Výměna spojky (popř. jenom lamely), demontáž a montáž lamely
-
Dandy
Re: Výměna spojky (popř. jenom lamely), demontáž a montáž lamely
To je velmi dobrý postřeh s tím ovládáním, ja to taky tak nějak tuším, protože mi to haprovalo už loni. Ráno na to hned vlítnu. Díky za postřehy
- Janeš Petr
- Moderátor
ještě,mrkni,jestli vám ta kulička sedí v tý díře páky.někdy se při montáži skříně povede že vyskočí a sedí místo v dolíku na tom plechu .pak by při sešlápnutí nejdřív bortila ten plech a až pak se opřela a páka začla mačkat ložisko,a to už má váleček krátkej krok.. viš co myslim?
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
Dandy
Tak to mám hotové a nakonec to byla ta lamela. Už byla vykřivená, ale né tak moc. Holt, to při demontáži vykřivili ještě víc. Srovnali jí pod lisem a je to OK. Ve spojkovém pedálu teď necítím žádný odpor, jako bych šlapal do prázdna.Ta sranda mě stála cca 8000 kč
- Janeš Petr
- Moderátor
osmička je dost ,ale při těch cenách za opravy,co tu někdy čtu... hlavně že to jede
-
Dandy
No já tady přišel z jiného tématu, abych nenarušoval chod fóra, ono to začlo u ""dvouhmotného"" setrváku který se mi vysypal. Ten mě stál 4000kč + 750kč renovace lamely + Práce 3000kč, protože mi rovnali lamelu atd. ALE jak jsi napsal ----hlavně že to jede.
-
Rosta
...nahodou ... me to neprijde tak hrozny. Jestli si nekdu uctoval za shozeni prevodovky, nejakou praci a jeji opetovne nasazeni 3000,- tak to neni tak hrozny. Kdybych to mel delat ja, tak to teda bude drazsi, protoze je to prace za trest 
-
petrvrtal
Zdar chlapci, teď v sobotu jsem dělal na B-éčkový fronteře rok 1999 spojku, mám i nějaké fotky (z mobilu), tak je přikládám. Práce nám ve 2 lidech trvala cca 7 hodin komplet... Cenu materiálu ještě nevím, mám to přes kámoša, tak jak dá vědět tak napíšu. Převodovka je těžká jak prase, ale dá se to... V Oplu jsem se ani neptal, mám s nima špatné zkušenosti a už tam doufám ani nikdy nepůjdu! 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B, r.v. 1999, dlouhá, Limited, 2,2 DTI
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, spojka mě asi čeká za chvíli tak jestli můžeš tak sem písni co jsi všechno měnil a nějakou tu cenu. Díky.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
kolko mas natocene ked si robil spojku ?? 
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
-
petrvrtal
No něco kolem 190 000km. A už šla celkem ztuha. Při jízdě v 5 lidech do kopce a sešlápnutí plynu na podlahu prokluzovala. Tak jsem ji radši vyměnil zavčas. 
Frontera B, r.v. 1999, dlouhá, Limited, 2,2 DTI
- viita
- Diskuzní Nováček
Koukám oproti áčku skorem žádný rozdíl,pokud je v pořádku přítlačák, stačí obložit lamela, je ale potřeba , aby to dělal někdo kdo tomu rozumí, jelikož přenýtovat obložení je jednoduchý, ale je potřeba taky zkontrolovat pružiny a pokud jsou volné, vymačkané, je potřeba to rozhodit ,natáhnout je a složit,pokud se to neudělá tak unavené pružiny mohou časem vycestovat.A spojkové ložisko samozdřejmě dát nové,stojí od 1300,- do 2000,- dle výrobce.
Frontera A 1993,2,4i long ... no prostě můjMastodont,bydliště Nové Syrovice,tel 739312217
- Slaava
- Moderátor
Vypadá to, že převodovka je stejná jako u Frontery A, jenom je tam zadělaný to odpojování předku. Ale to je jenom takovej odhad, podle vnějšího pohledu člověk hovno pozná.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- RAV9
- Začínající diskutér
to mas este dobre... mne robila to iste uz pri 140t km...petrvrtal píše:No něco kolem 190 000km. A už šla celkem ztuha. Při jízdě v 5 lidech do kopce a sešlápnutí plynu na podlahu prokluzovala. Tak jsem ji radši vyměnil zavčas.
ja som si na to netrufal a dal som to do jedneho posrxxho servisu a tam mi to zase robili 3 tyzdne
Land Rover Discovery 2
- myslivec
- Super diskutér
A mezikus vyměnit, to je základ, jinak ta spojka dlouho nevydržíRAV9 píše:to mas este dobre... mne robila to iste uz pri 140t km...petrvrtal píše:No něco kolem 190 000km. A už šla celkem ztuha. Při jízdě v 5 lidech do kopce a sešlápnutí plynu na podlahu prokluzovala. Tak jsem ji radši vyměnil zavčas.![]()
ja som si na to netrufal a dal som to do jedneho posrxxho servisu a tam mi to zase robili 3 tyzdne
- Janeš Petr
- Moderátor
béčko jsem měl nedávno na jámě. kdybych nebyl blbej a taky si něco pamatoval... mně se totiž zas na té fotce zdá, že té skříni z béčka chybí ten příšeně dlouhej nálitek, co z něj u áčka kouká unašeč kardanu. už se to řešilo tady viewtopic.php?f=19&t=719&st=0&sk=t&sd=a&start=30#p39378 ve spojitosti s jednodílnou kardankou, že to uložení ve skříni bude u béčka bytelnější, než u aut se středovým uložením. nemáš tam lepší fotku skříně, tak nějak pohled z boku ?Slaava píše:Vypadá to, že převodovka je stejná jako u Frontery A, jenom je tam zadělaný to odpojování předku. Ale to je jenom takovej odhad, podle vnějšího pohledu člověk hovno pozná.