Olej do převodovky (a diferenciálů)

Převodovky, rozvodovky, ložiska do nich, oleje do nich, a vše ostatní, co se k nim váže, opět jakékoliv modifikace Frontera
Odpovědět
Jan Fried
Začínající diskutér

Automat

Příspěvek od Jan Fried »

No tak dobře, dám na tvůj posudek a olej vyměním ještě do zimy. Díky za radu.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
David
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David »

Oleje v diferácích na B mám zrovna dneska zasebou. Vepředu 1,5 l a vzadu 2 l. Chce to odsávačku (cca 400,-Kč) a slabší hadičku - cca průměr 8 mm - kterou vsuneš jako redukci do té, kterou dodávají s odsávačkou. Ta má totiž průměr cca 16 mm a neohneš ji na dno difů. I s touhle stříkačkou to chvilku trvá, ale proti zdravotnické stíkačce to je sranda. A nemusíš Fronteru obracet na záda. Ahoj David
David
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David »

A teď jedna zvědavá otázka ode mne:
Jaký olej do převodovky Béčka. Motorový - píšou v příručce. Ale taky tam píšou, že má být API SF nebo SG. Ten už se dneska vyrábí jen na traktory a prodává se jen v sudech. Mám v zimě trochu problém se synchrony a nevím, jestli to nemůže mít souvislost s olejem. Teď tam je to, co je v motoru - plná syntetika 5W 40. A jezdí to. V zimě tam ale blbě lezou kvalty. A protože se zima blíží a taky je čas výměny, tak hledám radu, protože každá rada dobrá. Předem děkuji a ahoj
David
Slaava
Moderátor

Olej

Příspěvek od Slaava »

No místo oleje SF/SG by měla bejt náhrada SL/CF. Pokud z toho máš v zimě blbej pocit, tak zkus něco do horších teplot, tj. 0W30, 0W40, 0W50 apod. možná to pomůže, protože převodovka se zas tak neohřeje jako motor.
Igino
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Igino »

A aký typ oleja tam mám dať ? Všade píšu motorvý (Ačko 2,3TD 1992). V knižke je písané :
SAE 10W/30 alebo 10W/40 - API SG alebo SH
Ale aký minerál, polosyntetiku alebo syntetiku. Aký si tam dal ty Slaavo (máš tú istú prevodovku) aby sa dobre kvalty hádzali ?
Slaava
Moderátor

Mogul

Příspěvek od Slaava »

Igino píše:A aký typ oleja tam mám dať ? Všade píšu motorvý (Ačko 2,3TD 1992). V knižke je písané :
SAE 10W/30 alebo 10W/40 - API SG alebo SH
Ale aký minerál, polosyntetiku alebo syntetiku. Aký si tam dal ty Slaavo (máš tú istú prevodovku) aby sa dobre kvalty hádzali ?
Je to jedno, musí to jenom splňoval normu SL/CF (viz. odpověď na Davidův dotaz) - vzhledem k nižším teplotám v centrální části západní Asie, kde se nacházejí naše dva mikrostátečky, bych volil možná i 5Wxx teplotní specifikaci. Něco o olejích najdeš i na tomhle dis. fóru na viewtopic.php?t=55 a na viewtopic.php?t=39 - popř. přímo na http://www.oleje.cz . Já tam nalil Mogul.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Dane co máš za vehikl?Platí to i pro Bčka?Díky
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
lada.suk

Náplně převodovky

Příspěvek od lada.suk »

Už asi týden taktéž pátrám po oleji do převodovky u Frontery B 2,2 s manualním řazením.
Zkušenosti" do Frontery 2i rok výroby 95 po konzultaci v Opel sevisu bylo doporučeno jako náhrada olej Castrol SMX olej ja červený není spíše řidší. Ale než se pprohřála převodovka řazení muselo být pomalejší a byly slyšet zuby tedy jemě. S původní náplní to nebylo. Diferenciál kdy se kola prokluzovala jak chtěla se po výměně oleje náplnil diferenciál olejem CASTROL SAF-X 75W-140 pro silně namahané převody a diferenciály s omezenou svorností zabírala kola obě.
Nejblíže tomu co určuje příručka jako náplň převodovky je olej od f. ELF 5W-30 ale není to úplně ono. Pak ještě od f.TEXACO taktéš 5W-30 ale taky to není úplně ono.
Snažím se mít mít olje pokud možno od jedné f. a raději lepší kde by termín výměny měl byt 30000 a zvolím tatéž do té převodovky CASTRL TXT ještě zkoumám LONGLITE.
Slaava
Moderátor

Olej od idiotů v Opelu

Příspěvek od Slaava »

Do Béčkový převodovky se neleje motorovej olej jako do Áčkový?

To, že ti v Opelu radili převodovej olej tam, kam patří motorovej je klasickej příklad idiotního amatérskýho přístupu Oplu k servisu Fronter.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
lada.suk

oleje do převodovky

Příspěvek od lada.suk »

Tak je problem když se koupí auto o kterým se nic neví naprosto bez dokumentace. navíc když má spoustu problému a je naprosto vybydlené.
před čtyřmi roky se těžce sháněli informace k Fronterám a je to potíž ve značkových sevisech ještě dnes.
Nezbylo než tenkrát uvěřit, že olej který dávají jako náhradu je plněhodnotný ikdyž při porovnání toho co se vypustil a toho co se koupil byl každý úplně jinačí.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Oleje

Příspěvek od Nimrod »

Znovu si zde dovolím připomenout článek http://www.offroad-frontera.com/html/ra ... /olej.html
Slaava
Moderátor

Re: Olej do převodovky (a diferenciálů) (2)

Příspěvek od Slaava »

Děcka, potřebuju poradit, jakej olej se leje do převodovky vozu Seat Ibiza II (1993) s agregátem 1,3i a manuální pětistupňovou převodovkou. Známej si v tomhle povozu nechal na moje doporučení vyměnit olej a teď mu nejdou řadit porádně kvalty. Má to nalítáno cca 130.000 km, v servisu tam nalili API GL4 olej neznámé značky s teplotním rozsahem 75W90. Známej od toho bohužel nemá uživatelskou příručku, takže nemůžu zjistit, co tam má bejt správně. Díky za pomoc a omlouvám se, že tu řeším něco jinýho než Froncka.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Slaava píše:Děcka, potřebuju poradit, jakej olej se leje do převodovky vozu Seat Ibiza II (1993) s agregátem 1,3i a manuální pětistupňovou převodovkou. .
...jsem byl zrovna teď u bratrance on má Cordobu.Má knížku a ta je i na Ibizu,našel
jsem tam toto: olej do převodovky API GL4 SAE 75 to jvše co je tam ohledně oleje napsáno.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Franta píše:
Slaava píše:Děcka, potřebuju poradit, jakej olej se leje do převodovky vozu Seat Ibiza II (1993) s agregátem 1,3i a manuální pětistupňovou převodovkou. .
...jsem byl zrovna teď u bratrance on má Cordobu.Má knížku a ta je i na Ibizu,našel
jsem tam toto: olej do převodovky API GL4 SAE 75 to jvše co je tam ohledně oleje napsáno.
Díky moc za špionáž u bratrance. Nebylo to SAE 75W? Třída 75 podle mě neexistuje ale můžu se mýlit ale fakt bych spíš čekal nějakou "zimní" třídu. Koukal jsem, co předepisuje Castrol pro převodovku Ibizy a ten tam má uvedenej olej API GL4 s viskózní specifikací 80W ale i s tou nešťastnou 75W90. Bude to fakt asi potřeba zkusit tam nalejt nějakej jednorozsahovej olej, já bych tam cmrndnul API GL4 SAE 80W.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

...jasně že to má být SAE 75W na to Wéčko jsem zapomněl :oops:
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Odpovědět

Zpět na „PŘEVODOVKA“