Rozvody na Frontera A 2,0
- Luděk
- Kontaktovat uživatele:
Rozvody na Frontera A 2,0
Dobrý večer,
potřebuji vyměnit rozvody u mojí Fronterky A 2,0... Poradil by mě někdo prosím,v jaké poloze má být vačka a v jaké klika,případně jak postupovat při výměně... nerad bych udělal někde chybu
Předem děkuji za jakou koliv pomoc,s pozdravem Luděk
potřebuji vyměnit rozvody u mojí Fronterky A 2,0... Poradil by mě někdo prosím,v jaké poloze má být vačka a v jaké klika,případně jak postupovat při výměně... nerad bych udělal někde chybu
Předem děkuji za jakou koliv pomoc,s pozdravem Luděk
Frontera 2,0i sport
- Slaava
- Moderátor
Re: Rozvody na Frontera A 2,0
Co koukám do servisního manuálu, tak auta vyrobený před rokem 1993 měly značky jinak než auta vyrobený později. Umíš trochu anglicky? Pošli mi přes SZ svůj mejl, poslal bych ti servisní manuál v AJ kde to je.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- lolin
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
není na tom nic těžkého, na vačkovém ozubeném kole je zepředu vyražená ryska a při povolení řemenu musí být úplně nahoře, v zákrytu s ryskou na plastovém krytu rozvodů (ryska je nad vačkovým kolem) a na spodní hřídeli je zase ryska na řemenici klínových řemenů, když se zepředu podíváš na motor, tak je ta ryska šikmo nahoře vpravo (cca na 2 hodinách ciferníku) a zase by měla být v zákrytu s takovým čudlíkem, který vyčuhuje vzadu zpoza řemenice, je třeba to prozkoumat jde to tam dole docela blbě vidět
Co jsem viděl motory i z Omegy nebo Astry, tak ty rysky vypadaly trochu jinak na těch krytech, ale vždy byly na stejných místech. No a pak stačí povolit kladku a vytáhnout řemen..
Honza
není na tom nic těžkého, na vačkovém ozubeném kole je zepředu vyražená ryska a při povolení řemenu musí být úplně nahoře, v zákrytu s ryskou na plastovém krytu rozvodů (ryska je nad vačkovým kolem) a na spodní hřídeli je zase ryska na řemenici klínových řemenů, když se zepředu podíváš na motor, tak je ta ryska šikmo nahoře vpravo (cca na 2 hodinách ciferníku) a zase by měla být v zákrytu s takovým čudlíkem, který vyčuhuje vzadu zpoza řemenice, je třeba to prozkoumat jde to tam dole docela blbě vidět
Honza
Opel Frontera Sport, 2,0i, r.v. 1994, typ A
- Slaava
- Moderátor
Jo, já jsem na to koukal do toho návodu ale raději jsem mu to poslal celý ať si to přečte a vyloží sám - nechtěl jsem mu tlumočit něco, co jsem nikdy nedělal.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra