Zapojení hadic a dalších věcí na motoru 2,3TD

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
burdaivan
Diskuzní Nováček

Zapojení hadic a dalších věcí na motoru 2,3TD

Příspěvek od burdaivan »

Zdarec, pánové potřeboval bych prosím radu, skladám motor,kterej jsem nerozdělával a tak tápu,Jde o A 2.3 TD udělal jsem rozvody a lišty, teď ho mám va auto a snažím se vše pozapojovat,ale některé věci fakt nevím, třeba - kam vde hadice vývěvy z altrnátoru, je uřízlá, pak dole na pravé strane na prsách pod alternátorem jsou dva vývody na hadice (užší), u kterých mám také uřezané hadice, a nevím kam snima,a pak od posilovače vrzd jde plat. hadice ,ale kam jde to také nevím?... past moc by mě pomohlo, kdyby jste mě někdo poradil, popřípadě poslal foto motor.prostoru kolem čerpadla a alternátoru at to mohu zkompletovat .. moc díky za pomoc
Váňa Znojmák, frontera dlouhá ,r.v.94, 2.3TD,A6,
farmář
Moderátor

Re: motor 2.3 Td

Příspěvek od farmář »

víš co? napiš odkud jsi. Altík má vývěvu pro posilovač brzd, taková klasika :)
Napiš ale odkud jsi a seženeme někoho poblíž tvých tras s tímhle motorem, koukneš a bude ti vše jasné, co ty na to. Třeba bydlíš vedle někoho z fora.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
burdaivan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od burdaivan »

Aho jsem ze Znojma, ten altik jsem dodedukoval,ale bylo by super omrknout to v realu,díky zatím .Ivan
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Spíš sem dávej fotky co ti není jasný, protože podle popisu to nemusí bejt zase jasný nám. To na prsou, co popisuješ je nejspíš podávací čerpadlo nafty (jedna hadice vede od nádrže, druhá vede k filtru), na vývěvě jsou dvě olejový hadice (sama si nasává z olejový vany trubičkou s košem a vrací olej do příruby na boku vany) a podtlaková, která vede k T-rozbočce odkud vede trubka k posilovači brzd a zásobníku, co je nad podběhem levýho kola. Na podtlakový vedení jsou napojený i tenký trubičky ovládání EGR ventilu ale to zablenduj.

A hnedka takhle z kraje si vyplň podpis ať i příště lidi hned ví co máš za povoz.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
burdaivan
Diskuzní Nováček

Re: Zapojení hadic a dalších věcí na motoru 2,3TD

Příspěvek od burdaivan »

Ahoj díky, za odpověď teď jsem ty hadice co jsi popisoval do zapojoval, a už mě chybí jendvě hadičky. na pravo od řemenice na klic jsou pod alternátorem přišroubovaný dvě věci, čidlo jakési k tomu jde el. ,a pak ,, něco,, z čeho vedou dva menší vývody na hadičky, který mám taky uřezaný... tak to je poslední co mě trápí, jinak jsem díky vám už vše dozapojoval, Snad mě poradíte i teď :grin: no nevím, jestli jsem to inteligntně popsal,ale tak mě to vypadlo z huby... díky moc za ino o ty moji 2.3TD na kterou se těšm jako malej jarda. díky
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

To s těma drátama bude čidlo tlaku oleje (přívod na rafiku a na kontrolku nízkého tlaku). To druhý nevím - zní to jako to podávací naftový čerpadlo ale to si už zapojoval o příspěvek vejš. Dej sem fotku!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
burdaivan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od burdaivan »

ráno to nafotim a pošlu. Jinak bych už to mohl rozhejbávat. tak zatím dík
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

zdrvím tě. vyplň si prosím podpis - viewtopic.php?f=9&t=5217#p16334
burdaivan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od burdaivan »

Ahoj, ten podpis jsem si vyplnil, snad o.k. nejsem žádnej velke pc expert, a tak bych pořeboval poradil, chci na forum nacpat fotku mot. prostoru na fronteře,kterou skládám, a nevím si rady jak v té části pozapojovat hadice, Jsem doml. se ,, Slavou,, že sem tu fotku dám,a on by mě dokázal poradit, Teď jsem to rán vyfotil, ale boha nevím jak to tam nacpat. Díky moc za info to víš starej vůl už jsem. Díky moc Váňa znojmo
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Nedá mi to nerejpnout si do popisu, ale já bych teda nechtěl dělat GO motoru každej tejden :grin:
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

to jseš celej ty Jiří :) ale jsou lidi, co s tím nemají problém! :)
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
burdaivan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od burdaivan »

draci, kurňa to jsem se ,ale i jsem nasmál, bránice procvičená.... Udělali jste mě radost, den hňup prosvětlen, jde vidět že pro predel je tady uděláno... smích
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Když píšeš příspěvek, tak dole máš takovou záložku "příloha" - tam klepneš na tlačítko procházet, najdeš si, kde máš ty fotky uložený v počítači, fotku označíš a klikneš na otevřít. Cesta k fotce se ti nahraje do tý záložky "příloha" a pak už jenom klikneš na "přiložit soubor".
jak-vlozit-prilohu.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
burdaivan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od burdaivan »

ahoj dík za návod,jak na to s tou fotkou, snad jsem to teď poslal jak jsem potřeboval, až na to někdo zkouknete moc prosím o radu které ty hadice k tomu připijit, včera jsem dodělal k tomu čidlu elektriku, ta byla také uřezaná, už mě chybí jen zapojit toto a mohu zkusit startovat. díky, díky moc Váňa
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

To je to podávací čerpadlo, jak jsem psal vejš. Tahá naftu z nádrže a strká ji do filtru adkud dál pokračuje do vstřikovacího čerpadla. Na tomhle podávacím čerpadle je na víku vyražená šipka, která ti poradí kterou hadici na kterou přírubu nasadit aby ti to nečerpalo obráceně. Na přívod k podávacímu čerpadlu napojíš hadici od přívodní trubky, která vede po příčce za motorem, na vývod hadici k filtru.

Vývěvu máš teda zapojenou dobře?
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“