vyfuk svody (parohy)
-
mikitirak
vyfuk svody (parohy)
Zdravím všechny
mám jenom takový dotaz jedná se o svody výfuku(parohy) zjistil jsem,že mám očouzený kryt svodů a při prohlídce svodů ejhle prasklina
no takže demontáž a hurá za kámošem svářečem s prosím prosím zkus to zavařit
no svařit se zadařilo ale vznikli tam vlásenkové trhlinky a je to snad tím,že ta trhlinka byla cca10cm no nebyla to pěkná práce
dost si s tím pohrál dnes jsem to namontoval a nastartoval no problém je opět na světě stejný
tak se chci zeptat jestli někdo náhodou neví o nějaké prodejně kde by se dali sehnat volal jsem do Brna fi mjauto a tam mi řekli cenu 5000-6000 kč
no asi to je taková cena jesli může někdo poradit
Mám fronteru r.v.98 Bečko 2,2 benzin,5dveřovou long
mikitirak
mám jenom takový dotaz jedná se o svody výfuku(parohy) zjistil jsem,že mám očouzený kryt svodů a při prohlídce svodů ejhle prasklina
no svařit se zadařilo ale vznikli tam vlásenkové trhlinky a je to snad tím,že ta trhlinka byla cca10cm no nebyla to pěkná práce
tak se chci zeptat jestli někdo náhodou neví o nějaké prodejně kde by se dali sehnat volal jsem do Brna fi mjauto a tam mi řekli cenu 5000-6000 kč
Mám fronteru r.v.98 Bečko 2,2 benzin,5dveřovou long
mikitirak
- kuriatko
- Pokročilý diskutér
Re: vyfuk svody (parohy)
Tak podobný problém som tu opisoval Zváranie prírubi na turbe.Neviem len dúfam že si to dal zvárať odborníkovi,ktorí to už robil a má s tím skusenosti.Prví krát ked mi to robil jeden "majster" tak sa to nedalo porovnať a tiež tvrdil že to už robil.Mne to vyriešila zváracia škola ku.va rozdiel
A hlavne držia tie praskliny.
-
mikitirak
kuriatko píše:Tak podobný problém som tu opisoval Zváranie prírubi na turbe.Neviem len dúfam že si to dal zvárať odborníkovi,ktorí to už robil a má s tím skusenosti.Prví krát ked mi to robil jeden "majster" tak sa to nedalo porovnať a tiež tvrdil že to už robil.Mne to vyriešila zváracia škola ku.va rozdielA hlavne držia tie praskliny.
Ten kluk má zkušenosti,měl k tomu i elktrody na litinu probrousil bylo to jak od mistra no ale asi tam bylo pnuti aten svár nevydržel je v něm vlasenka a tam to fučí
- kuriatko
- Pokročilý diskutér
Tak skús vrakáč.
- pida3.2v6
- Pokročilý diskutér
nebo e-bay
Frontera B 3,2 V6 ,r.v.2000,246 000 km,manual,dlouhá,LPG,pera + 7 cm + prodloužený Rancho RS 5000,rozšířená +3+3 cm,protektory Colway C Trax MT 245/70 R16
- Janeš Petr
- Moderátor
měl zkušenosti se svařováním, nebo se svařováním litiny ? měl elektroda za studena, s předehřevem nebo za tepla ? měl elektrody za 5,- kč /ks nebo za 120,- kč/ks ? odvrtal konce praskliny ? vařil to po malejch kouscích nebo tam vyšvihnul housenku v kuse ? zaklepával svár kvuli odstranění pnutí ? nechal to chladnout 24 hodin ve strusce nebo v popelu ? byl to odborník nebo se tvářil jako odborník ?mikitirak píše:Ten kluk má zkušenosti,měl k tomu i elktrody na litinu probrousil bylo to jak od mistra no ale asi tam bylo pnuti aten svár nevydržel je v něm vlasenka a tam to fučí![]()
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- kuriatko
- Pokročilý diskutér
Presne toto som myslel...
-
mikitirak
Janeš Petr píše: měl zkušenosti se svařováním, nebo se svařováním litiny ? měl elektroda za studena, s předehřevem nebo za tepla ? měl elektrody za 5,- kč /ks nebo za 120,- kč/ks ? odvrtal konce praskliny ? vařil to po malejch kouscích nebo tam vyšvihnul housenku v kuse ? zaklepával svár kvuli odstranění pnutí ? nechal to chladnout 24 hodin ve strusce nebo v popelu ? byl to odborník nebo se tvářil jako odborník ?
Zdarec no tak to jsi mě dostal je to asi fakt,že někteří se tváří jako machři a neumí,ale opravdu nevím jelikož jsem u toho nebyl,když to vařil jestli to tak udělal jak popisuješ.
No poučení pro příště nevěř každýmu kdo co umí,jenom mám prostě problém,ještě že nebyl tak drahý stálo mě to litr kořalky
pokud někdo bynáhodou věděl o svodech a mohl mi dát echo budu rád mám fronteru B r.v.98,benzin 16V,2,2 obsah,5dveřová
díky moc miktirak
- Janeš Petr
- Moderátor
na druhou stranu, litina je svině a i opravdovému machrovi to může prasknout ale základ je, dat jí všechno co si při svařování žádá, takže jestli to vařil na autě, popraskalo to už jen tím rychlým ochladnutím. kdyby sis vyplnil podpis, vím tu na foru o člověku, který se podobnýma problémama prasklejch hlav a pod. zabejvá. nevím ale, jestli to nebudeš mít přes celou republiku
-
mikitirak
Zdarec no nevím kde ten kamoš bydlí ale já bydlím v Přerově tak když to nebude na druhou stranu republiky dá se zvládnout nebo taky se to dá poštou
- Janeš Petr
- Moderátor
tak se omlouvám ale zjistil jsem, že kolega svářeč ( nick - gufero ) byl při nějaké čistce asi vymazán. resp. vymazán byl určitě, protože tu není ale jak k tomu došlo, to jen tuším, jistě to nevím