Test Touaregu

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Test Touaregu

Příspěvek od DJ.Tom »

Tak se vám pochlubím a to zážitkem v půjčeném Touaregu minulý týden. Měl jsem půjčený model 2005 tedy nejstarší typ, v plné výbavě 3,0 TD 168 KW, Převodovka automat 6 rychl. Tiptronic, a samozřejmě stavitelný podvozek :) najeto 180.000 nebylo vůbec znát

První s čím jsem si hrál snad půl hodiny bylo kolečko na světlou výšku podvozku. Což je bomba. Minimální výška 160 mm tedy swe to pak takřka nenaklánělo v zatáčkách. nejvyšší výška 250 mm což mám na Fronteře po tom co jsem jí nazvedal o 5 cm ... jenže ta se zase naklání v zatáčkách. Toto je první věc ze které jsme byl nadšenej. Další věc, je sériově instalované nezávyslé topení 5 KW (já mám 3KW) v autě bylo uvnitř 15 stupňů asi za 20 minut, venku byla 0. Další naprosto úžasná a dokonalá věc je ta převodovka. To se prostě nedá popsat. ... ale pokusím se

V parkovacím režimu vůbec nestoupla spotřeba tedy místo ručky (která je nožní) ideální při stání na semaforech. Při přesunu páky přes R na D mají couvačky zpoždění rozsvicení o 2 vteřiny, takže ty zaváma se neleknou že do nich jedete samo do kopce auto stojí na místě nezačne couvat rozjíždět se a podobně.
Dčko a Sport obě varianty (i sekvenční) brzdí naplno motorem což je nádhera. Co pro mě byla první informace když jsem četl převodové poměry. že automaty vlastně nemají jedničku jejich 1 zařazená rychlost se rovná 2ce. při Dčku převodovka přeřazovala při 2200 1-3 3-6 při 2600ti. při sportovním režimu S vždy až těsně před červenou tedy 5500.
Při plném sešlápnutí plynu vždy motor točí do 5500 i při Dšku pokud jsou otáčky nízké, okamžitě podředí.
Pak jde páka posunout do režimu manuálu. V menu auta lze pak nastavit, jestli při překročení otáček převodovka přeřadí sama, nebo prostě drží pořád to samé a nepustí dál.
Bavilo mě to chvilku, protože jak je ta páka velká je to jak v letadle :) nic méně ten motor je tak tichej, že jsem tam pak stejně dal zase Dčko protože jsem neodhadl přeřadit tak dobře jako převodovka sama

0-100 jsem byl za 8 vteřin.. co je dobrý fór že 6ka se zařadila až při 155 Km / H :)))) tedy v čechách se asi moc nevyužije hehe.

Režimy 4x4 jsou trochu blbo vzdorný což je škoda. Režim auto, lock 50:50 a low 50:50. uzávěrky to nemá řeší to EBD jenž přibržduje protáčené kolo, tedy to druhé se pak roztočí.

Další věci co mě nadchly:
- neskutečné množství elektroniky, kontrola spánku auto clona na zrcátku, auto stěrače, atd.
- nouzové zavírání oken, otevření nádrže, zavření střešního okna pomocí takové kličky když vypadne elektrina odejde elektronika či tak.
- uvnitř místa jak v obýváku
- display ukazuje hodně informací, budík napětí baterie naprostá bomba
- široké Menu nastavení, jak má co pípat, kdy to má co dělat, jak mají jet stěrače atd.
- Naprosté ticho .. motor 3 liitr nafta a takřka nebyl slyšet
- kompresor pro huštění pneumatik (je to ten co jakoby hustí měchy podvozku)
- a mnoho dalšího

Jediná věc co mě naštvala je rezerva, ta je dojezdová a ještě je vyfouklá, tedy po vyndání se musí nafouknout a pak vyměnit. tedy pak pýchlé kolo je velké a musí ležet v kufru. ...
Lehce mě zklamala navi.. ale holt je to auto z roku 2005. Používala navigační DVD a nebyla dotyková tedy zadávání adresy pomocí kolečka nic moc. To by byla popravdě asi jediná věc co bych na autě předělal a to že bych si tam dal zase navi od Pioneeru.

Tedy dokonalé autí ... prodejní ceny od 350 tisíc,... odhaduju že za 4 roky budou stát tyto modely tak 250 a to už se bude dát. Dílů na vrakovištích jsou mlraky, a vše se diagnostikuje Vag-comem stejně jako škodovka.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“