Kompresní zkouška (nejen motoru Campo 2,5D) a repase motoru

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
MDK milan

Kompresní zkouška (nejen motoru Campo 2,5D) a repase motoru

Příspěvek od MDK milan »

Zdravim potřeboval bych kompresní tlaky motoru 2,5D mam OPEL CAMPO 2,5D motor 4JA1 (ISUZU) .Hodnoty a rozdíly teplého a studeného motoru. Optimalní, mezní, a kritické hodnoty tlaků. nebo poradte kde sehnat informace .OFFU ZDAR MDK Milan
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Tlaky

Příspěvek od Nimrod »

Compression pressure   Normal 30.0(bar)
Max. compression loss between cylinders 25(%)
MDK milan

MOTOR komprení tlaky motoru

Příspěvek od MDK milan »

jestli rozumím dobře tak max pokles je o 25%. mělo by se měřit pry na provozní teplote ale motor neni v provozu neznate eventualni odchylky naměřil jsem 3x 2,5mPa a 1x 2,4mPa takže své nejlepši dny ma již za sebou
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Tlaky No to není tak strašný to je docela ještě slušný

Příspěvek od Nimrod »

Vzhledem k tomu že tolerance je 7,5, tak pokud dobře počítám tak u tebe je to 6. To není ještě tak zlé.
Slaava
Moderátor

Re: MOTOR kompresní tlaky motoru

Příspěvek od Slaava »

MDK milan píše:Zdravim potřeboval bych kompresní tlaky motoru 2,5D mam OPEL CAMPO 2,5D motor 4JA1 (ISUZU) .Hodnoty a rozdíly teplého a studeného motoru. Optimalní, mezní, a kritické hodnoty tlaků. nebo poradte kde sehnat informace .OFFU ZDAR MDK Milan
No pokud mě znalosti neklamou, tak kontrola kompresního tlaku se měří jenom na motoru zahřátým na provozní teplotu.

A jakej byl průběh měření u toho špatnýho válce? Měnilo se to při jednotlivejch kompresích jak ste točili motorem nebo to dávalo furt stejný hodnoty? A jak se to měnilo u ostatních válců? Není ten nemocnej válec válec č. 4? Nezkoušeli jste tam cáknout trochu oleje abyste zjistili, jestli to nedělaj kroužky?

A co pokles tlaku, ten jste nezkoušeli?
MDK milan

Příspěvek od MDK milan »

byl to třetí valec ale myslím že to byla spíše chyba pří dotažení adapteru že se utrhlo těsnění. Jinak jsem cáknul olej do prvního a vylítlo to přes třicet ,zatm necham zkontrolovat vstřiky nasrojiim ohřeju a budu měřit znovu
Slaava
Moderátor

Re: MOTOR komprení tlaky motoru

Příspěvek od Slaava »

MDK milan píše:byl to třetí valec ale myslím že to byla spíše chyba pří dotažení adapteru že se utrhlo těsnění. Jinak jsem cáknul olej do prvního a vylítlo to přes třicet ,zatm necham zkontrolovat vstřiky nasrojiim ohřeju a budu měřit znovu
To je krapet divočina. Pokud je normální hodnota 30bar, tak přes třicet by to jít nemělo. To by si musel mít na hlavě a vršku pístů hrozný kvanta sedimentů. Pokud si do válce přidal trochu oleje a takhle zásadně ti vyletěly naměřený hodnoty, tak budou asi v dost špatným stavu pístní kroužky a budou volítaný válce - ventily by ale podle tohodle pokusu měly bejt jako nový. Kolik má ten stroj nalítáno (můj odhad je 250.000km a víc)? Nedělala se u něj někdy hlava?

Zkuste to změřit ještě několikrát za tepla ať víš na čem si.
MDK milan

Příspěvek od MDK milan »

motor ma 220 000 tisic poctivejch pravě řeším co stím už to do kopce moc nejede jinak to ale startuje na votočení voni ty campa s56kw nikdy moc nejely uvidim buť pude do trhu nebo skusim sehnat nějakého fanšmekra na výbrusy ale aby to nebylo za cenu auta .Potom zkusim teplej motor a ješte skalibruju měřák
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Dělal jsem jeden v Moravských Budějovicích,ale nechal jsemtam za to se šálama ale kliku jsem neplatil a s zúhlováním myslím 50-55 litrů- tenkostěnné vložky co se mění,jedny z nejdražších-hůř nebo stejně jsou už na tom jen filcky 1.6.okolo 12ti tisíc sada na jeden válec s pístem.Jo a ten motor mám stejně v prdeli odešla klika protože už nešla regulérně zbrousit tak ji jen přelapovali a bylo, celkem 60 litrů akce a mám z toho opět kačera na špagátě.Ještě že mám druhé Campo....Ale když to bylo po opravě než se mi protočila šála-byl to drak.Ten motor mi stojí v druhém autě,kdybys měl zájem.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Farmár to sa teda natahaš toho kačera.Štastie,že si dospelák v mladosti by si moc nezatahal. :D :D :D Pato-Divoch SR
Slaava
Moderátor

Re: MOTOR komprení tlaky motoru

Příspěvek od Slaava »

MDK milan píše:motor ma 220 000 tisic poctivejch pravě řeším co stím už to do kopce moc nejede jinak to ale startuje na votočení voni ty campa s56kw nikdy moc nejely uvidim buť pude do trhu nebo skusim sehnat nějakého fanšmekra na výbrusy ale aby to nebylo za cenu auta .Potom zkusim teplej motor a ješte skalibruju měřák
V Domažlicích sem za komplet nový šály, broušení kliky, výměnu vložek ve čtyřválci, jejich broušení, nový pístní kroužky a jeden novej píst platil cca 17.000,- Kč. Motor sem dodal po kusech, po kusech sem si ho taky odvez.
MDK milan

Příspěvek od MDK milan »

Ty Domažlice by byly ještě teoreticky možné zkuste sehnat kontakt ,stejně počítam i s rozhozením a těsněním a jiné drobnosti cca 25000 a ještě je to loterie jak to celé dopadne .Zase na druhou stranu lepši než koupit jinej (dobrej) motor ,takle jsem koupil zaručeně dobrej alternátor (protože ten muj sem nechal na Strašickejch BAHNECH)a ještě po cestě od pana přestal dobíjet .Pan se mi vysnál a ja zaplatil 3000 za altík a 1700 za nový můstek .Moje opravas puvodního stator,mústek měla stát 3200 no to sem ""UŠETŘIL".Ale aby jme se vrátily k jádru pudla kdyby někdo věděl co stou mou multikárou tak zkuste napsat dik MDK Milan
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj,Slaavo,jenže máš úplně jinej motor,ne Isuzu 4JA1.Hodně štěstí.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
MDK milan

Příspěvek od MDK milan »

tak to si asi koupim jiný auto nebo tam dam uplně jinej motor ale nebo ně napadlo že udělam generálku ze zázračný plechovky kterou naleju tim otvorem cislo 710 (otoč) o budu spokojenej jak po 100 km mam tichý chod motoru "hHA HA HA" takže farmaří opravdu se zabrusli do tak nesmislnej častek .Ale asi to dopadne že to zavřu a dojezdím.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“