2,5 TDS někdy nestartuje, někdy ano

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
oucconer
Diskuzní Nováček

Re: 2,5 TDS někdy nestartuje, někdy ano

Příspěvek od oucconer »

Hlavní vstřik je úplně nový. Uvidíme no :-). Nicméně kdyby vás napadlo co by to ještě mohl být, tak napište :-).
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Tak nová zpráva. Prý to je jakýsi váleček v čerpadle. Co vy na to? Měl by způsobovat ty špatné starty a to, že nevyjedou při startu ty otáčky. Máte s tím někdo zkušenosti?
maxik.t
Pokročilý diskutér

Příspěvek od maxik.t »

Čerpadlo je sviňa a repas není zrovna levná oprava , ale naštěstí ho dělaš cca jednou za život auta :mrgreen: S čerpadlem je spojená kupa závad :roll:
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

oucconer píše:Tak nová zpráva. Prý to je jakýsi váleček v čerpadle. Co vy na to? Měl by způsobovat ty špatné starty a to, že nevyjedou při startu ty otáčky. Máte s tím někdo zkušenosti?
Přesuvník.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Čerpadlo je po repasu, jen prý tohle zůstalo a mělo by to být ono, ale nějak se mi to nezdá, proto se radši ptám zkušených :wink: .
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No podle toho tvýho popisu je to buď přesuvník, kterej mění časování při startu (a dále podle otáček) nebo regulátor otáček, kterej mění dávku u studenýho motoru (něco jako sytič). Zkusím se podívat do manuálu jestli najdu jak je to řešený u 2,5TDs ale takhle z hlavy to nevím. Trochu se obávám, že všechno tohle si řídí vstřikovací čerpadlo svojí řídící jednotkou, která rozhoduje podle signálu z čidel (teploty, otáček, polohy plynovýho pedálu).
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Mělo by to být tohle.
1450291_big.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
palo frontera
Extra diskutér

Příspěvek od palo frontera »

mne tiez pri studenom starte naskocia otacky nieco cez 1000za minutu a po par sekunach klesnu ta tych 950 a po niejakekych dvoch minutach klesnu zhruba na 880ot/min a drzi si ich uz potom. ale zase obcas sa my stane ze na zahriatom motore ked zastanem tak si sam prida aj na 1100 otacok a otom klesne na normal. trva to len par sekund :?
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

S tím přidáním otáček po zastavení to mám taky a považuju to za normální. Je to podle mě způsobený posilovačem brzd, kterej je napojenej na sání a při sešlápnutí brzdy se změní tlak v sání. Pokud si pamatuju, tak mi to dělal i žigul.
Stejně tak mám i po nastartování vyšší otáčky a pak po cca 1-2 minutách mi klesnou, což je asi taky normální. Asi to je částečným ohřátím motoru a řídící jednotka pak sníží otáčky.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

No a já bych rád docílil toho aby to dělalo taky :). Bylo mi řečeno že to vše souvisí s tim čerpadlem.
George 3D
Začínající diskutér

Příspěvek od George 3D »

Myslím, že tam máš furt problém s jedním ze dvou čidel teploty, nebo jejich dráty. Ideální by bylo, kdybys měl live záznam z diagnostiky. Prostě přijdeš ke studenýmu autu, napíchneš diagnostiku, nastartuješ a sleduješ ja se ti mění hodnoty, hlavně pak teploty. Kdyby ti někdo tvrdil že to u tohodle auta nejde, tak kecá, nebo má blbou diagnostiku. Mě to s Op-Com funguje.
Co se týká regulace vstřikovacího čerpadla, tak podle toho jak chápu schéma, tak tam snad žádná elektronika není, jen pár čidel a servoventilů, takže veškerou regulaci by měla dělat hlavní řídící jednotka.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
oucconer
Diskuzní Nováček

Příspěvek od oucconer »

Já to auto ještě nemám. Chci ho koupit, ale dokud nepřijdu na to co s tim je, tak ho nekoupím. Čidal by měla být vyměněna. Jinak když zrovna se jí nechce nastartovat tak problikává kontrolka imobilizéru. Já si nějak nevím rady.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

oucconer píše:Mělo by to být tohle.
Ano, to je přesuvník.
palo frontera píše:mne tiez pri studenom starte naskocia otacky nieco cez 1000za minutu a po par sekunach klesnu ta tych 950 a po niejakekych dvoch minutach klesnu zhruba na 880ot/min a drzi si ich uz potom. ale zase obcas sa my stane ze na zahriatom motore ked zastanem tak si sam prida aj na 1100 otacok a otom klesne na normal. trva to len par sekund :?
To je normální funkce regulátoru dávky paliva při studeným motoru. U 2,3TD je to řešený elektromechanicky, předpokládám, že u 2,5TDs bude stejnýho výsledku docíleno elektronicky. Když čidlo pozná, že motor teplej, tak stáhne dávku a tím se sníží otáčky. Při studeným startu chvíli trvá, než se to stane, když startuješ teplej motor, tak je to záhy po startu. Teplotu to bude brát stejně jako u 2,3TD z vody, spínací teplotu nevím, podle mě bude nízká - někde okolo 40°C.
George 3D píše:Myslím, že tam máš furt problém s jedním ze dvou čidel teploty, nebo jejich dráty. Ideální by bylo, kdybys měl live záznam z diagnostiky. Prostě přijdeš ke studenýmu autu, napíchneš diagnostiku, nastartuješ a sleduješ ja se ti mění hodnoty, hlavně pak teploty. Kdyby ti někdo tvrdil že to u tohodle auta nejde, tak kecá, nebo má blbou diagnostiku. Mě to s Op-Com funguje.
Mám podobnej názor (taky bych začal diagnostikou, když už v tom autě je), i když podle mě připadá v úvahu i mechanická závada přesuvníku (zadřenej, netěsnící nebo tak něco), nebo závada silové elektriky ovládání přesuvníku.
George 3D píše:Co se týká regulace vstřikovacího čerpadla, tak podle toho jak chápu schéma, tak tam snad žádná elektronika není, jen pár čidel a servoventilů, takže veškerou regulaci by měla dělat hlavní řídící jednotka.
U tohodle si nejsem jistej, měl sem za to, že čerpadlo má svoji řídící jednotku.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“