Kde sehnat vysílačku CB,levně,starší?

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Zdravím, pouze bych krátce rád upravil tvé informace 1.) ČTU ne ČRTU Český Telekomunikační Úřad ale ok ale hlavně tedy to co mě praštilo do čumáku je:

CB pásmo ta zkratka má nyní dva výklady, kdysi Citized Band od toho CB ale nyní má zkratka CB i druhý význam a to ten že jsou povolená 2 pásma a to C a před cca 3ma lety i B možná už i dýl... Takže žádných 40CH ale 80CH a to ve stupnici CEPT 1-80. Povolené nejsou stanice tipu. Rozšířená ALL 296 na 800CH a podobný, ale... Pokud to máš roztažený a nevyśiráš tam, nikdo se o tebe nezajímá. K topení. Ano sou povolené poze 4 Waty, to je pravda... ČTU v poslední době pořád vysírá s měřením, to je taky fakt... Ale další fakt je že když se potřebuju dobouchat na druhý konec ČR tak tam chvilkově nahulím 200W a nikde není problém a ještě mi faktura nedošla... Řekl bych to tak, na stabilu (z domu) bych si rozhodně pravidelně vysílat na víc než 4 netroufl... Na okruh 50Km kolem brna mi stačí 0,5W bohatě... V autě mám 50W briketu... Nemají šanci to zjistit, navíc, chodí pouze na udání...
Majk píše:
patas píše:ja mam tez allamat 269 plne dostacujici.Kamos mi rek ze mi na tom klidne rozchodi 120 kanalu :-) ale sem linej to vyndat z auta.Ale az budu menit zarovku na palubce bude muset ven ak to necham udelat :-) at je nejaka sranda
Nechci štourat, jen malé upozornění rozšíření kanálů mimo povolené pásmo je nelegal stejně jako "topení", zkrátka 40ch + 4W. U nás jsem viděl pátrat ČRTŮ s vyhledávacím vozem jenom topiče :) . Ale kamoša v Deutschlandu zastavili polischi a CB mu provrtali osmičkou vrtákem akušou skrz display :cry: tam se s ničím neserou tak bacha na výletě....
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Rescuer píše:... Řekl bych to tak, na stabilu (z domu) bych si rozhodně pravidelně vysílat na víc než 4 netroufl... Na okruh 50Km kolem brna mi stačí 0,5W bohatě... V autě mám 50W briketu... Nemají šanci to zjistit, navíc, chodí pouze na udání...
... sem te videl nedavno parkovat na spojce mezi Udolni a Uvozem, tak pozor pozor.... Nahlasit se to musi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj, u nás je fakt už legál oněch 80 kanálů s tím že některé jsou vyhrazené pro dataa jiné, některé na svolávání.Jenže každá země to má trochu jinak a pokud nemáš přepínatelnou multinorm, budou celnící a poliši útočit vrtákama nebo se holt sem tam někam nedostaneš... ale topení je akt ilegál a jdou po něm všichni.Jo a nemyslete že jdou jen a udání,poslední dobou rádi zaměřujou...docela aktivně.Inu, ještě pár let a budou na emise chodit i koně.... fenomén ČR je že jsme vždy papežtější než papež.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Bohužel... Mno a jinak, k těm datům... CB pásmo je primárně a obecným předpisem dané jako FONE což znamená hlasová komunikace, data tam nemají co dělat. Bohužel tam jsou protože je to odpadní pásmo. Ale jinak tam nemají co dělat a nám můžou krom toho že nás ruší být ukradený. Nemáme povinnost na ně brát žádný zřetel neboť ty sou tam nelegálně. Bohužel v ČR je takový bordel že po jedné straně sou na CB data nelegální a na druhé straně prodaly určité frekvence (CH 26, 27, 58,60) pro datové přenosy digitálních kotelen. Ale nijak je nemusíme respektovat, neomezíme je. Nejdou totiž přímo na těchto kanálech ale o 5 kilo níž. Ale k nám prolézají.

Dál: 80CH je povolených ve všech okolních zemích:
Slovensko, Rakousko, Německo, tuším i Maďarsko ale nejsem si jistý...

Dál dělení kanálu v kostce které je ve jmenovaných zemích stejné:

CH 1 - svolávací - slouží pouze na svolávání a pak přechod jinam (je to pouze ústní dohoda žádný předpis, pokud tam někdo bude kecat je to DEB*L ale nikdo mu nic nemůže, leda naštvaní kolegové)

CH 9 - Nouzový kanál - je tam na poslechu Policie, Hasiči, záchranka + ostatní záchrané organizace, třeba taky my. Bavit se tam opět dá, ale člověk který se tam bude vykecávat je podle mne bezohledný BLB který tím může ryskovat životy jiných, CH9 je pořád použivaný!!! Ale opět je to jen ústní dohoda a né předpis.

CH 10 - Kanál všech řidičů (bývalé R.I.T.A.) Nyní pouze infokanál. Je slušností se tam nevybavovat ale pouze ptát na informace a dávat informace, v případě touhy s někým mluvit je ideální odkráčet jinam. Zase není to dáno žádným předpisem ale pokud nechcete aby z kamionu vylezl borec a dal vám po tlamě že kvůli vám ho chytla celní správa, raDši bych se bavil jinde...

CH 19 - Nouzový kanál - V ČR nepoužívaný, v ostatní státech zejména USA používaný, ale i jinde, stejné jak CH 9

CH 25,26 - Data krom toho že občas otravují tak si jich nemusíme všímat

CH 36 - navigace - V některých městech (BRNO, PRAHA, Žďár n. Sáz. (mám vyzkoušené)) funguje navigace na tomto kanále, opět myslím že není ideální tam otravovat... ale předpis to nezakazuje...

Fuj sem se rozepsal, tak snad to někomu k něčemu bude...
farmář píše:jj, u nás je fakt už legál oněch 80 kanálů s tím že některé jsou vyhrazené pro dataa jiné, některé na svolávání.Jenže každá země to má trochu jinak a pokud nemáš přepínatelnou multinorm, budou celnící a poliši útočit vrtákama nebo se holt sem tam někam nedostaneš... ale topení je akt ilegál a jdou po něm všichni.Jo a nemyslete že jdou jen a udání,poslední dobou rádi zaměřujou...docela aktivně.Inu, ještě pár let a budou na emise chodit i koně.... fenomén ČR je že jsme vždy papežtější než papež.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Víš,pokročilo to co jsme v unii,takže data :

přenos dat (třída vysílání F2D, F3D) 5) je možný pouze na kanálech č. 24 (27,235 MHz),
č. 25 (27,245 MHz), č. 52 (26,675 MHz), č. 53 (26,685 MHz), č. 76 (26,915 MHz)
a č. 77 (26,925 MHz), které jsou vyhrazeny pouze pro tento druh provozu.

už taky máme opravdu 80 kanálů,nakoukni na jeden úža dokument od ČTÚ kterým se to řídí:

http://www.rcsbrno.com/soubory/2.pdf

pořád se totiž něco děje.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Ok, tak sem to rychle proletěl, mno je tam tedy nějaka ta změna blbci vymýšlí ptákoviny ... Ale... Nemáme povinnost nevysílat na datových kanálech... Na CB se ozývá jeden super borec z ČTU... Sice tedy data sou očividně vyhrazena i na více kanálech, ale to neznamená že tam nesmí jít fone. a klidně nadrzo přez ně :-) A dál, nevím odkud si ale skus si zajet do Brna, pustit tady scan a to by si koukal kde všude sou data :D Takže ono, nějáký vyhlášky a předpisy co to je... Takže jednoduše: Tam kde sou data se klidně vysílat smí bez omezení. + se tam smí hodit datový tok. ok?
farmář píše:Víš,pokročilo to co jsme v unii,takže data :

přenos dat (třída vysílání F2D, F3D) 5) je možný pouze na kanálech č. 24 (27,235 MHz),
č. 25 (27,245 MHz), č. 52 (26,675 MHz), č. 53 (26,685 MHz), č. 76 (26,915 MHz)
a č. 77 (26,925 MHz), které jsou vyhrazeny pouze pro tento druh provozu.

už taky máme opravdu 80 kanálů,nakoukni na jeden úža dokument od ČTÚ kterým se to řídí:

http://www.rcsbrno.com/soubory/2.pdf

pořád se totiž něco děje.
:shock: :shock:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Data na CB

Příspěvek od Milda »

]Ta data, co lítají grátis po CB pásmu mě taky pěkně točej nervem. Vždycky se mi na nich sekne scan. To máš pravdu. Ale nic nenaděláš. :evil: [/color]
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Když pomineme vyhrazení kanálů,je jich stále dost,i když nevím proč nejsou někde na okraji aby se netlačily mezi hovory...tak lidi si stejně dělají co chtějí,ale obsah se nějak nekontroluje,už dávno třeba v Plzni důchodci si pouštěli éterem z baráku do baráku dechárnu a dělali že je to jen jejich kanál.A to dost sprostě.Myslíš snad že pustili brejka?ani náhodou...tak si ani nejsem jist jestli nějaká pravidla existují....
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Pravidla na CB

Příspěvek od Milda »

]Víš, je to dneska těžký. I na CB pásmu byl kdysi jakýsi soulad a pravidla provozu, která by se měla respektovat i dnes. Lidi se nemazali schválně vzájemně, nechávali místo pro brejka, uvědomovali si, že to není jen jejich píseček a že je slyší plno dalších, včetně KRSky z ČTÚ. Ale kdeže je tomuto pořádku konec. O nešvarech by se tu daly psát litánie, ale to ne. Reprodukování hudby je z ČTÚ výslovně zakázáno a je napadnutelné. Že by se měli uživatelé pásma alespoň jednou za čas představit volačkou a městem, se už taky skoro neslyší, kromě některých tzv."koleček" z řad radioamatérů. Největší bordel a vulgarismus tam ale dělají na 10.k TIRáci. To je chlív na Ntou.[/color]
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj, k tomu si přidej naučit se které kanály jsou datové protože slovou pouze jaksi vystihuje jejich využití...projde ti to, sem tam protože jsi mobilní a slabej,ale stacionární vysílajda už by to štěstí mít nemusela.Ti důchodci mě tehdy dooost vytočili,měl jsem na tom kanále spicha,navíc srali na nějaké svolávací,jak bylo jen 40 kanálů celkem tak byly všechny plný...např babky si mezi sebou kecaly z kuchyně hovadiny a tak....spousta jich totiž přišla na to že je to jaksi gratis.A koho sral soused tak trochu přitopil....fuj.Zlatá vesnice...
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

S tïm jak začínají určití lidé soukromničit s kanálama bohužel souhlasím :-( U nás v Brně na pásmu je to tak s CH 20, důchodci zabraly kanál a hotovo, a jak jim tam někdo vleze je čurbes... Nebo jeden nejmenovaný z našich kolegů: "Kanály sou všech, každů může vysílat kde chce, žádný kanál nikomu nepatří. Ale na CH6 mi nelezte, tam vysílám ja"

Pro Brňáky já sem buď na CH10 nebo CH B18(57) 26.725MHz
farmář píše:jj, k tomu si přidej naučit se které kanály jsou datové protože slovou pouze jaksi vystihuje jejich využití...projde ti to, sem tam protože jsi mobilní a slabej,ale stacionární vysílajda už by to štěstí mít nemusela.Ti důchodci mě tehdy dooost vytočili,měl jsem na tom kanále spicha,navíc srali na nějaké svolávací,jak bylo jen 40 kanálů celkem tak byly všechny plný...např babky si mezi sebou kecaly z kuchyně hovadiny a tak....spousta jich totiž přišla na to že je to jaksi gratis.A koho sral soused tak trochu přitopil....fuj.Zlatá vesnice...
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Koukam bonzaci fungujou všude :lol: Tak doufám že si mi nekoukal do auta... Je tam bordel jak v chvlívě :D
Rosta píše:
Rescuer píše:... Řekl bych to tak, na stabilu (z domu) bych si rozhodně pravidelně vysílat na víc než 4 netroufl... Na okruh 50Km kolem brna mi stačí 0,5W bohatě... V autě mám 50W briketu... Nemají šanci to zjistit, navíc, chodí pouze na udání...
... sem te videl nedavno parkovat na spojce mezi Udolni a Uvozem, tak pozor pozor.... Nahlasit se to musi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Nevím, jestli to tady je ještě o tom, že někdo shání CB (nechce se mi to všechno číst :lol: ), ale možná budu v brzku něco ze CB prodávat. :wink:
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Rescuer píše:Koukam bonzaci fungujou všude :lol: Tak doufám že si mi nekoukal do auta... Je tam bordel jak v chvlívě :D
Rosta píše:
... no to vis :lol: Uz vim, kde nakoupit dily :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Pavel M píše:Nevím, jestli to tady je ještě o tom, že někdo shání CB (nechce se mi to všechno číst :lol: ), ale možná budu v brzku něco ze CB prodávat. :wink:
Tak to sem pak hodíš néééééé?KH.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“