
co s tím ? no musíš znovu projít všechno, na co jsi šáhnul. někde to ten vzduch brát musí a tím, že víš, co jsi všechno dělal se ten okruh možností docela zůžil, když to před tím nepadalo
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
koliber18
tak nakoniec mi tahalo vzduch cez palivovy filter vymenil som a vsetko ide ako predtym 
- václav
- Pokročilý diskutér
Já kolegu doplním , asi mu to sálo pod těsnění vzduch , protože na 2.2 dti je pouze vložka filtru a asi jej špatně dotáhl. Jinak dodávají s vložkou i nové gumičky. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- robert.kvita
- Super diskutér
Prosím kde je umístěný palivový ,naftový filtr, a jak se k němu leze. Koupil jsem vložku a nemůžu jej najít 
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
- vlado007
- Extra diskutér
Pod autom pod sedadlom sofera. Uchyteny je o ram. 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.