Závady čerpadla VP44 PSG16 (motor 2,2DTH 88kW)

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
*pt*
Pokročilý diskutér

chyba snimace otacek vackove hridele

Příspěvek od *pt* »

marfus,
to si ani na chvilu neuvazoval ze by skutocne mohol byt na vine ten snimac? :shock:
nebol by si prvy co mu odisiel, stoji par stoviek a auto ide zas ako predtym ... neviem preco sa hned plasis s cerpadlom :roll:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Slaava
Moderátor

Re: Marek Praha (Frontera "B" 2003, 2.2DTi 88kW)

Příspěvek od Slaava »

marfusak píše:Na diagnostice jsem byl a hlasi to chybu snimace otacek vackove hridele, ktery je integrovany v tom dementnim cerpadle...
Teď jsem si to pročet znova. Hele, Pt, kde to čidlo je? Je to nějaký čidlo otáček nebo pozice v čerpadle (a dá se v tom případě vyměnit samostatně nebo je součástí celý elektroniky čerpadla) nebo je to čidlo normální vačkové hřídele na motoru?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Slaava píše:
marfusak píše:Na diagnostice jsem byl a hlasi to chybu snimace otacek vackove hridele, ktery je integrovany v tom dementnim cerpadle...
Teď jsem si to pročet znova. Hele, Pt, kde to čidlo je? Je to nějaký čidlo otáček nebo pozice v čerpadle (a dá se v tom případě vyměnit samostatně nebo je součástí celý elektroniky čerpadla) nebo je to čidlo normální vačkové hřídele na motoru?

Je to sucast elektroniky cerpadla. neda sa to objednat ani zohnat samostatne. Jedine zohnat z nejakeho poskodeneho cerpadla a prehodit.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Nevím, jak u tohoto ročníku ale co vím z doslechu, je to jak píše Vlado.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Presne tak chlapci, sehnat se to samostatne neda. Blby je, ze ta demontaz a montaz cerpadla neni uplne trivialni zalezitost a travit pristich nekolik tydnu pruzkumem slepych ulicek se mi moc nechce...:(
Frontera B 2.2DTi 88 kW 2003
Nissan Patrol GR Y61 2.8TD - kapsa plakat, srdce jasat...;)
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Tak boys, vsechno je jinak, zpatky na stromy. Ve ctvrtek maslostroj vyhlasil generalni stavku, hodil zluty klicek, zacal houpat na volnobeh a nesel vytocit pres 2500 otacek. I dostalo se mu dalsi diagnostiky a ejhle. Ovladani skrtici klapky, egr a par drobnosti typu imobilizer, cert vi odkdy. Ale snimac vacky nikde!!!! Po vymene egr ventilu a solenoidu vse ok, logy z techu ciste jako detska prdylka, auto prestalo cukat a chodi jak svycarsky hodinky. Tak jsem se jal dumat sto slucilos a myslim, ze se to odehralo asi takto: Auto cukalo, ja nasel na foru mozneho vinika - cidlo otacek na klice a jelikoz stalo par korun, koupil jsem ho. Mezitim probehla diagnostika s hlaskou cidlo otacek na vacce = cerpadlo. Cukaci symptomy a vykonove vykyvy tuto teorii pouze potvrzovaly. Co teda s novym cidlem? Kdyz uz jsem ho mel, tak jsem ho vymenil, nic se nezmenilo, tak jsem zacal shanet cerpadlo a z modleni pomalu presel na nadavani. Nicmene kentus v sani dokoncil svuj proces karbonizace vseho mozneho a dalsi diag ukazala to co ukazala. Takze se opravdu potvrdilo to, co jsem zde jiz drive cetl, a sice ze vadny snimac otacek kliky muze ukazovat na vadne cerpadlo...oteviram lahev a oslavuju, tento pribeh konci happyendem...prozatim...;)
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

No jestli budeš každou opravu na Fronteře oslavovat chlastem, tak tě to finančně zrujnuje a nebo s tebe bude alkoholik. :mrgreen:
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

Všetky príznaky čo si popísal sa objavili aj u mňa.Cukanie atd...Dnes som sa vrátil s chalupi avšak uplný horor.Ráno mi auto nenaštartovalo,až po roztiahnutí.Preto ma zaujal ten imobilizér ked ti to vypísalo na diagnostike ti si naštartoval?tento týžden chcem isť na diagnostiku tak som zvedaví :roll:
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

No ja uz alkoholik jsem, takze spis hledam zaminky....a neco mi rika, ze s timhle autem bude uz jenom stastny navrat sakra dobry duvod jednoho tam loupnout...;)
Kazdopadne pane kolego v cukature, nezoufej a zajed na diagnostiku. Idealne jeste nech vsechno vyresetovat, chvilku pojezdi a prijed znovu. Spousta hlasek muze byt cert vi odkdy. U mne byl ten imobilizer pry asi od nejakeho spatneho klice tezko rict kdy v minulosti nebo co. Byla to ovsem hlaska na prvnim checku na neorigo diagnostice, takze opravdu jenom imobilizer a zluty warning. Navic kdybys mel v <|> imobilizer, asi by blikalo auticko s klickem a rozhodne by to neslo roztahnout. Ohledne tech startu jsem jeste z mnoha stran slysel o gumickach pod vstriky. Pry velice casto zpuchri a je je to. Sada pry cca 2500czk, ale pomerne narocna rozborka /sborka...:/
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Nicmene dnes se mi stala mila vec, ktera me temer dojala k slzam. V jizerkach u vleku jsem zrovna vykladal smecku z vozu a kolem projel kolega fronterista a vzajemne jsme se poctili zdravici. Mozna vam to prijde jako blbost, ale az do ted, co jsem sedlal pouze koncernove wageny, se mi tohle neprihodilo...jestli to byl nekdo mistni, tak kolego, mas to taky moc hezky...;) ...smrk...jdu si otevrit lahev...;)
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

Tak dnes som sa dostal na diagnostiku a u mna je problém snímač škrtiacej klapky.Chalan to aj preistotu pomeral.Rozbehal to ale najbližšie ma čaká výmena.Samozrejme len originál diel jedného bi s toho ....
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

No tak to je podle mne jeste ta lepsi varianta...;)...myslim ze to ve finale ani nebude moc drahe...
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Závady čerpadla PSG16 (motor 2,2DTH 88kW)

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, stala se mi zajímavá věc včera jsem šel k autu točil motor (předehřátý topením, tedy teplý) točil na 3 x asi minutu, dokud nezdechla baterka a nenaskočil. Přez noc jsem dobil baterku A dnes zase točil takřka minutová točení asi 10 x opět teplý motor a zase nic. Naposledy jsem s autem jel minulý týden a to naskočil v pohodě. teď týden stál. Napadlo mě že by mohla být zamrzlá nafta ale v -8mi ??? to snad ne ne ? No ale dal jsem fén pod ffiltr a foukal na něj tak hodinu až byl i na ruku teplý tedy tak 20 stupňů. Ale opět zase nic :/ Napýchl jsme to na diagnostiku a neukázalo to žádnou chybu. Takže vůbec nevím v nádrži tak 40 litrů nafty z Globudu se kterou jsme nikdy problém neměl, natankovaná byla na konci prosince. Palivový filtr byl v létě měněnej, ale i kdyby ne aspon by to občas jakoby škytlo, že tam jde aspoň trochu paliva ne ?
Teď se modlím aby se to vzpamatovalo když se oteplí, ale jsem skeptickej :/ ... neb nezávislý topení si naftu nasaje (odbočka je za filtrem) za ty dvě hodky to vycuclo tak dva litry, ale zase miničůrkem no. Má někdo nějakou praxi ? Napadá mě jen odpojit filtr a vstříknout tam ze stříkačky aditivovanou naftu směrem k motoru, teoreticky když je motor vyplý měl bych to protlačit až vratkou do nádrže ?
Každá rada drahá. Ano na Astra fóru tohle nikdo neřešil.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
kuriatko
Pokročilý diskutér

Re: 2,2DTH 88KW (psg16) Nelze nastartovat

Příspěvek od kuriatko »

Kukni moje vlákno ja sa nad tím trápim týžďeň.Presne to isté :roll:
Janeš Petr
Moderátor

Re: 2,2DTH 88KW (psg16) Nelze nastartovat

Příspěvek od Janeš Petr »

aditiva fungují jen dokud je parafín v naftě v tekutém stavu. jakmile se jednou vysráží, už ho nerozředí nic jiného než teplo garáže. podle mne se ti někde zcvrkly nějaké gumičky mrazem a máš jen spadlou naftu. povolil jsi trubky kë vstřikům, nebo to drásáš tak jak to je ? stříká ti z nich něco ?
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“