chladič 2,8TD

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
TundoML74

chladič 2,8TD

Příspěvek od TundoML74 »

Ahoj,
viemi niekto poradit ako odstránim kvapkanie chladiacej kvapaliny z chladiča.
33.petrd
Začínající diskutér

Re: chladič 2,8TD

Příspěvek od 33.petrd »

nechci být za hnusáka,ale obávám se,že buď výměnou za nový,nebo navštívit odbornou opravnu... :!:
Petr
Ostrava,Opel Frontera A Sport 2,5TDs
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

V autodílech se běžně prodává chemie na utěsnění chladící soustavy. Naleje se do vody a ona tam kde to sákne ztuhne a utěsní tu prasklinu. Na jaře jsem to lil do laguny a v poho. Dokonce jsem s tím před třemy roky utěsnil i vodní pumpu na tipu. http://www.zbozi.cz/?q=ut%C4%9Bsn%C4%9B ... adi%C4%8De :wink:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
33.petrd
Začínající diskutér

Příspěvek od 33.petrd »

to se sice prodává,ale aby to neucpalo taky nějaké kanálky....komunisti kydali do chladičů hořčici,protože kelly nebylo... :grin:
Petr
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Žádné kanálky to neucpe, protože aby to vytvrdlo potřebuje to vzduch. V práci to lejeme do náklaďáků a teď se to v srpnu lilo do nakladače catr.... a v pohodě. Já jna tom jezdím od jara a bez problému, a jak už jsem psal použil jsem to i před několika lety a taky v poho. :wink:
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

pokud se použije tekuté utěsňovadlo, bejvá to bez vedlejších následků, horší je to u těch sypkejch provedení. ty pak utěsní uplně všechno,ze všeho nejvíc topení
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Tak tak, myslel jsem to tekuté, to jsem tam lyl, bereme od Novato, to jem dával před lety, a teď jsem tam lil od Wurtu.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

33.petrd píše:to se sice prodává,ale aby to neucpalo taky nějaké kanálky....komunisti kydali do chladičů hořčici,protože kelly nebylo... :grin:
Známej si tam kdysi nalil lógr s hořčicí. Křemžskou. Pomohlo to. :wink:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
33.petrd
Začínající diskutér

Příspěvek od 33.petrd »

já mám z takových nalívání hrůzu,není nad ucpaný chladič...
Petr
palo frontera
Extra diskutér

Příspěvek od palo frontera »

tak u nas v robote sa do traktorov tiez sypu aj tie prasky a aj tekute pripravky na utesnenie vodneho systemu a este sa zatial nestalo zeby sa dakomu zacal hriat motor alebo by to slabo kurilo zanesenim. a tie traktory hlavne v lete pri suseni sena ozaj dostavaju tapelne zabrat v zataziach. naposledy som sypal prasok do Krystala 16145ky a tam bol unik taky ze chlap musel nosit so sebou bandasku vody na dolievanie kazdy den. po nasypani toho prasku je odvtedy pokoj s dolievanim a traktor slape. podla mna keby to zasieralo chladice, radiatory kurenia tak by to nevyrabali. u nas stary sofery kedysi sypali do chladicov grunt s kavy alebo drvili na prach lanove semiacko. :wink:
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Jó když nic není po ruce na cestě, tak je dobrej i obyčejnej chleba, kterej se rozmačká a natlačí na prasklinku v chladiči a tím se to ucpe. Po zahřátí tam vytvrdne a je provizorně opraveno. Ja je víše psáno, kdyby to ucpávalo kanálky, nevyrábělo by se to. Nebojte se toho. Ahojda V. :mrgreen:
palo frontera
Extra diskutér

Příspěvek od palo frontera »

ved aj na tych obaloch s tymy praskamy vyrobca uvazda ze to neovplivnuje vykon chladiacej ani vykurovacej sustavy automobilu. takze ja v tom nevidim az taky problem. 8)
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
TundoML74

Příspěvek od TundoML74 »

dnes som si kúpil prípravok (je to nemecký výrobok KIM TEC), ktorý sa leje priamo do chladića a výrobca uvádza že to upchá vzniknuté prasklinky na chladici. ked to vyskúšam, tak potom napisem či to bolo dobré riešenie.
Janeš Petr
Moderátor

václav píše:Jó když nic není po ruce na cestě, tak je dobrej i obyčejnej chleba, kterej se rozmačká a natlačí na prasklinku v chladiči a tím se to ucpe. Po zahřátí tam vytvrdne a je provizorně opraveno. Ja je víše psáno, kdyby to ucpávalo kanálky, nevyrábělo by se to. Nebojte se toho. Ahojda V. :mrgreen:
tak přemejšlím, kolik je ti asi tak let. to co jsi napsal se opravdu dělalo ale u soustav bez tlakové zátky, takže přibližně asi tak do druhé války, možná ještě chvilku po válce. rád tyhle staré motoristické rady vyhledávám ale bohužel, už je můžu praktikovat tak maximálně na těch mejch stabilácích. není nad chleba a logr v chladiči, piliny ve voleji a manžety vyvařené ve včelím vosku s ricinem :grin: byla to stejně asi krásná doba....
Janeš Petr
Moderátor

palo frontera píše:tak u nas v robote sa do traktorov tiez sypu aj tie prasky ..... .... podla mna keby to zasieralo chladice, radiatory kurenia tak by to nevyrabali
tak to by ses divil :lol: radiátor topení to zaslepí tak, že není jiná pomoc, než ho vyletovat a prošťourat mechanicky trubku po trubce
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“