Zapojení hadic a dalších věcí na motoru 2,3TD
- Slaava
- Moderátor
Re: Zapojení hadic a dalších věcí na motoru 2,3TD
Jak jsi přišel na to, že ti to nemaže? Měřil jsi tlak manometrem nebo jenom podle rafiky na palubce?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
nemaže to , nebo snad nemazalo protože na tom ozubu se to na tisícihranu normalně protáčelo, včera jsm vyzvedl ozuby a budu to zkoušet. ozuby jsem nasadil nebyla tam žádná velká vůle, tak uvidím, akoráte se mě motor rozběhne a za 3 vteřiny zhasne, tak ještě budu laborovat,co se s tím děje, je to skládačka dočista, moc času na to nemám, ale už bych to fakt rád slyšel, že to běží... no uvidím teď odpoledne se s tím budu trápit proč to zdechá... tak mlím, že za ty 2-3 vteřiny co se to rozběhne to ten olej ani nenatlačí.... jak říkám... uvidím...
Váňa Znojmák, frontera dlouhá ,r.v.94, 2.3TD,A6,
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
tak už to maže mám olej na hoře na vačce, ale zdechne to hned po 3 vteřinách .. uvidíme....
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
tak už to běží pomohl jsem tomu eterem, lehce kolísají otáčky, a má to tvrdší zvuk, jinak snad... to bude dobrý 
- Slaava
- Moderátor
Moje tipy:
- seřídit vstřikovací čerpadlo (usazení), možná i jestli nemáš moc nízký volnoběžný otáčky
- jestli ti nepadá nafta
- jestli není něco v naftovým okruhu ucpaný (nebo není obráceně zpětnej ventil mezi filtrem a vstřikovacím čerpadlem)
Tím éterem překleneš to chcípání na začátku a pak už to běží? Nepomáhá přišlápnutí plynu? Jak to startuje, žhavíš vůbec?
- seřídit vstřikovací čerpadlo (usazení), možná i jestli nemáš moc nízký volnoběžný otáčky
- jestli ti nepadá nafta
- jestli není něco v naftovým okruhu ucpaný (nebo není obráceně zpětnej ventil mezi filtrem a vstřikovacím čerpadlem)
Tím éterem překleneš to chcípání na začátku a pak už to běží? Nepomáhá přišlápnutí plynu? Jak to startuje, žhavíš vůbec?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
Ahoj přišlápnutí pomůže ,že se to chytne do otáček, al kolísá to, teda dlouho to trvá než to naskočí ,musím dost dlouho motat než to lapne, a pak když chvili přidržím plyn tak se to chytne řekněmě do volnoběžnejch otáček, s tím, že mě připadá, že ta nafta padá, když to necham 10 min stát zase musím dlouho motat,než to blafne, 6havení problikává tak to bude asi i špatným žhavením ale teplej by už měl chytat dobře... snad. Je to tvrdej zvuk, tak asi ito čerpadlo bude chtít hnout ještě to budu dnes odpolko zkoušet
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
to žhavení jd a po chvilce normalně vypne,asi tak jak by mělo, samo že ještě nevím jak jsou na tom ty žhavičky, ale pok když se to rozběhne tak kontrolka žhavní ještě problikává...? No a volnoběžný otáčky to teda nedrží.... zkusím hnout s tím čerpadle,. Pán co jsem to od něj koupil tvrdil, že čerpadlo je dělaný...ha,ha... no tak jak tvrdil i ostatní bláboly... 
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
a ještě tak čumím na to čerpadlo a nahoře jse dv vyvod jeden s plast-gumovou čepičkou, kterej tuti je uzavřenej a dál blíže k filtru je vyvod s kovovou trubičkou a to taky nemmám zapojeným tak prosím ještě o tip kam to povede.... jestli to pak s tím nesouvisí... díky
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
Tak jsem se snažil to čerpadlo pootočit a zdá se mě, že směrem do prava je to o kousek lepší přesto se mě to zdá dost tvrdý, ale já jsem to před tím neslyšel tak to nemám s čím posoudit, je to jako starý ducáto,dost by mě zajímalo co by to dělalo ve vysokejch otáčkách,mám z toho trochu neježenej chlup,ale třeba to tak má bejt, jo a po chvilce to vonoběžný točky chytne tak 950 , i to se mě zdá hodně,ale to by šlo asi na čerpadle ubrat, ale ty starty dočista na hovno než to blafne to je tak 10 20 vteřin jak kdy... a j to teplý
??????????
- Slaava
- Moderátor
Váňo, kolego, prosimtě, to je zase dvacet dotazů na dvacet věcí, který tu už byly zodpovězený. Zkus prosímtě krapet hledat, trochu ti pro začátek pomůžu:
- Jestli si neseřizoval vstřikovací čerpadlo podle úchylkoměru na výsuv pístku, tak začni tím: viewtopic.php?f=7&t=2058&st=0&sk=t&sd=a
- O volnoběžný otáčky po startu se stará regulátor ovládanej teploměrem - zrovna teď to tu řeší Námořník: viewtopic.php?f=7&t=1328 - volnoběžný otáčky lze seřit na čerpadle šroubovým dorazem ale klidně se může stát, že si špatně nasadil lanko od plynu a to je moc krátký a nepustí kulisu až k dorazům.
- Pak si do políčka "hledej" vpravo nahoře zadej slovo "přesuvník" - tak si najdeš jeho princip, proč tam je a jak se dá zkontrolovat jestli funguje.
- Poté pokračuj rovnou na "padání nafty", tedy na zavzdušňování palivovýho potrubí při jeho netěsnosti - třeba pak zjistíš, že s odpojenejma hadicema, připojenej rovnou na kanystr zavěšenej ke stropu garáže ti motor startuje na otočení.
- Po nažhavení (zhasnutí kontrolky na palubce) bys měl motor natočit a pak už by kontrolka blikat neměla. Pokud bliká, je něco špatně (jedna nebo víc žhavicích svíček, dráty, relé). Nejsnazší je nejdřív změřit odpor jednotlivých svíček (po odpojení přívodního plusovného drátku) - špatná má jinej odpor. Potom si změř, jestli po drátech teče dost (jestli vůbec nějakej) proud (ani ne tak napětí jako proud). Svíčky můžeš pro pokus napojit i přímo na baterku a pak natočit. I toto je tu vše popsáno.
- Neznámej cajk na čerpadle vyfoť ať víme o co jde (podle popisu je to tuším nějakej přetlakovej ventil, kterej mám taky osazenej jenom takovou gumovou "kápí").
- Jestli si neseřizoval vstřikovací čerpadlo podle úchylkoměru na výsuv pístku, tak začni tím: viewtopic.php?f=7&t=2058&st=0&sk=t&sd=a
- O volnoběžný otáčky po startu se stará regulátor ovládanej teploměrem - zrovna teď to tu řeší Námořník: viewtopic.php?f=7&t=1328 - volnoběžný otáčky lze seřit na čerpadle šroubovým dorazem ale klidně se může stát, že si špatně nasadil lanko od plynu a to je moc krátký a nepustí kulisu až k dorazům.
- Pak si do políčka "hledej" vpravo nahoře zadej slovo "přesuvník" - tak si najdeš jeho princip, proč tam je a jak se dá zkontrolovat jestli funguje.
- Poté pokračuj rovnou na "padání nafty", tedy na zavzdušňování palivovýho potrubí při jeho netěsnosti - třeba pak zjistíš, že s odpojenejma hadicema, připojenej rovnou na kanystr zavěšenej ke stropu garáže ti motor startuje na otočení.
- Po nažhavení (zhasnutí kontrolky na palubce) bys měl motor natočit a pak už by kontrolka blikat neměla. Pokud bliká, je něco špatně (jedna nebo víc žhavicích svíček, dráty, relé). Nejsnazší je nejdřív změřit odpor jednotlivých svíček (po odpojení přívodního plusovného drátku) - špatná má jinej odpor. Potom si změř, jestli po drátech teče dost (jestli vůbec nějakej) proud (ani ne tak napětí jako proud). Svíčky můžeš pro pokus napojit i přímo na baterku a pak natočit. I toto je tu vše popsáno.
- Neznámej cajk na čerpadle vyfoť ať víme o co jde (podle popisu je to tuším nějakej přetlakovej ventil, kterej mám taky osazenej jenom takovou gumovou "kápí").
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
tak jsem situaci nastavením čerpadla vyřešil přes kámoše co jeho tatík dělá čerpadla a už to frčí, doladole vše, ale jak to chvíli běží chčij... píšu přimo chčije olej takza 5 min louže jak dlaň a je to adkud si mezi převodovkou a motorem, a to jsem dával nový těsnění na vanu, tak to teď rozdělávám jestli není shrnutý, ,ale to bude taky sexík, doufám, že to nechčije tak z gufera na klice???? to by mě fakt smích přešel , no uvidím, zatím dík za všechny rady a ještě toto musím ubojovat, Jo a chtěl jsem se zeptat, mám na tom autě 255x75 x15 a jsou dost k.o. můžu tam střihnout 235? ty mám možnost sehnat nový za necelejch 1900,-\ tak to mě láká, ale jestli s tím máte nějaký zkušenosti budu rád za info, tak určitě spotřeba níže... díky za info
- stefi_ul
- Pokročilý diskutér
No tvl ty ses pripad pro chocholouska
Na 235kach snad jezdi drtiva vetsina lidi, ja je zrovna nazouval dneska
Ale to se taky resilo uz leta
Na 235kach snad jezdi drtiva vetsina lidi, ja je zrovna nazouval dneska
Ale to se taky resilo uz leta
Jeep G Ch 98, 5.2,156kW,e85 - BFG KM2
A 1992, 2.4i, - uz jen par organu
OII 2.0TDi, 103kW.
Canon 40d, Canon 14-40l/f4, Canon 70-200l/f2,8, Sherpa 450R,
Benq DV M23
608201193,60347163
OII 2.0TDi, 103kW.
Benq DV M23
608201193,60347163
-
George 3D
- Začínající diskutér
Doporučuju kouknout do velkýho techničáku a podle toho obout, člověk nikdy neví na jakýho orgána na cestě narazí. Ale pokud vím, tak rozměr 235 mají snad všechny Áčka, jen ty novější pak obvykle na 16", kdežto starší 15".
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
-
burdaivan
- Diskuzní Nováček
No stefi tak nevím jestli pro chocholouška
ale auto mam 3 metry a teprve je skládám a zkušenost tedy žádná....víš?
Drobnej dotaz a prima odpověď,
A Georgi já do techničáku samo koukal a mám tam dokonce psaný 215,a 255 vůbec né, tak teď vím jak to obuju, a zajímalo mě co je nejvhodnější....díky oběma
- stefi_ul
- Pokročilý diskutér
ja taky tomu rozumim prd, ale libi se mi, jak se nenechas odrazovat tim, ze te kazdy posila, abys hledal na foru a ty jedes jednu otazku za druhou.
Ja byl taky takovej
To Georg3D: po tobe nekdy chtel nejakej organ VELKY TP?? Rozdilny gumy by mohli vadit nejakymu hnidopichovi na STK a pak na Slovensku maji problemy. U nas - doufam, ze to tak zustane - nemuzou z hlavy znat rozmery vsech aut, co tu jezdi.
Ja byl taky takovej
To Georg3D: po tobe nekdy chtel nejakej organ VELKY TP?? Rozdilny gumy by mohli vadit nejakymu hnidopichovi na STK a pak na Slovensku maji problemy. U nas - doufam, ze to tak zustane - nemuzou z hlavy znat rozmery vsech aut, co tu jezdi.
Jeep G Ch 98, 5.2,156kW,e85 - BFG KM2
OII 2.0TDi, 103kW.
Benq DV M23
608201193,60347163
OII 2.0TDi, 103kW.
Benq DV M23
608201193,60347163