Campo - na co bacha

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
pida3.2v6
Pokročilý diskutér

Campo - na co bacha

Příspěvek od pida3.2v6 »

potřeboval bych nějaké informace od Campistů a jim příbuzných.Švagr zemědělec by rád naftovou Fronteru s korbičkou.
Podobné téma jsem tu našel,ale z roku 2006 - takže nic moc aktuální.Potřeboval bych info na co si dát bacha,které motory jsou přijatelné , kde jsou rizikový místa rámu,korby. atd. Děkuji za info - pokud nějaké dostanu
Frontera B 3,2 V6 ,r.v.2000,246 000 km,manual,dlouhá,LPG,pera + 7 cm + prodloužený Rancho RS 5000,rozšířená +3+3 cm,protektory Colway C Trax MT 245/70 R16
Slaava
Moderátor

Re: Campo - na co bacha

Příspěvek od Slaava »

Rizikový místo rámu je mezi budkou a korbou, rizikovým místem korby je celá korba. Na rady ohledně motorů si počkej na pana Farmáře. :wink:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ve zkratce - campo je celé rizikové :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

voba jste děsně hloupí :lol:
U Campa je skoro jedno jaký motor si vezmeš. Nějméně žere 4JA1 tj. 2,5D, ten se dělal do 95týho? 2,5TD má lehce větší švih, o litr větší (furt dobrou) spotřebu a úplně nejsilnější je 3,1TD ovšem u něj se přehřívají palice při velkým zápřahu, pokud bude v řiti visco spojka a nebudeš ho chladit. Ale je to jeden z nej motorů co znám.
Jo, Crew praská na konci kabiny,ale nevím jak starej kus chceš, dej bacha na celým rámu a hlavně si ho celej prohlídni aby neměl díry z vnitřní strany.

Ty řeči o campech neber vážně. Kámoš zrovna vaří Hnissana a ten rám je proti Campu jednou tak v prdeli...natož že je mladší.

U Camp lidi srali na servis...okamitě vyměnit všechny oleje hlavně převodovka (10W40 motorák) a dífy.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
mdk.milan
Diskuzní Nováček

Příspěvek od mdk.milan »

Nejchoulostivější je část rámu mezí nádrží a rámem vedou tam palivové trubky a je to tam zůžene tak že se to tam celé vyplní bahnem a pokud to nikdo nevystříká při mytí tak to krasně hnije a hnije až se ti opře korba o boudu tak poznáš že už to kleklo.
2,5 motory nesmrtelný ale líný.Zadní diferaky choulostivý ale to bývalo dříve když šla první vlna aut z elektráren a tam to jezdilo přeloženy jako kráva,dnes už si lidi tak nestěžují jínak radši poslechnout .Koroze korby ale to uvidíš na první pohled.
campo 2,5 D
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tankan »

Tak rám já a mě podobní udržujeme v provozu COčkem a trojkou plechem :wink: . Osobně to řešim tak že až si něčeho všimnu že je někde prasklina, nebo se klube díra, kde ji konsruktér neplánoval, tak vezmu plech a svářečku a plátuju :wink: . Naposled jsem to poznal podle toho že mi na dálnici spadla převodovka asi o 5 čísel níž :mrgreen: :? . Utrhl se držák z rámu tří hodiny práce, problém odstraněn a už se chystám na druhou stranu :wink: . Jinak mi odešel jen diferák, a mojí blbostí jsem škubnul rozvoďák :oops: :? Ale neměnil bych :)
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

to auto je spolehlivé. Má prostě své potřeby, jako jsou oleje,ale jinak je to dělník. Opravdu to není auto na frajeřinu, velký gumy, zvedání do nebes a podobný,ale jinak je to dobrej kůň, co za málo peněz umí spustu muziky :)
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
BUFU 2,3 Č.Krumlov
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUFU 2,3 Č.Krumlov »

něco pro Farmáře :grin:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Moc pěkný,ale blbě vidím..pozink? kurnik, to bude váha. Kam se poděl hliník??? do Humpolce??? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“