životnost turbodmychadla
- farmář
- Moderátor
Re: životnost turbodmychadla
zaslepit ho je to nejjednodušší, takže samodomo no problem! 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- palo frontera
- Extra diskutér
tak takuto skusku turba som uz aj ja absolvoval neplanovane. pocas jazdy sa my neviem ako zosunula hadica s turba s tlakoveho okruhu a a bolo to aj dost pocut a aj citit pokim som zastal vedla cesty a otvoril kapotu tak ten tlak bol brutal pokim klesli otacky turba. ono to pri tej zlozenej hadici fuka dost silno. napokon som zistil ze sa mi pretrhla sk spona na hadici. este ze tam bol nedaleko stary plot a mal som kombinacky. zatiahol som drôtom tu hadicu a v pohode som dosiel domov. doma som to komplet prepaskoval a podotahoval. inak stalo sa mi to pri rychlosti 100km/h. otacky motora klesli a ked som aj zosliapol pedal plynu tak ten motor nechcel ist do otacok vyssie ako 1500 , pri tej padnutej hadici. takze na tej 2,5tds- ke to dost pocitit na vykone ked to neni plnene turbomvlado007 píše:Jednoducho si nastartuj auto, daj dole hadicu zo sania, a pridaj aspon na 3 tis ot. manualne na cerpadle. Proste musi to z tej hadice fukat (tlacit vzduch). Pokial nie, daj von to turbo a pozri co s nim je.Mozno to nieco nasalo a vrtulka je KO. A z tej 2,5 tds neviem teda ci ti to tam sadne.
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
Takže by to mohla být i taková blbost jako prasklá páska na hadici?Já už to tak nějak chystal na výměnu a měl jsem pocit že ta hadice šla dolů dost lehce,ale nevěnoval jsem tomu pozornost..No jestli jsem koupil druhý turbo kvůli radě že je to moje Ko a je to jen blbá páska na hadici,tak si to snad hodím 
Frontera A 2,3TD dlouhá,zelená metal,chromovaná kola mangels.
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
Můžeš mi prosím tě dát ještě radu jak to provedu udělám to zaslepení a kde přesně se tento ventil nachází?dikyfarmář píše:zaslepit ho je to nejjednodušší, takže samodomo no problem!
- palo frontera
- Extra diskutér
tak pokial ti netesnie hadice na potruby tak je dost pravdepodobne ze ti ten plniaci tlak klesa a motor nedostane co ma dostat. ja som podotahoval kazdu pasku na hadiciach a par som ich aj zamenil za nove. ked mi brat pridal v aute na plynovom pedali na 2200ot/min. tak som tie hadice rukov mal co stlacit. pokial to plni tak ako ma. a co sa tyka EGR ventilu tak ten mam uz 4rok zaslepeny. na EK v pohode normy.
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
Ok,hned zítra na to vletím!A ještě dotaz..Ten EGR entil zaslepím jak a hlavně kde ho přesně najdu?Díky
- vlado007
- Extra diskutér
Zo sania ide taka kovova trubka smerom k tomu ventilu. Priemer asi 3cm. A z toho EGR venila nad turbom ide zas mala podtlakova hadicka.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- palo frontera
- Extra diskutér
tak na 2,3 presne neviem kde je EGR ventil ale bude niekde pobliz sacieho potrubia a vyfukovych zvodov. 2,5tds ho ma rovno nad turbom. ja som vlozil vyrobenu zatku s hlinikoveho plechu medzi ten ventil a sacie potrubie. ostatne vesi som nechal tak ako boli. je to tam ako atrapa. plech som pouzil o hrubke cca: 2mm
- Janeš Petr
- Moderátor
na 2,3td se EGR ventil zaslepuje ucpáním hadičky ovládacího podtlaku hned na odbočce z hlavní podtlakové trubky mezi vývěvou a posilovačem. prostě do hadičky strčíš kus kulatiny a nasadíš to všechno zpátky, jak to bylo. dělá se to v těhdle místech, protože ovládací plastový ventil EGR na vstřikovacím čerpadle většinou nestojí za nic a zbytečně se ti tam přisává vzduch, takže ti pak chybí podtlak pro bržděníPeter.Zatloukal píše:Ok,hned zítra na to vletím!A ještě dotaz..Ten EGR entil zaslepím jak a hlavně kde ho přesně najdu?Díky
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Tím vyřadíš z činnosti ovládání. Abys měl jistotu, že ti vejfukový plyny nepřetlačí pružinu EGR ventilu i tak, tak ještě dej kus plechu přímo do potrubí ventilu (někdo to dává na stranu vejfuku, někdo na stranu sání, někdo na obě strany a někdo při té příležitosti ventil rovnou vyhodí do šrotu).
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
varianta předposlední je nejlepší vůči orgánu TK a pomahačům (optický klam), ta poslední je nejrozumnější (ale není podporována) 
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- palo frontera
- Extra diskutér
ja to mam na TDSke uz len ako atrapu. lebo ked som mal ten ventil vonku tak som moc nedôveroval tesnosti toho kuzeloveho ventilu. preto som to pre istotu zaslepil tak ako som uz spominal tym hlinikovim plechom a je klud. motor ide pekne emisie su tiez v norme podla kontroly. dymivost mam dokonca o 2% nizsiu ako je predpisana. a ten EGR ventil sa tam so mnou len vozi ako maskot
uz 5rok.
-
Peter.Zatloukal
- Diskuzní Nováček
Tak díky za radu!Dle tvé rady jsem zaslepil ten EGR ventil a turbo šlape,paráda...Škoda jen,že jsem dal na rady rádobymechaniků a zbytečně koupil turbo.Ale po té době co turbo nešlo,mě to hodně potěšilo,obvzlášt když to vyřešil kousek plechu..Janeš Petr píše:pokud zůstane z nějakého důvodu ventil otevřený, výfukové plyny jdou přes ventil rovnou do výfuku, takže turbo nemá co roztáčet. a zrovna tak obráceně, pokud bude přerušené nebo skříplé tlakové vedení mezi turbem a vstřikovacím čerpadlem, čerpadlo se nedozví, že turbo už začlo tlačit vzduch do sání motoru, nezvýší dodávku nafty a opět nemá co turbo více roztáčet. proto se mi nelíbí diagnozy typu - je špatné turbo. turbo je jen obal , hřídelka , těsnění a dvě lopatková kola - vcelku nic, co by mohlo přestat jen tak z ničeho nic, fungovat
- farmář
- Moderátor
tak turbo třeba zase pošleš dál do světa
bylo z 2,5TDS? to se prodá docela dobře, ten motor je častý a pokud je dobré, tak bych se nebál. Lidi je po dojezdu nechladí a tak je pořád po nich sháňka 
- Janeš Petr
- Moderátor
tak to je dobře, že ti to chodí. určitě ale zaslep i tu ovládací hadičku od hlavní podtlakové větve, jinak tu budeš za půl roku plakat v sekci BRZDY, že ti vývěva dělá malej podtlak, jde těžko šlápnpout brzdovej pedál, a že ti po každém zabrždění svítí kontrolka brzdPeter.Zatloukal píše:...obvzlášt když to vyřešil kousek plechu..
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/