Těsnění pod hlavou (Frontera A 2.0i 8V, C20NE)

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...treba mu tam dal nekdo pred prodejem Ajusu a uz umrela :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Tu srágoru mi ani Rosťo nepřipomínej,já jí na Sportu dal 2x...pokaždé v prdelíííííííí!!! až mě zjebal dědek co dělá campo motory ...na dvě doby. :cry: :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Ajusa

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:Tu srágoru mi ani Rosťo nepřipomínej,já jí na Sportu dal 2x...pokaždé v prdelíííííííí!!! až mě zjebal dědek co dělá campo motory ...na dvě doby. :cry: :evil:
To muselo bejt trauma.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...mam ajusu pod vyfukovejma svodama a uz 2 mesice drzi :lol: Takze je to pohoda, ne :?:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Ajusa neumí pod palici,zbytek jde, ale ty sračky pod hlavu...až se to naučí bude pozdě.Já už ji nerisknu. :evil:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Grenn

Re: tesneni pod hlavou

Příspěvek od Grenn »

2.0i sport 8V, C20NE, r.v95
Tak panove,tesneni po hlavou jsem vymenil zda se ze vse uz je co se tyce ztraty vody a tvorby emulse v odvzdusnovaci hadicce je vyresen.Ale muj problem u startu za studena to nevyresilo,ovsem pak jsem prochazel vse kam se mohla ta emulse dostat a prisel jsem na to ze mam uplne polepenou klapku volnobehu,rozdelal jsem to a cele vycistil,po vycisteni mi zacala dolehat klapka a ejhle ono to startuje.Takze pro vsechny kteri maji stejny problem ze startama za studena mrknete se na volnobeznou klapku.Samozrejme ze nejsem zadny odbornik a na vse se taky radeji nekolikrat zeptam ale muj poznatek je takovy ze klapka musi byt uzavrena aspom u meho auta a i mala sterbina mi dela problem pri startu. Diky temto skvelym strankam a vsem co mi kdy poradily, bez vasich rad by mne uz asi davno klepla pepka. :D
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Grenn píše:2.0i sport 8V, C20NE, r.v95
Tak panove,tesneni po hlavou jsem vymenil zda se ze vse uz je co se tyce ztraty vody a tvorby emulse v odvzdusnovaci hadicce je vyresen.Ale muj problem u startu za studena to nevyresilo,ovsem pak jsem prochazel vse kam se mohla ta emulse dostat a prisel jsem na to ze mam uplne polepenou klapku volnobehu,rozdelal jsem to a cele vycistil,po vycisteni mi zacala dolehat klapka a ejhle ono to startuje.Takze pro vsechny kteri maji stejny problem ze startama za studena mrknete se na volnobeznou klapku.Samozrejme ze nejsem zadny odbornik a na vse se taky radeji nekolikrat zeptam ale muj poznatek je takovy ze klapka musi byt uzavrena aspom u meho auta a i mala sterbina mi dela problem pri startu. Diky temto skvelym strankam a vsem co mi kdy poradily, bez vasich rad by mne uz asi davno klepla pepka. :D
Gratuluji!!! Seš zdatenej koumák!!! Tak my sme ti jenom poradili, že ti tam leze voda. To není žádnej zázrak. Stejně si sám hnedka tipoval, že je to těsnení pod hlavou. Alespoň máš teď dobrej pocit z přetěsněný hlavy. Dělal si rovnou i rozvody? A kolik tě ta akce stála? Brusil si hlavu/blok nebo si něco dělal na hlavě?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Grenn

Příspěvek od Grenn »

Slaava píše:
Grenn píše:2.0i sport 8V, C20NE, r.v95
Gratuluji!!! Seš zdatenej koumák!!! Tak my sme ti jenom poradili, že ti tam leze voda. To není žádnej zázrak. Stejně si sám hnedka tipoval, že je to těsnení pod hlavou. Alespoň máš teď dobrej pocit z přetěsněný hlavy. Dělal si rovnou i rozvody? A kolik tě ta akce stála? Brusil si hlavu/blok nebo si něco dělal na hlavě?
Ted jsem se nemohl ozvat protoze jsem na sebe asi prevzal vsechny neduhy auta a skoncil jsem na interne,rozvody jsem nove nedelal protoze jsem je mel hotovy asi mesic predem ale nechal jsem si pebrousit hlavu a ventily celkove me to prislo asi na 4 litry.
Slaava
Moderátor

Re: Těsnění pod hlavou (Frontera A 2.0i 8V, C20NE)

Příspěvek od Slaava »

Tak ať ti slouží zdraví... a Froncek.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
tank
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Motor C20NE

Příspěvek od tank »

Mám motor C 20NE, Frontera Sport. Dnes při dojezdu domů se změnil chod motoru ( nepravidelný, hůře jde do otáček, snížený výkon) A hlavně - frontera přišla o část olejové náplně motoru - za autem solidní kouřová clona. Kontrolka mazání i tlak až do poslední vypnutí motoru v normálu. Po dolití oleje jde nastartovat bez problémů, nepravidelný chod a hlavně kouření přetrvává. Kde hledat problém - prasklý kroužek? Nebo jněco jiného?
EXFrontera Sport 2.0i/1994 - Helmut II.
Mazda Tribute 2.0
------------------------------
farmář
Moderátor

Re: Motor C20NE

Příspěvek od farmář »

oj ty pyčo nedobrá, kroužek těsnění, prdlá hlava....nebo jestli to nejde odfukem do sání, pak by to bylo při prdlé hlavě či těsnění přetlakovaný do oleje a odfukem do sání. Tak to většinou funguje. Ale taky nemusí, že :lol: koukni jesstli tlakuje do oleje, vody....ale spíš bych to rovnou rozhodil. Jinak, někdy se tohle může právě stát samo od sebe a zase dobrý,ale to nebude tvůj případ asi co. Prdlej kroužek zvoní.Většinou.
tank
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tank »

Zvonění tam moc neslyším. Ale zato mám solidně olejem poblitý blok v místě napojení na převodovku... že by ta hlava a těsnění? Do vody to nejde. No, až se dostanu k rozborce, budu chytřejší.
Mazda Tribute 2.0
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Nějak podobně se mě projevovalo fouklý těsnění až na ten olej. Prd to táhlo a motor občas vynechával, ale jen v otáčkách. Na volnoběh pravidelný chod. Tím ale netvrdím , že to musí být těsněním i když to je to nejlepší nejlevnější.
tank
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tank »

Jo, za tuhle závadu se od odpoledne modlím...
Mazda Tribute 2.0
tank
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tank »

Takže závada nalezena a odstraněna - naštěstí jen propálené těsnění pod hlavou :lol:
Mazda Tribute 2.0
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“