Výměna spojky (popř. jenom lamely), demontáž a montáž lamely

Spojka a její součásti, všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
Dandy

Re: Výměna spojky (popř. jenom lamely), demontáž a montáž lamely

Příspěvek od Dandy »

To je velmi dobrý postřeh s tím ovládáním, ja to taky tak nějak tuším, protože mi to haprovalo už loni. Ráno na to hned vlítnu. Díky za postřehy
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ještě,mrkni,jestli vám ta kulička sedí v tý díře páky.někdy se při montáži skříně povede že vyskočí a sedí místo v dolíku na tom plechu .pak by při sešlápnutí nejdřív bortila ten plech a až pak se opřela a páka začla mačkat ložisko,a to už má váleček krátkej krok.. viš co myslim?
Dandy

Příspěvek od Dandy »

Tak to mám hotové a nakonec to byla ta lamela. Už byla vykřivená, ale né tak moc. Holt, to při demontáži vykřivili ještě víc. Srovnali jí pod lisem a je to OK. Ve spojkovém pedálu teď necítím žádný odpor, jako bych šlapal do prázdna.Ta sranda mě stála cca 8000 kč
Janeš Petr
Moderátor

osmička je dost ,ale při těch cenách za opravy,co tu někdy čtu... hlavně že to jede
Dandy

Příspěvek od Dandy »

No já tady přišel z jiného tématu, abych nenarušoval chod fóra, ono to začlo u ""dvouhmotného"" setrváku který se mi vysypal. Ten mě stál 4000kč + 750kč renovace lamely + Práce 3000kč, protože mi rovnali lamelu atd. ALE jak jsi napsal ----hlavně že to jede.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...nahodou ... me to neprijde tak hrozny. Jestli si nekdu uctoval za shozeni prevodovky, nejakou praci a jeji opetovne nasazeni 3000,- tak to neni tak hrozny. Kdybych to mel delat ja, tak to teda bude drazsi, protoze je to prace za trest :evil:
petrvrtal

Příspěvek od petrvrtal »

Zdar chlapci, teď v sobotu jsem dělal na B-éčkový fronteře rok 1999 spojku, mám i nějaké fotky (z mobilu), tak je přikládám. Práce nám ve 2 lidech trvala cca 7 hodin komplet... Cenu materiálu ještě nevím, mám to přes kámoša, tak jak dá vědět tak napíšu. Převodovka je těžká jak prase, ale dá se to... V Oplu jsem se ani neptal, mám s nima špatné zkušenosti a už tam doufám ani nikdy nepůjdu! :twisted:
Foto527.jpg
Foto528.jpg
Foto529.jpg
Foto530.jpg
Foto532.jpg
Foto533.jpg
Foto534.jpg
Foto535.jpg
Foto536.jpg
Foto537.jpg
Foto538.jpg
Foto539.jpg
Foto540.jpg
Foto542.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B, r.v. 1999, dlouhá, Limited, 2,2 DTI
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Ahoj, spojka mě asi čeká za chvíli tak jestli můžeš tak sem písni co jsi všechno měnil a nějakou tu cenu. Díky.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

kolko mas natocene ked si robil spojku ?? :roll:
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
petrvrtal

Příspěvek od petrvrtal »

No něco kolem 190 000km. A už šla celkem ztuha. Při jízdě v 5 lidech do kopce a sešlápnutí plynu na podlahu prokluzovala. Tak jsem ji radši vyměnil zavčas. 8)
Frontera B, r.v. 1999, dlouhá, Limited, 2,2 DTI
viita
Diskuzní Nováček

Příspěvek od viita »

Koukám oproti áčku skorem žádný rozdíl,pokud je v pořádku přítlačák, stačí obložit lamela, je ale potřeba , aby to dělal někdo kdo tomu rozumí, jelikož přenýtovat obložení je jednoduchý, ale je potřeba taky zkontrolovat pružiny a pokud jsou volné, vymačkané, je potřeba to rozhodit ,natáhnout je a složit,pokud se to neudělá tak unavené pružiny mohou časem vycestovat.A spojkové ložisko samozdřejmě dát nové,stojí od 1300,- do 2000,- dle výrobce.
Frontera A 1993,2,4i long ... no prostě můjMastodont,bydliště Nové Syrovice,tel 739312217
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Vypadá to, že převodovka je stejná jako u Frontery A, jenom je tam zadělaný to odpojování předku. Ale to je jenom takovej odhad, podle vnějšího pohledu člověk hovno pozná.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

petrvrtal píše:No něco kolem 190 000km. A už šla celkem ztuha. Při jízdě v 5 lidech do kopce a sešlápnutí plynu na podlahu prokluzovala. Tak jsem ji radši vyměnil zavčas. 8)
to mas este dobre... mne robila to iste uz pri 140t km... :x
ja som si na to netrufal a dal som to do jedneho posrxxho servisu a tam mi to zase robili 3 tyzdne :twisted:
Land Rover Discovery 2
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

RAV9 píše:
petrvrtal píše:No něco kolem 190 000km. A už šla celkem ztuha. Při jízdě v 5 lidech do kopce a sešlápnutí plynu na podlahu prokluzovala. Tak jsem ji radši vyměnil zavčas. 8)
to mas este dobre... mne robila to iste uz pri 140t km... :x
ja som si na to netrufal a dal som to do jedneho posrxxho servisu a tam mi to zase robili 3 tyzdne :twisted:
A mezikus vyměnit, to je základ, jinak ta spojka dlouho nevydrží :mrgreen: :mrgreen:
Janeš Petr
Moderátor

Slaava píše:Vypadá to, že převodovka je stejná jako u Frontery A, jenom je tam zadělaný to odpojování předku. Ale to je jenom takovej odhad, podle vnějšího pohledu člověk hovno pozná.
béčko jsem měl nedávno na jámě. kdybych nebyl blbej a taky si něco pamatoval... mně se totiž zas na té fotce zdá, že té skříni z béčka chybí ten příšeně dlouhej nálitek, co z něj u áčka kouká unašeč kardanu. už se to řešilo tady viewtopic.php?f=19&t=719&st=0&sk=t&sd=a&start=30#p39378 ve spojitosti s jednodílnou kardankou, že to uložení ve skříni bude u béčka bytelnější, než u aut se středovým uložením. nemáš tam lepší fotku skříně, tak nějak pohled z boku ?
Odpovědět

Zpět na „SPOJKA“