Dosla nafta na kopci, kto pomoze dostat auto prec?

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
jursik123
Kontaktovat uživatele:

Dosla nafta na kopci, kto pomoze dostat auto prec?

Příspěvek od jursik123 »

Dnes mi dosla nafta v mojej Frontere na mieste kde sa da dostat len offroad.
Hladam niekoho kto by tam mohol somnou ist zaniest naftu a nahodit. Mozno aj odvznusnit. Viete niekto kde sa to odvzdusnuje?
Tam som sa dostal celkom v pohode, je tam len 30cm snehu na par metroch, inak odhrnuta panelova cesta.

Samozrejme to nechcem zadarmo.
Budem velmi rad ak by sa nasiel niekto kto by mi pomohol auto odtial dostat, kedze je v horach, zlodeji nemaju prekazky.
Okrem Prievidza
Frontera-B 2,2 TDi /85 kW /, r.v. 98, predlzena, biela, 4x4
vlado007
Extra diskutér

Re: Dosla nafta na kopci, kto pomoze dostat auto prec?

Příspěvek od vlado007 »

No ja to mam trosku daleko. Ale skus oslovit prievidzsky offroad club s toyotami. Ich stranku si najdi na googli. Myslim ze ti pomozu aspon odtiahnut auto niekde do garaze. :wink:
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Ajaj. Kluci, napište mu, jak se to auto (nejspíš 2,2DTi) odvzdušňuje, já to nevím - pak by stačilo tam zajít s kanistrem. Pro 2,3TD je to popsaný tady: http://www.offroad-frontera.com/html/te ... alivo.html
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

T.č.0908717324.dnes som v robote,ale niekoho dohodim.
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

vlado007 píše:No ja to mam trosku daleko. Ale skus oslovit prievidzsky offroad club s toyotami. Ich stranku si najdi na googli. Myslim ze ti pomozu aspon odtiahnut auto niekde do garaze. :wink:
Ma podcenujes :mrgreen:
jursik123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jursik123 »

kuriatko píše:T.č.0908717324.dnes som v robote,ale niekoho dohodim.
dik, volam ti hned ako mi zlyha prvotny plan - handlovsky offroad, cbone.
jursik123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jursik123 »

Slaava píše:Ajaj. Kluci, napište mu, jak se to auto (nejspíš 2,2DTi) odvzdušňuje, já to nevím - pak by stačilo tam zajít s kanistrem. Pro 2,3TD je to popsaný tady: http://www.offroad-frontera.com/html/te ... alivo.html
je to 2,2 ale vytlacim si ten obrazok, mozno pomoze. dik
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

jursik123 píše:
kuriatko píše:T.č.0908717324.dnes som v robote,ale niekoho dohodim.
dik, volam ti hned ako mi zlyha prvotny plan - handlovsky offroad, cbone.
Tak volaj ak tam nemáš kamosa tak ta to vide draho :!:
A dál by sa vybavit priamo od vás z batovky chlap tiež off.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

jursik123 píše:
Slaava píše:Ajaj. Kluci, napište mu, jak se to auto (nejspíš 2,2DTi) odvzdušňuje, já to nevím - pak by stačilo tam zajít s kanistrem. Pro 2,3TD je to popsaný tady: http://www.offroad-frontera.com/html/te ... alivo.html
Jo, jestli si dobře vzpomínám, tak na 2,2DTi je potřeba odvzdušňovací přípravek. Pročti si toto:
viewtopic.php?f=7&t=1478
viewtopic.php?f=7&t=74
viewtopic.php?f=7&t=3721
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

Napíš ako si dopadol a kto ťa vytiahol :idea:
gackom
Začínající diskutér

Příspěvek od gackom »

Slaava píše:
jursik123 píše:
Jo, jestli si dobře vzpomínám, tak na 2,2DTi je potřeba odvzdušňovací přípravek. Pročti si toto:
viewtopic.php?f=7&t=1478
viewtopic.php?f=7&t=74
viewtopic.php?f=7&t=3721
Zdravím, na 2,2 dti pokud nemáš ten odvzdušńovací přípravek, tak to musíš odvzdušnit normálně startováním-asi 2x10 sekund a nafta by se měla dostat až do čerpadla. N asvém autě jsem ten ventilek odřezal do pr..le a dal jsem tam normální průhlednou hadičku, dostatečně dlouhou a ucpal jsem ji zátkou od nafukovacího lehátka. v případě, že je potřeba natáhnout a odvzdušnit, tak oddělám zátku a velkou injekční stříkačkou 60ml natáhnu naftu, zalomím hadičku, zacpu sátku a nastartuju. Pokud nemáš tak velkou stříkačku, tak to natáhneš normálně na hubu a je to :wink:
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
tomaszela
Diskuzní Nováček

Příspěvek od tomaszela »

Kašlete na přípravek, já to až do pořízení pumpičky odvzdušňoval průhlednou hadicí, do které jsem vložil plastový bazmek (tvarem něco jako hmoždinka) na zatlačení kolíku v tom odvzdušňovacím ventilku. Pak to jde normálně nasát pusou..
Frontera B, 2,2 dti, rv.2001, krátká, tmavá modrá +5cm, 235/85r16
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

gackom píše:
Zdravím, na 2,2 dti pokud nemáš ten odvzdušńovací přípravek, tak to musíš odvzdušnit normálně startováním-asi 2x10 sekund a nafta by se měla dostat až do čerpadla..
a když se do čerpadla nafta timhle způsobem konečně dostane, je většinou už po čerpadle. máme tu asi tak přes dvacet členů fora, co už si to zkusilo a stálo je to v rozmezí od 25 000,- do 30 000,- kč. ( jestli dobře koukám, tak tebe konkrétně ta oprava vyšla na 36 000,- kč viewtopic.php?f=7&t=2422&p=53785#p53769 )
....hoši, prostě tyhle výborné amaterské rady příště radši ani veřejně nepublikujte protože sem chodí lidi, co doufaj, že jim rady na foru pomůžou a né že je svejma výbornejma polovičatejma radama podojíte a dvě výplaty
gackom
Začínající diskutér

Příspěvek od gackom »

Omlouvám se, že jsem svůj příspěvěk napsal tak blbě, rozhodně jsem něchtěl nikoho podojit o dvě výplaty, proto jsem citoval příspěvky kde je popsáno jak je čerpadlo náchylné na zavzdušnění. Pokud ten ventilek dáš pryč a nahradíš ho normální hadičkou, tak to můžeš udělat i někde v terénu a naftu natáhneš pusou až k čerpadlu a tím vyloučíš poškození čerpadla startováním na sucho. Ještě jednou jse omlouvám, že jsem do té první věty svého příspěvku přímo nenapsal, že se to nedoporučuje. :oops:
Toyota LC 95, 3,0TD, rv.96, Ironman +2", 5cm body lift, pevnostní nárazníky, naviják, šnorchl, pneu 285/75 R16 BFGoodrich KM2
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ok, v pohodě a ještě bych tě tedy doplnil, že i po natažení nafty do čerpadla je potřeba povolit trubky ke vstřikům a umožnit tak odvzdušnění vysokotlaké části čerpadla
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“