Kolísání volnoběžných otáček u studeného motoru 2,2DTi
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Kolísání volnoběžných otáček u studeného motoru 2,2DTi
Třeba je to jenom blbost, ale mě to docela zaskočilo.
Dneska ráno, když jsem natočil auto, dost na volnoběh "houpal" motor tzn. zvyšovali se a snižovali otáčky. Dvakrát jsem to lehce prošláp, do otáček to šlo normálně, ale jak to spadlo na volnoběh, tak to zas houpalo.
Pak jsem se rozjel a jelo to úplně normálně.
Asi po 2km jsem zastavil a motor běžel jak hodinky i na volnoběh.
Jo, auto stálo asi 5dní ve vytápěné garáži a je to 2,2 DTi
Nevíte, čím by to mohlo bejt ? Co třeba naftovej filtr ?
Dneska ráno, když jsem natočil auto, dost na volnoběh "houpal" motor tzn. zvyšovali se a snižovali otáčky. Dvakrát jsem to lehce prošláp, do otáček to šlo normálně, ale jak to spadlo na volnoběh, tak to zas houpalo.
Pak jsem se rozjel a jelo to úplně normálně.
Asi po 2km jsem zastavil a motor běžel jak hodinky i na volnoběh.
Jo, auto stálo asi 5dní ve vytápěné garáži a je to 2,2 DTi
Nevíte, čím by to mohlo bejt ? Co třeba naftovej filtr ?
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Ahoj,dělá mi to taky,palivový filtr mám zánovní.Kolísalo mi to i před tím/když mi padala nafta/,po opravě už nepadá ale po startu to na volnoběh /sice méně/kolísá dál.Může to být méně paliva a než se to vyrovná tak to kolísá.Mně to kolísá tak 10-15 vteřin.Nedělá to pokaždé ale klidně třeba po 12 hodinách pauzy.Nejlepší asi bude nechat vyrovnat otáčky a potom teprve vyrazit.Konec hlášení.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Jó Pavle a kolik máš najeto?Mně opravovali padání nafty v 70 000 km.Může to být v týhle souvislosti,pokud bych tedy měl najeto 70 000 km,to najisto vědět nemohu.Konec hlášení.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Hojda nevím jak je to u Dieselu ale u benzínu to dělá krokovej motor co řídí volnoběžné otáčky U vás to bude asi přímo motorek a prostor kolem něj co řídí klapku přívalu vzduchu. To jest jít od filtru vzduchu k motoru a někde bude místo kde je klapka co řídí přívod vzduchu. Tu pořádně vyčistit popřípadě vytáhnout i ten motorek a ten včistit taky. Bývá to hodně zasraný od oleje. Mě to dělalo taky až do stádia kdy to úlně chcípalo. U benzínu vedou dva kanály přes který jde vzduch. Přes hlavní klapku ta je mechanicky rovnou spojena přes lanko s pedálem, a vedlejší kanál a vněm je právě zasunut ten motorek se střelkou (záklopkou) Měl jsem to naprosto zasraný. Takže benzínek hadříčky a čistit. Snad to u vás bude podobné. Ještě můžete zkusit vyčistit váhu vzduchu (to jest čidlo připojené kablíkem a umístěné také na vedení mezi vduchovým filtrem a motorem
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
DJ.díky za radu,to víš pro laika jako jsem já je toto fórum poklad.Dneska jsem vyrazil za zákazníkem,najednou to jede nahovno tak volám mechanikovi,prej koukni na podtlaky/hadičky u těch sajrajtů v pravo od vzduch.filtru/,kontrolka motoru samozřejmě taky svítila.Zvednu kapo,nasadím hadičku,šutr ze srdce,zabouchnu,rozjedu a zase voheň.Kdyby všechny průsery končily takhle tak to by bylo ok.Konec hlášení. :D
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Volnoběh
Pokud je čisté sání a dělá to jen za studeného motoru a nen to houpání od 500-3000 otáček tak bych to nechal. Motor si sám dávkuje palivo jelikož olej je stečen, není ideální tlak paliva, celej motor smrštěnej jelikož je studenej. Takž v celku normální jev. Zase to ale necsmí bejt extrém.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volnoběh
Přesně tak jak píšeš. Mě to dělá taky u studeného motoru, ale jen chviličku.Jak se motor trošku ohřeje tak to přestane.A to houpání je jen okolo volnoběhu, žádný extrém. Taky to neřeším.Nimrod píše:Pokud je čisté sání a dělá to jen za studeného motoru a nen to houpání od 500-3000 otáček tak bych to nechal. Motor si sám dávkuje palivo jelikož olej je stečen, není ideální tlak paliva, celej motor smrštěnej jelikož je studenej. Takž v celku normální jev. Zase to ale necsmí bejt extrém.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- pato
- Pokročilý diskutér
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Díky všem za názory. Od té doby už to neudělalo. Je pravda, že ten kritický den to startovala manželka a od té doby jezdím já...
... ba ne, manželka jezdí jako profík.
Stejně jsem pro jistotu vyměnil paliv. filtr, tak uvídím.
Jo a někdo se tu ptal, kolik to má najeto. Už jsem to tady psal, ale pro toho dotyčného: dneska to má 56tisíc.
Jo a někdo se tu ptal, kolik to má najeto. Už jsem to tady psal, ale pro toho dotyčného: dneska to má 56tisíc.
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Jó ten dotyčnej jsem já,to do mně máš ňákejch 17 tisíc,vím že když jsi to přivezl tak to mělo 50 nebo tak nějak.Pokoušel jsem se to kolísání stopnout,při těhle teplotách + mi to kolísá tak 5 vt. a pak ok.Asi vo nic nejde.Konec hlášení.Pavel M píše:Díky všem za názory. Od té doby už to neudělalo. Je pravda, že ten kritický den to startovala manželka a od té doby jezdím já...![]()
![]()
-
Rudla
Houpání motoru
Zdar všichni. Pokud se někomu semo tamo přibržďuje motor,
eventuelně houpe ( ale při téměř maximu toček), pak vězte
že to je čidlo podtlaku. Pokud je váha vzduchu v cajku.
Opel dodává pouze komplet, tj. čidlo, odlitek s membránou.
Za pouhých 16 000 Kč. Čidlo jsem sehnal v Praze po netu,
za 3000 kč (jetý). Motor Y22DTR, shodný s Vectrou, C řada.
A je klid.
eventuelně houpe ( ale při téměř maximu toček), pak vězte
že to je čidlo podtlaku. Pokud je váha vzduchu v cajku.
Opel dodává pouze komplet, tj. čidlo, odlitek s membránou.
Za pouhých 16 000 Kč. Čidlo jsem sehnal v Praze po netu,
za 3000 kč (jetý). Motor Y22DTR, shodný s Vectrou, C řada.
A je klid.