Únik oleje
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Únik oleje
Ahoj,
opět jsem po delší cestě o víkendu nechtíc promastil spodek auta. Přes olejové víčko mi slintá olej a chčijíc dolu na převodovku ho vítr po dálnici roznáší po celým spodku a zadku. Slintá toho málo, ale jak je horkej, tak to leze fakt všude. Mám jiný víčko a i novou gumičku, odvětrání motoru je volný a lehce hubou profouknutelný, motor samozřejmě trochu dejchá, ale nic nenormálního. Máte někdo takovou zkušenost?
Díky
opět jsem po delší cestě o víkendu nechtíc promastil spodek auta. Přes olejové víčko mi slintá olej a chčijíc dolu na převodovku ho vítr po dálnici roznáší po celým spodku a zadku. Slintá toho málo, ale jak je horkej, tak to leze fakt všude. Mám jiný víčko a i novou gumičku, odvětrání motoru je volný a lehce hubou profouknutelný, motor samozřejmě trochu dejchá, ale nic nenormálního. Máte někdo takovou zkušenost?
Díky
- farmář
- Moderátor
Re: Únik oleje
jo mám.Dělal mi to hlavně pažout, ale udělalo mi to i Campo, někdy. Prostě dynamika vzduchu v motoru se asi někdy potká s olejem nešťastněji a vychčije to ven. Jsi klikař, já měl vždy oblitej motor jedna báseň.
Ale motoru nikdy nic nebylo, nebyl přelitej, nic.
Ale motoru nikdy nic nebylo, nebyl přelitej, nic.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No já měl zato, že guma na víčku musí těsnit. Navíc pod víkem je hovno tlak, šak se tam maže z kanálů vačka a není tudíž důvod, aby se to dralo ven. Poslední vyblití bylo při dálníční jízdě 160kou. Teplota OK. Olej je pořád na max. Když to nechám vrčet a vyndám víčku tak si to normálně maže do vačky.
Zkusím dát jiný ventilový víko, ale pochybuju, že to zabere.
Spodek mi teda zaručeně nezhnije.
Zkusím dát jiný ventilový víko, ale pochybuju, že to zabere.
- BUFU 2,3 Č.Krumlov
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no vidíš aspon jedno pozitivum

no vidíš aspon jedno pozitivum
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak je tam nový vent. víko a zatím sucho po pěšině. To mě poser......zkrat ve znaku 
- farmář
- Moderátor
nn, je to logický. Jak ti to nahoře netěsní, nasaje to studenej vzduch, ten se ohřeje a vyprskne to směrem do odfuku.....taková fixírka 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- vlado007
- Extra diskutér
Keby ti to robilo stale, tak treba pozret odvetravanie motora. Je tam taky akoze "filter'' ktory odlucuje olej, a ten sa casom zanese a potom pri vyssich otackach to nestiha ist naspet do sania. Vznika tam pretlak a tlaci to vsade olej von. Na volnobeh to nezistis.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- Slaava
- Moderátor
Ten filtr jak píše Vlado je přidělanej zespoda víka hlavy - je to taková hromádka plechovejch roštů, snadno se to dá rozdělat a vyčistit.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Cože? Kde? To víko je kompletně zakrytovaný a šteftíky, co drží krycí plech toho horního patra jsou roznejtovaný. Máte někdo foto toho, co myslíte?
- Slaava
- Moderátor
Sorry, jak jsem viděl ten Vladovo příspěvek, tak sem si myslel, že se bavíme o 2,3TD, tam to jde rozebrat.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Doktor
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Aha. No na Bčku to samozřejmě inteligenti vylepšili. Nicméně testovací jízda na aviatickou pout byla pěkně zasucha. Zatím tedy problém vyřešen novým vent. víkem.