Rozdělení OFF ROAD,SUV,PICK UP,OSTATNÍ
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Rozdělení OFF ROAD,SUV,PICK UP,OSTATNÍ
Protože se tu již několikrát debatilo o tom co je off road,co suv atd,tak bych se to tu pokusil nějak rozčlenit,takže dle mého názoru by dělení mělo být zhruba toto:
OFF ROAD : Opel Frontera, Jeep Wrangler ,Jeep Cherokee, Lada Niva, Land Rover Discovery, Land Rover Defender, Range Rover, Mercedes G, Mitsubishi Pajero Sport, Mitsubishi Pajero, Nisan Patrol, Nissan Terano, Suzuki Samurai, Suzuki Jimny, Suzuki Vitara, Toyota Land Cruiser, Isuzu Ascender, Isuzu Rodeo, Dodge Durango, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Traiblazer, Ford Excursion, Ford Expedition, Chevrolet Silverado, GMC Yukon, Hyundai Galloper, Sang Yong Musso, Sang Yong Korando, Hummer H1, H2, H3, Aro, Uaz, Gurkha Trax, Mercury Mountanier, Nissan Patfinger, Ford Bronco, Ford Maverick, Santana, Daihatsu Feroza, Daihatsu Rocky, Opel Monterey, Honker, Kia Retona
SUV: Audi Allroad, BMW X3, X5, Honda CRV, HRV, Hyundai Santa-Fe, Lexus RX300, Land Rover Freelander, Mazda Tribute, Nissan X-Trail, Porsche Cayenne, Volvo XC 70, XC 90, Renault Scenic RX4, Renault Kangoo 4x4, Subaru Forester, Outback, Toyota RAV4, Isuzu Aixom, Cadilac Escalade, Lincoln Navigator, Audi Stepenwolf, Q7, Nissan Xtera, GMC ENvoy, Honda Pilot, VW Tuareg, Sang Yong Rexton, Nissan Murano, Mitsubishi Outlander, Cadilac SRX, Škoda Octavia Scout, Ford Escape, Fiat Panda 4x4, Stilo cross-country, Hyundai Teracan, Mitsubishi Pajero Pinin, Mercedes ML, Kia Sorento
Pick -up: Ford Ranger, Land Rover Defender, Mazda B-Fighter, Mitsubishi Pick-up, Nissan Pick-up, Toyota Hilux, Lada Niva Pick up, Dodge RAM 2500, VW Taro, Toyota Tacoma
Nezřazené (nevím kam s nima a co to je za třídu,většinou novinky s hybridníma pohonama atd): Hekla, Mercury Mariner, Lexus HPX, Alfa Romeo Kamal, Buick Centieme, Buick Rainier, Ford F-150, Ford Freestyle, Chevrolet Cheyenne, Chevrolet Chevy Equinox
Tak nevím,jestli jsem na něco nezapomněl
,kdyžtak mně doplňte,nebo opravte,jestli jsem neco někam zařadil blbě (aby se třeba nějakej SUVkař neurazil kdyby byl třeba mezi off roadama :D )
OFF ROAD : Opel Frontera, Jeep Wrangler ,Jeep Cherokee, Lada Niva, Land Rover Discovery, Land Rover Defender, Range Rover, Mercedes G, Mitsubishi Pajero Sport, Mitsubishi Pajero, Nisan Patrol, Nissan Terano, Suzuki Samurai, Suzuki Jimny, Suzuki Vitara, Toyota Land Cruiser, Isuzu Ascender, Isuzu Rodeo, Dodge Durango, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Traiblazer, Ford Excursion, Ford Expedition, Chevrolet Silverado, GMC Yukon, Hyundai Galloper, Sang Yong Musso, Sang Yong Korando, Hummer H1, H2, H3, Aro, Uaz, Gurkha Trax, Mercury Mountanier, Nissan Patfinger, Ford Bronco, Ford Maverick, Santana, Daihatsu Feroza, Daihatsu Rocky, Opel Monterey, Honker, Kia Retona
SUV: Audi Allroad, BMW X3, X5, Honda CRV, HRV, Hyundai Santa-Fe, Lexus RX300, Land Rover Freelander, Mazda Tribute, Nissan X-Trail, Porsche Cayenne, Volvo XC 70, XC 90, Renault Scenic RX4, Renault Kangoo 4x4, Subaru Forester, Outback, Toyota RAV4, Isuzu Aixom, Cadilac Escalade, Lincoln Navigator, Audi Stepenwolf, Q7, Nissan Xtera, GMC ENvoy, Honda Pilot, VW Tuareg, Sang Yong Rexton, Nissan Murano, Mitsubishi Outlander, Cadilac SRX, Škoda Octavia Scout, Ford Escape, Fiat Panda 4x4, Stilo cross-country, Hyundai Teracan, Mitsubishi Pajero Pinin, Mercedes ML, Kia Sorento
Pick -up: Ford Ranger, Land Rover Defender, Mazda B-Fighter, Mitsubishi Pick-up, Nissan Pick-up, Toyota Hilux, Lada Niva Pick up, Dodge RAM 2500, VW Taro, Toyota Tacoma
Nezřazené (nevím kam s nima a co to je za třídu,většinou novinky s hybridníma pohonama atd): Hekla, Mercury Mariner, Lexus HPX, Alfa Romeo Kamal, Buick Centieme, Buick Rainier, Ford F-150, Ford Freestyle, Chevrolet Cheyenne, Chevrolet Chevy Equinox
Tak nevím,jestli jsem na něco nezapomněl
-
Váza
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Tohle je dost nešťastný rozdělení: Já vím, že to není jednoduché a proto bych to rozhodně nestavěl jako bernou minci.
Jen tak namátkou příklad:
LADA NIVA se samonosnou kastlí a nezávislým zavěšením vepředu se těžkou může řadit do čistokrevnejch offroadů, i když se tak tváří, hóódně toho vydrží a svým hrubým zpracováním tomu napovídá
Těžko řadit do jedné skupiny NISSAN X-TRAIL a EMBÉČKO SCOUNT, nebo KANGOO 4x4
HYUNDAI TERACAN s rámem a pevnou zadní nápravou v SUVčkách ??
Jen tak namátkou příklad:
LADA NIVA se samonosnou kastlí a nezávislým zavěšením vepředu se těžkou může řadit do čistokrevnejch offroadů, i když se tak tváří, hóódně toho vydrží a svým hrubým zpracováním tomu napovídá
Těžko řadit do jedné skupiny NISSAN X-TRAIL a EMBÉČKO SCOUNT, nebo KANGOO 4x4
HYUNDAI TERACAN s rámem a pevnou zadní nápravou v SUVčkách ??
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Selekce
Ty wogys, tady bude bitka! Vím z doslechu, že toto fórum nenavštěvují jen majitelé Fronter a Camp. Už letím pro dlahy a obvazy pro zjevné nebezpečí z prodlení. Ale jinak děkuji autorovi výše uvedeného seznamu (Vojtovi) za jeho tvůrčí přístup k informaci nevzdělané veřejnosti a dalším členům tohoto fóra, jako jsem třeba já. Dodnes mi také jaksi uniklo, podle čeho se dělí tyto dva tábory šikovných autíček. Snad tedy místo toho detailního výpisu bych uvítal vyčlenění typických konstrukčních znaků pro OFF-ROADy. Děkuji těm, kdo to tu budou schopni definovat. Já to jen nadnesu ale nemlaťte mne jestli to budou pí..oviny.
samonosný rám
náhon na obě osy
tuhá zadní náprava
redukční převod
uzávěra difu ( difů)
mezinápravový diferenciál - prý ne ( Farmář)
světlost vozu nad terénem
nájezdové úhly
Možná kvůli těm uzávěrkám a mezinápraváku mě teď setřete, že nejsem loajální s Froňou jako off-roadem. Ale je to jen námět k diskusi, můj laický názor a k mojemu poučení. Tak a teď do mě!!
samonosný rám
náhon na obě osy
tuhá zadní náprava
redukční převod
uzávěra difu ( difů)
mezinápravový diferenciál - prý ne ( Farmář)
světlost vozu nad terénem
nájezdové úhly
Možná kvůli těm uzávěrkám a mezinápraváku mě teď setřete, že nejsem loajální s Froňou jako off-roadem. Ale je to jen námět k diskusi, můj laický názor a k mojemu poučení. Tak a teď do mě!!
Naposledy upravil(a) Milda dne 01 bře 2007 22:05, celkem upraveno 1 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- farmář
- Moderátor
ten mezinápravák bych škrtnul, bo je pro silnici- bez něj je to víc jak rolba...s ním jen s uzavřeným čili jak bez něj, ale je asi lepší ho mít kvůli té silnici.Jinak asi tak.... 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Pokud bys chtěl opravdu auto ve skupině OFF ROAD, tak musí vlastnit:
1) podvozek na rámu
2) přední i zadní tuhou nápravu
3) mechanicky přenášený moment mezi nápravami - ne žádný hydrospojky
4) uzávěrku min. zadního diferenciálu diferenciálu
4) redukci do terénu
Takových aut moc není
Od toho se odvíjejí další mezikategorie mezi OFFROADem a SUV.
Tzn.
absence uzávěrky
ˇ
absence přední tuhé nápravy
ˇ
absence rámu tzn. samonosná karoserie
ˇ
absence pevného spojení náprav
ˇ
a hůř a hůř... až k SUV
... úplně nejníž jsou čtyřkolky z osobáků, které v podstatě nemají téměř nic, kromě té druhé "jakoby" poháněné nápravy (viz. zmíněné Embéčko Scount)
1) podvozek na rámu
2) přední i zadní tuhou nápravu
3) mechanicky přenášený moment mezi nápravami - ne žádný hydrospojky
4) uzávěrku min. zadního diferenciálu diferenciálu
4) redukci do terénu
Takových aut moc není
Od toho se odvíjejí další mezikategorie mezi OFFROADem a SUV.
Tzn.
absence uzávěrky
ˇ
absence přední tuhé nápravy
ˇ
absence rámu tzn. samonosná karoserie
ˇ
absence pevného spojení náprav
ˇ
a hůř a hůř... až k SUV
... úplně nejníž jsou čtyřkolky z osobáků, které v podstatě nemají téměř nic, kromě té druhé "jakoby" poháněné nápravy (viz. zmíněné Embéčko Scount)
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Offroad nebo Frontera?
]Tak a je to tady.
A já myslel, že mám offroudíčka. Bééééééééééééééé
Takže opel frontera je trochu lepčí SUV s pevným rámem? [/color]
Takže opel frontera je trochu lepčí SUV s pevným rámem? [/color]
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Děkuji za konstrukční a věcnou kritiku,toto rozdělení jsem volil dle svého uvážení (ano s Teracanem a Nivou) jsem se asi seknul,ale v množství těch aut mi chvilku trvalo si vybavit,které auto je jak stavěné,ještě zde uvedu pár typů,na které jsem pozapomněl.
OFF ROAD: Jeep Comander, Grand Cherokee, JMC Landwind, Mahindra MM, Nissan Armada, Uaz Patriot, Dodge Nitro
SUV: Buick Randezvouz, Enclave, Rainier, Cadilac Escalade, Daihatsu Terios, Fiat Sedici, Ford Explorer, Teritory, Great Wall Hover, Holden Adventura, Honda Element, Chevrolet Captiva, Uplander, Suburban, Blazer, Chrysler Pacifica, Aspen, Infiniti FX, QX, Kia Sportage, Chevrolet Niva, Lexus RX, GX, LX, Lincoln MKX, Mahindra Bolero, Mazda CX-7 crossport, Mercedes GL, Mitsubishi Endeavour, Pontiac Torrent, Montana, Saturn VUE, Relay Subaru Tribeca, Dacia Logan Stepee, VW crosspolo
Pick up: Mitsubishi Space Gear
Ostatní nezařazené: Ford Edge, VW Concept A, Nissan Teranaut
Tak teď už by tu měli být snad všechny auta které se na světě vyrábějí a u kterých by mohlo dojít k polemice o jejích zařazení a využití,zařadil jsem Embéčko Skauta, Audi Allroada atd mezi SUV,protože jsou tak v dnešní době prezentována,ikdyž tyhle vozy by dle mě měli mít svou kategorii,asi RYBÁŘSKÉ SPECIÁLY, protože jsou to auta pro rybáře k projetí po polní cestě k rybníku (bohužel tomu zas neodpovídá vnitřní vybavení a použité materiály atd),takže nevím kam s nimi, můžem zde probrat auto po autě a ke každému si říct svůj názor,ale myslím si,že toto zařazení vozů by mohlo alespoň z 90% odpovídat standardu dělení, za bernou minci při dělení mezi off roady a SUV jsem bral- nosný rám vozu!
Ale v těch vozech,které jsem zde včera neuved, mě zaráží,že si někdo nevzpomněl třeba na takovou "klasiku" jakou je Opel Campo nebo Mitsubishi Space Gear........nooooo Campaři, Styďte se, to jste vlastenci??? :D :D :D
, netvrdím,že nyní jsou zde vyjmenována všechna vozidla,ale už jich asi moc neschází :D
(ředil jsem je přes 2 hodiny za použití 3 autokatalogů a dvou dalších bychlí vztahujících se k této tématice),a své rozčlenšní tu máte před sebou,tak jsem zvědavej,co je zařazeno dle Vás blbě a jak bujná diskuse se zde rozvine :D :D :D , ať už v tom zde máme jednou pro vždy jasno,kdo má off road,a kdo Kýbl do divadla
OFF ROAD: Jeep Comander, Grand Cherokee, JMC Landwind, Mahindra MM, Nissan Armada, Uaz Patriot, Dodge Nitro
SUV: Buick Randezvouz, Enclave, Rainier, Cadilac Escalade, Daihatsu Terios, Fiat Sedici, Ford Explorer, Teritory, Great Wall Hover, Holden Adventura, Honda Element, Chevrolet Captiva, Uplander, Suburban, Blazer, Chrysler Pacifica, Aspen, Infiniti FX, QX, Kia Sportage, Chevrolet Niva, Lexus RX, GX, LX, Lincoln MKX, Mahindra Bolero, Mazda CX-7 crossport, Mercedes GL, Mitsubishi Endeavour, Pontiac Torrent, Montana, Saturn VUE, Relay Subaru Tribeca, Dacia Logan Stepee, VW crosspolo
Pick up: Mitsubishi Space Gear
Ostatní nezařazené: Ford Edge, VW Concept A, Nissan Teranaut
Tak teď už by tu měli být snad všechny auta které se na světě vyrábějí a u kterých by mohlo dojít k polemice o jejích zařazení a využití,zařadil jsem Embéčko Skauta, Audi Allroada atd mezi SUV,protože jsou tak v dnešní době prezentována,ikdyž tyhle vozy by dle mě měli mít svou kategorii,asi RYBÁŘSKÉ SPECIÁLY, protože jsou to auta pro rybáře k projetí po polní cestě k rybníku (bohužel tomu zas neodpovídá vnitřní vybavení a použité materiály atd),takže nevím kam s nimi, můžem zde probrat auto po autě a ke každému si říct svůj názor,ale myslím si,že toto zařazení vozů by mohlo alespoň z 90% odpovídat standardu dělení, za bernou minci při dělení mezi off roady a SUV jsem bral- nosný rám vozu!
Ale v těch vozech,které jsem zde včera neuved, mě zaráží,že si někdo nevzpomněl třeba na takovou "klasiku" jakou je Opel Campo nebo Mitsubishi Space Gear........nooooo Campaři, Styďte se, to jste vlastenci??? :D :D :D
- Slaava
- Moderátor
Kravina
Škatulky jsou na píču, to už sem tu psal dávno. Sou dobrý jenom pro lidi, který nejsou schopný nebo ochotný se seznámit s předmětem doličným a rádi rychle přejímaj názory druhejch. Pak tu vznikaj takový debility, jako "špatnej film", "dobrý auto", "mizerná tráva"... nemluvě už o módních a hudebních stylech.
Každýmu může vyhovovat něco jinýho, tak ať si vybere podle objektivních hledisek a kritérií, nebo podle katalogu.
Každýmu může vyhovovat něco jinýho, tak ať si vybere podle objektivních hledisek a kritérií, nebo podle katalogu.
-
Váza