PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
honzík
Pokročilý diskutér

Re: PRASKLÉ SBĚRNÉ POTRUBÍ (výfukové SVODY)

Příspěvek od honzík »

Zdárec,

mám tady volné jedny svody na výfuk ( svařené )

Tak je za nějakej šňaps přenechám třeba jako rezervu ........

h.
aligaligCL
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aligaligCL »

farmář píše:štefty myslíš?? čili svorníky? vytržený ze závitu.Jo, jsou na to spešl lepidla. To jo.Ale držím ti s nimi palce.
Přesně tak. Uvidíme jak dlouho to vydrží zatím je to od té doby dobrý..
opel frontera 2.2 16V ecotec r.v.1998 dlouhá , najeto 207tis. českolipsko
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Dudík »

Pánové, včera mě vyhnali z emisí! :( Takže sháním buď někoho kdo mi svody zavaří, nebo prodá nějaké použité a funkční. Mám benzín 2,2i 16V do 10/98 (X22XE). Najde se někdo? Pošlete PM kdyžtak, díky.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DerrickCuster »

Zdravím pánové, nevíte náhodou někdo, jestli se nějak liší výfukové parohy motoru X22XE a X22SE? Ty moje na Béčku praskly jako mnoha jiným, vařený to taky bylo, ale moc dlouho to nevydrželo a v druhovýrobě (třeba tady) jsem našel jenom paroží na X22XE. Z fotek i EPC vypadají tvarově dost podobně, počet děr pro štefty i tvar přírub sedí, verze pro motor s EGR to taky je, takže bych řekl, že by to mělo jít použít, protože ty motory jsou v podstatě stejný. Kdyby mi to ale někdo praktickou zkušeností potvrdil, byl bych radši :)
RMIMAXXX
Diskuzní Nováček

Příspěvek od RMIMAXXX »

Svody jsou stejny pro všechny motory X od 1.8 až po 2.2 liší se jen jestli maj EGR nebo ne.
Frontík B 1999 LIMITED 2,2 benzín dlouhá v kůži, manuál najeto 102 000.
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

DerrickCuster píše:Zdravím pánové, nevíte náhodou někdo, jestli se nějak liší výfukové parohy motoru X22XE a X22SE? Ty moje na Béčku praskly jako mnoha jiným, vařený to taky bylo, ale moc dlouho to nevydrželo a v druhovýrobě (třeba tady) jsem našel jenom paroží na X22XE. Z fotek i EPC vypadají tvarově dost podobně, počet děr pro štefty i tvar přírub sedí, verze pro motor s EGR to taky je, takže bych řekl, že by to mělo jít použít, protože ty motory jsou v podstatě stejný. Kdyby mi to ale někdo praktickou zkušeností potvrdil, byl bych radši :)
NENI ZVÁRAČ AKO ZVÁRAČ.KRÁSNE TO TU OPÍSAL PETER :!:
viewtopic.php?f=6&t=5126
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

RMIMAXXX díky za info. To jsem chtěl slyšet. Teda vlastně číst :)
mikitirak

Příspěvek od mikitirak »

Hoj Vojto,
také jsem měl tento problém nechal jsem svařit potrubí tzv.parohy ale neosvědčilo se praskly znovu tak jsem napsal meila kondorovi nebo nimrodovi jestli je nemají v e schopu a měli a myslím si že za 1500kč je dobrá cena jinak replika v Brně u fi jsem zjistil za 5000kč tak rada je zkus se informovat u zakladatelů tohoto fora :grin:
zdraví mikitirak
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

Kluci prosím vás je toto těsnění pod sběrný potrubí(parohy),na Acko 97 2,2 (54MWl4).Nechce se mě to rozdělávat dokud nemám jistotu.Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2.2 benzin 97 rok
Neopravuj nic z nudy,pak nebudeš stíhat spravovat.
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Jo, je to ono. Třeba Elring to vyrábí pod číslem 834.973. Já jsem na motor 2.2i (X22SE) v Béčku použil Elring 807.791, ale ty těsnění jsou v podstatě stejný, jenom mají jiný čísla. A teď pod nový parohy mám tesnění od LRT Automotive a vypadá taky stejně.
PS: S Elringem nemám nic společnýho, jenom přednostně koukám do jejich katalogu, protože na Fronteru dělají téměř všechny běžný motorový těsnění :)
Naposledy upravil(a) DerrickCuster dne 25 úno 2013 07:57, celkem upraveno 1 x.
bedna
Diskuzní Nováček

Příspěvek od bedna »

Díky za pomoc,tak už jsem sundal a i koupil a co víc, ještě jsem si všiml prasklýho těsnění pod víkem ventilů,takže zase další věc na spravení.No ale na to jsme u Fronter asi zvyklí všichni,že s opravou jedné věci to většinou nikdy nekončí. :grin: :grin: :grin:
2.2 benzin 97 rok
Neopravuj nic z nudy,pak nebudeš stíhat spravovat.
DerrickCuster
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Před nedávnem jsem namontoval nové výfukové svody, tak si dovolím shrnout svoje poznatky toho se týkající - jedná se o motory X22SE a X22XE.
X22XE - existují dvě varianty
1) s trubkou vedoucí od svodů (montuje se do otvorů označených na obrázku červeně) do tělesa AGR/EGR ventilu (mám Béčko, takže vycházím jen z informací z EPC) - svody Twintec 293050010 nebo LRT K020 - u nás prodává např. MJauto zde. Na ebay.de nebo v některých německých eshopech se ale dají sehnat i levnějš - našel jsem je třeba tady - Autoteile Prinz.
TWIN29305001.JPG
2) bez trubky uvedené ve variantě A (nemá ty otvory červeně označené na předchozím obrázku) - svody Twintec 293050070 nebo LRT K120. Opět k sehnání např. u MJauto zde. A opět v Německu sehnatelné levněji.

X22SE - tady pokud vím se dají použít jen ty svody uvedené ve variantě 2) pro motor X22XE - tedy svody bez těch děr nahoře - Twintec 293050070 nebo LRT K120.
TWIN29305007.JPG
Já tam mám LRT K120 a sedí dobře. Sice fouká těsnění k výfukové trubce, ale to je nejspíš kvůli její ohnuté přírubě. V balení jsou svody, obě těsnění (k hlavě i výfukové trubce), 10 šteftů a 14 matek. V Reichu jsem je nakonec nekupoval, protože mi je kamarád sehnal levnějš u nás.
Ještě k té ebay - dají se tam sehnat levnějš i svody od jiných výrobců, než jsem tady psal, údajně vyrobeno v Německu, ale o jejich kvalitě/nekvalitě se toho člověk moc nedozví. Na druhou stranu, znovu prasknout můžou i ty od LRT nebo Twintecu, na které jsem na internetu dohledal docela dobré reference.
Tak, konec hlášení :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
fronterastenly
Diskuzní Nováček

Příspěvek od fronterastenly »

Zdravíčko pánové,
Taky jsem se stal nestastnikem a uz 2x svářel parohy ale zase to fouká..
Chci se jen zeptat, nez do toho narvu dalsi penize, Ta díra je od hlavy pres cele parohy az pomalu k te prirube. Muže to mít až takový vliv na výkon , že autu se prostě moc nechce a nejde tak dobře za plynem ? jízdu bych přirovnal slabší felicii 1,3mpi. Ptám se, jestli to má vysoký vliv na spotřebu a výkon jestli to má cenu kupovat za pětku nové. :|
Frontera B sport 2.2 16V benzín 2000
mirek101
Začínající diskutér

Příspěvek od mirek101 »

Vliv to má určitě,i na výkon i na spotřebu,jak to budeš vařit po třetí tak ty svody nahřej a nech pooomalu chládnout,při tak velkým sváru je nech potom srovnat na brusce,páč se prohnou při vaření a jak je dotáhneš na štefty 3xzahřeješ a schládneš tak to praskne znovu,no a nebo zatni zuby a kup nový :grin:
A 2,2i,Long,100Kw,1995,LPG,AVM,rozšířená 3+3 Trip racing,zvednutá +10MaxT,+5Bodylift,tlumiče ProComp+5,Snorchel,GoodYear Wrangler MT 33x12,5 R15,BF Goodrich AT 245x75 r16,rám,nášlapy,samosvor,hubcuk 4t,Stihl 440MS,lopatka,pajzr,UAZ 469/1974,777 667 094
fronterastenly
Diskuzní Nováček

Příspěvek od fronterastenly »

říkam to uz nebude mít cenu vařit když už to bylo min 3-4x svařované a něco o litině jako strojař vím, je to sní na pytel :-D asi pustím korunu a objednám z mjauto ty nové plus lambdu, achjo a já si najivně myslel ze za 79 tis budu mit piko pero auto do ktereho uz ebudu muset nijak extra rvát a ono už i se svodama a dílama po koupi v tom budu za 23 tis :-D tedka jeste brzdy , opravit tacháč, ty svody, lambda, snimač vačky a je to top stav jako když to auto vyjelo ze salonu :grin:
Frontera B sport 2.2 16V benzín 2000
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“