Sundávání brzdových třmenů, zapečené šrouby a čepy

Brzdový systém všech modifikací Frontera.
Odpovědět
Pupan

Sundávání brzdových třmenů, zapečené šrouby a čepy

Příspěvek od Pupan »

Nazdárek

Tak jsem chtěl vyměnit brzdové destičky na předních kotoučích, ale zasekl jsem se hned na prvním kole. Nemohu povolit ten šroub, co je z vnitřní strany dole, abych odklopil ten celý čertův mechanizmus.

Nevíte někdo jak na to? Už jsem dokonce použil Slávovo bojové umění metrové trubky, taky ruskou metodu velikého kladiva... ale jediné čeho jsem docílil bylo, že ze šroubu je teď skoro dvanácti hran a ne šestihran. Nemáte nemáte někdo podobnou zkušenost?

Co když ten šroub úplně utrhnu? Co pak? Flexka? :evil:

Nebo že by měl opačný závit? :roll:
Slaava
Moderátor

Šroubos

Příspěvek od Slaava »

Ajajaj! Myslím, že závit je normální. Mě tenhle šroub šel povolit bez problémů, což je na mým autě dost vzácnost.

Tady je každá rada drahá. Nevím.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...mel jsem podobny problem. Museli jsme to dva presvedcovat metr a pul dlouhou trubkou a pak to povolilo. Ale jsou to docela nervy ...
Martin Dudík
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Dudík »

Rosta píše:...mel jsem podobny problem. Museli jsme to dva presvedcovat metr a pul dlouhou trubkou a pak to povolilo. Ale jsou to docela nervy ...
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že je to tak. Závit je tam normální a chce to trubku, s kterou se tam navíc blbě manipuluje. Když ho uřízneš flrxkou, tak si rovnou zajdi do oplu objednat novej. Není to totiž běžný šroub, ale funguje jako vodící čep. Kdosi mi psal že za něj chtěj dvě stovky.
Důďa
Frontera A 1998, 2,2i 16v.

... hledáš cíl a směr svý ztracený cesty bude to krutej boj, čekaj tě hromy a blesky
Ref: na konci motor přestane vít a duše najde svůj klid...
Slaava
Moderátor

Šrouby - čepy

Příspěvek od Slaava »

Mě šel spodní povolit bez problémů. Byl to víceméně normální pevnostní šroub, kterej prochází trubičkou a až ta slouží jako vodicí čep čelistí. Řezal sem ty horní a cena byla do dvou kil.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

já na to mám pneumatickou pistoli,ta když mi ho nepovolí,tak ho naklepe a pak to urvu trhákem s trubkou,používám na to výhradně Tona ořechy-přesný šestihran,ty vykrojené a dvanáctihrany se mi krutě neosvědčily.Jo a WDčko.třeba dva dny to chodím stříkat a zkoušet pistolí,pak se naseru a urvu to.Nevím co je z toho ta nejúčinější věc.Trubky už mám 3ks,metr,metr a půl a dvojmetrovku.Ta je brutální.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Pupan

Příspěvek od Pupan »

Uffffff

Tak jsem to vcera striknul nejakym medenym mazadlem ve spreji a nechal jsem to 24 hodin odstat. Dnes jsem prisel z prace plny sily, chytnul jsem to orechem TONA, ktery jsem po ceste koupil, k tomu trubka 50cm, udelalo to vrrrrrzzzzz (jako kdyz se povoluji srouby na kole) a ....... ono se to neurvalo.... ono se to povolilo. :P No malem jsem si ucvrnknul.

Jen tak pro zajimavost... cetl jsem jeste na nejakem foru pro Mitsubishi, ze to nejaky expert pry nahrival autogenem a pak mu to taky povolilo. No .... taky moznost.

Tak diky za psychickou podporou .... a zase nekdy s trubkou pod autem 8)

Pupan
Slaava
Moderátor

The Farmer and his long bar slacken every fucking bolt

Příspěvek od Slaava »

Brutální Farmář píše:... a dvojmetrovku.Ta je brutální.
Seš největší zvíře!

Autogenem sem dostával z těhle brzdovejch šelistí ty zaseklý horní vodicí čepy. Hroznej puch, vyvyřila se z toho ta gumová ucpávka na druhý straně. :?
Rosta

Re: The Farmer and his long bar slacken every fucking bolt

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
Brutální Farmář píše:... a dvojmetrovku.Ta je brutální.
Seš největší zvíře!

............. Hroznej puch, vyvyřila se z toho ta gumová ucpávka na druhý straně. :?
a pak kdo je tady nejvetsi zvire :lol:
Slaava
Moderátor

Zvíře

Příspěvek od Slaava »

:D
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Údržba

Příspěvek od Milda »

Tak po obou akcích ve Chříči a jedné v Bratronicích, jsem se rozhodl omluvit se svému bílému mazlíkovi za masochystické sklony a že vyčístím přední brzdy.Po sundání př. kol mě málem křísily. Třmeny byly jedna hrouda hlíny, písku a bahna. Podle skvělých pokynů Petra&Jitky jsem úspěšně povolil dolní vodící šroub, ale vytočit třmen nahoru kolem horního čepu jsem musel až za pomoci páčidla. Ten byl totiž totálně rezavý a zatuhlý. Po rozhejbání a sundání třmenu jsem zjistil, že v záslepce horního pouzdra zezadu chybí těsnící gumový šteftík. Takže při každém průjezdu vodou nebo bahnem se mi do pouzdra nasávala ochlazením voda a sajrajt. Po vyčištení čepu i pouzdra a promazání chodí brzdy jak za mlada.
Radím všem, aby věnovali údržbám brzd a jejich vyčištění po offroad řádění náležitou péči. A pokud vám v pouzdru horního vodícího čepu chybí ta zadní malinkatá zátka, nahraďte ji čímkoliv, ať vám dovnitř nezatýká.
A Petrovi+J ještě jednou děkuji za radu, že ochraná gumová manžeta toho horního čepu se dá bezvadně nahradit manžetou stejného určení pro Felicie. Fakt to pasuje. Jinak u nás se dá sehnat origo komplet sada těsnění na 1 třmen asi za 240,-Kč.
Tak ať vám to nejen jezdí, ale taky brzdí. Čauky - *M*
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Vidíš, včera jsem měnil destičky.Pořád jsem měl dojem že jsou třmeny jako všude jinde....ale tohle je geniální.Až na to že zatvrdlý horní čep je normální, po namazání pustil.Jj, brzdy jsou důležitější než motor :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

tak to je omyl - zabrzdit muzes treba o svestku neba auto pred sebou ale najdi blazna ktery te bude tlacit kazde rano do prace a vecer na pivo :P
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

To víš, na to potřebuješ tažného psa a invalidní vozejk :lol: hlavně z té hospody, ale pozor na období hárání fen,aby s tebou spícím nevymetl celé město...
Odpovědět

Zpět na „BRZDY“